pondělí 22. dubna 2019

Jabloně staré odrůdy

Staré odrůdy ovocných stromů. Mohou se měnit v závislosti na počasí. Jsou památkou na naše předky a mohou mít velký přínos i pro současnost. Vyberete si mezi nimi i pěkný vysokokmen do zahrady.


Původni - staré odrůdy jabloní. Abecedně Nejlevnější Nejdražší.

JADERNIČKA MORAVSKÁ původní raně zimní jabloň, podnož M2 čtvrtkmen, prostokořená sazenice. Jsme příznivci přírodních zahrad a chceme zasadit starou podzimní odrůdu jabloně a pěstovat ji jako vysokokmen. Manželovi záleží na vzhledu. Odrůd jabloně domácí je dnes nesčetné množství a každým rokem přibývají nové a nové.


V této části webových stránek se snažíme seznámit alespoň s některými z těch starých a krajových odrůd jabloní, které je nejen v Pardubickém kraji stále možné nalézt, a to především v extenzivních výsadbách. Ovocná školka Bojkovice – Radim Pešek Pravidelný prodej v prodejně je od 6. Doba, za kterou se určitá populární odrůda u většiny populace stane neznámou, je poměrně krátká a stačí třeba let. Cílem je, aby se s nimi veřejnost mohla seznámit, pěstovat je, využívat jejich plodů i je semenařit a uchovávat, a přijmout tak svou odpovědnost za jejich.

Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí. Porovnání pana Vysloužila s auty, že mnohé nové odrůdy se podobají jak vejce vejci je taky docela odpovídající. Jestliže je zákazníci chtějí a zdá se že čím dál víc, školkaři je vyrábějí. A reklama k tomu dělá zázraky.


Sháněl jsem staré odrůdy roubované na semenáči. Specializovaná školka byla tehdy pouze na Moravě. Nakonec jsem začal roubovat staré odrůdy na vlastní podnože.


To vše se neobešlo bez studia postupů roubování , školkařství a pomologie. Podnože vybírejte především podle typu půdy ve Vaší lokalitě. STARÉ ODRŮDY - KRAJOVÉ ODRŮDY V současné době již nejsou tyto stránky dále udržovány.


Vítejte na stránkách, které jsou věnovány starým odrůdám ovocných stromů a ovocným vysokokmenům ve volné krajině. Zdánlivě stejné produkty se liší podnoží. Ceny, pokud není uvedeno jinak, jsou za tvar zákrsek. JABLONĚ LETNÍ - Jabloňky.


Opět k prodeji letní jabloně na podzim, v říjnu nebo v listopadu. Letní - měsíce konzumní. Obdobně jako jabloně (Malus), jsou i hrušně (Pyrus) rodem čítajícím řadu druhů.


Jarní prodej ovocných a okrasných stromků ukončen.

Připravujeme podzimní prodej. V prodejně nabízíme ovocné a okrasné dřeviny, drobné ovoce a zajímavou, širokou nabídku starých ovocných odrůd. Také máme stálou nabídku vzrostlejších dřevin a stromů v kontejnerech. Ohledně sklizně a prodeje meruněk volejte tel.


Pro letošní rok jsme ukončili jarní prodejní sezonu. Pěstování starých odrůd nabízí větší pestrost plodů. Současné jabloně jsou šlechtěny z pěti základních odrů čímž se připravujeme o mnohé.


Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising. Jadernička Moravská - staré odrůdy jabloní. Jabloň pocházi z ovocné školky, která se nachází v nadmořské výšce 350m ned mořem, takže stromky. Proč jsou odrůdy jabloní, které pěstovali naši předci, tak zajímavé?


Vždyť současné jabloně plodí mnohem více, jablka z nich jsou zajímavější. Aktuálně pěstované odrůdy z naší nabídky zakoupíte v Zahradním centru v Plzni. Poznámka: Jabloně se prodávají ve tvarech - čtvrtkmeny, zákrsky, jednoleté šlechtěnce na typových podnožích M M2 MM1virus - free (slabě až silně rostoucí).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky