pátek 26. dubna 2019

Květiny v truhlíku

Méně známé květiny do truhlíku Cuphea Ilavea vyžaduje v truhlíku dostatek místa, roste vzpřímeně, avšak ke konci vegetace může splývat volně dolů. Její barva květů je nádherně červená. Jemné modré květy lobelek vyniknou zejména v kombinaci s dalšími květinami v truhlíku – např.


Lobelka je nenáročná, stačí jí mírná zálivka, umístění prakticky kdekoliv od slunce až po stín, přihnojování nepotřebuje a pokvete neúnavně po. Prozkoumejte nástěnku „ květiny v truhlíku “ uživatele Linda na Pinterestu.

Jak kombinovat bylinky v truhlíku : Které se k sobě hodí a které se nesnesou? Petrželka, pažitka, bazalka, majoránka, kopr, tymián, máta, levandule… Není nad to mít čerstvé bylinky stále po ruce. A to i pokud žijete v bytovce nebo panelá. Mají kompaktní vzrůst a dosahují výšky max. Pěstování balkonových jiřinek Stanoviště by mělo být slunečné.


Květy kvetou dlouhou dobu od července až do října nebo do prvních. Truhlíkové květiny se vytrvale těší velké oblibě.

Není s nimi žádná práce, většinou se jim daří dobře a vypadají nádherně. V naší encyklopedii najdete články, fotografie i videa k tématu květiny v truhlíku. Jak pěstovat muškáty, aby pěkně narůstaly a tvořily spoustu nových květů.


Nejlépe si pochutnáme vždy na čerstvé zelenině a dvojnásob na té vlastnoručně vypěstované. Při nákupu pěstební nádoby myslete v první řadě na bezpečnost. Balkonové květiny pro slunná a stinná místa.


V košíku se nenachází žádné zboží. Balkónové květiny pro stinná místa (balkony otočené na sever nebo západ): hlíznaté begonie, fuchsie, balzamína. Vyžaduje polostín a kvete v modré, fialové a bílé barvě. Nevadí ji chladnější prostředí a potřebuje častou zálivku. Roste vzpřímeně až do výšky čtyřicet centimetrů.


V zimě do truhlíku zapícháme větvičky listnáčů s vybarvenými plody (cesmína), šišky vyvázané na drátku nebo větvičky chvojí. Jarní měsíce patří cibulnatým a hlíznatým rostlinám a stejně tak dvouletkám jako jsou macešky, sedmikrásky a pomněnky. Podzimní truhlíky mohou zdobit nízké chryzantémy, rozchodníky, podzimní astry a nízké dřeviny. V této době vysazujeme do truhlíků cibuloviny, které pokvetou začátkem jara.


Barevnost můžete vybrat podle sebe, o počtu rostlin v truhlíku se poraďte, každý druh se jinak rozroste.

Nás truhlík má centimetrů a je v něm pět rostlin,“ říká Jana Sprátková. Například krásnou a voňavou levanduli lze pěstovat i. V nádobě či truhlíku to bude na podzim slušet i skalničkám. Netřesky , rozchodníky nebo plazivé floxy zkombinujte s pěknými kameny. A ve vyšších patrech vašich truhlíků se vám bohatě odmění i žluté a načervenalé podzimní listí, které zapícháte mezi živé rostlinky tak, aby vytvořily barevný kontrast. Nevšední kombinace v truhlíku s patinou.


Na okrajích se rozrůstají panašované lístky smilu řapíkatého (Helichrysum petiolare), uprostřed jsou pestré listy africké kopřivy (Coleus). Celek zjemňují světle žluté a bílé květní úbory letničky Osteospermum a oranžová kvítka kejklířky. V Německu jsem viděla v jedné botanické zahradě nádoby - žardiniery osázené kompozicemi s červenou řepou, barevnou kapustou, v kombinaci s travinami a vděčnými letničkami typu afrikán, agerátum, bacopa,. Zpravidla ty vyšší dát ke středu, a povislé ke kraji.


I v nejteplejších dnech, kdy teplota na slunci dosahuje i 40°C, je půda v takových truhlících stále vlhká a kyprá. Tím jsou silné a odolné proti škůdcům a chorobám. V obchodech se setkáme s názvy Pelargonium zonale a Pelargonium peltatum. Jedná se o rostliny dobře snášející přísušek.


V první řadě je důležité si rozmyslet, zda si pořídíme květiny do truhlíku na jednu nebo na několik sezón. Potřebujeme vybrat a koupit vhodný truhlík – s odtokovými dírkami a bez odtokových dírek. Jak hnojit rostliny v samozavlažovacím truhlíku. První dávku hnojiva můžete přidat do střední vrstvy substrátu už při zakládání truhlíku , ale není. Odolnosti muškátů se ale máloco vyrovná.


Mívala jsem petunie, surfinie a milion bells, to je v podstatě na jedno brdo, ale milion bells když se jim daří. Jak je ale upevnit na zábradlí, aby dělaly parádu a zároveň měly dostatek světla? V řadě případů už to skoro nejde rozeznat. Květiny v truhlíku rozsvítí každý balkon či terasu.


Umělé navíc netřeba zalévat, hnojit, rosit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky