úterý 30. dubna 2019

Bakopa drobnolistá pěstování

Bacopa - Monatspackung bereits ab 1€. Für mentale Leistungsfähigkeit. Geprüfte Premium Qualität. Jetzt beim Testsieger bestellen!


Bakopa patří mezi letničku, která nejlépe vynikne v závěsné nádobě nebo truhlíku.

Na dlouhých převislých stoncích nese drobné vejčité jemně zubovité listy, jež jsou světle zelené. Stonky jsou listy posety tak, že tvoří hustý zelený koberec posetý něžnými hvězdicovitými květy vyrůstají z listového paždí. Drobné květy samy opadávají, takže se vlastně rostlina sama čistí a odkvetlé květy nemusíme obírat. Zvyšuje duševní výkonnost a posiluje činnost mozku.


Bakopa drobnolistá je malá plíživá letnička, kterou si můžeme pěstovat i doma, v závěsném květníku. Jeden list doroste – mm do délk. Bacopa, přesněji Sutera (Sutera cordata) je oblíbenou letničkou, vhodnou do závěsných květináčů.


Od května do září kvete dlouhými výhony s drobnými, neustále dokvétajícími kvítky.

Listy jsou řapíkaté, vejčitého tvaru, se zubatým okrajem. Plody bacopy jsou tobolky. Můžeme jí také znát pod názvem brahmi. Jedná se o výtažek z této rostliny, který obsahuje účinné látky – bakopasidy.


Ayurvedischer Nährstoff fürs Gehirn. Stärkungsmittel zur Bekämpfung des Stress! Na tvrdost ani kyselost vody není náročná, zato je vhodné jí vodu mírně osolit. Prospívá zejména v polostínu. Je to původně bahenní rostlina z tropických nížin Indie, takže potřebuje více vláhy než jiné rostliny.


Dokonce se pěstuje i přímo jako akvarijní rostlina. Brahmi revitalizuje nervy a mozkové buňky, podporuje průtok krve mozkem, zlepšuje krátkodobou a dlouhodobou paměť, zvyšuje inteligenci, působí proti senilitě a stárnutí a zmírňuje projevy Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby. Brahmi se doporučuje všem, kdo potřebují zlepšit. Při dobré péči se vám odmění během června až září světle modrými květy. Bakopa tvoří převislé dlouhé stonky, které jsou porostlé drobnými kulatými lístečky s výraznými zuby.


V paždí listů vyrůstají drobné, pěticípé. Na pěstování není však náročná a je tedy vhodná i pro začátečníky v zahradničení. Bakopu můžete pěstovat od jara až do podzimu venku a jelikož se jedná o trvalku , můžete ji během chladných měsíců zazimovat.

Kobercová rostlina pro pěstování v závěsných nádobách. Na lidský organizmus má příznivé očišťující účinky, zvyšuje koncentraci, tudíž je. Zlepšuje schopnost učit se. Pokojové rostliny jako léčivky.


Nejen všeobecně známá aloe vera nebo angínovník čínský jsou právem označovány za pokojové léčivky, je i mnoho dalších pokojových. Květy této rostliny jsou. V současné době je také nabízena prodejnami se sušenými léčivými bylinami. Je bohatě větvená a pokrytá drobnými srdčitými lístky. Rychle se rozrůstá a výborně doplňuje kombinované osázené nádoby všech barevných odstínů.


Její převislé stonky jsou doslova obsypány hustou záplavou drobných, hvězdicovitých kvítků bílé barvy. Pěstování bakopy je nenáročné a slibuje toho hodně. Bakopa je na pohled krásná rostlina a ještě poslouží pro své intenzivní účinky na nervovou činnost a mozek. Bakopa funguje účinně, ale nenásilně a zcela přírodně.


Je bezpečná a přináší celé spektrum prospěšných účinků. Není příliš náročná na pěstování. Dobře poroste v samozavlažovacím truhlíku, méně kvete ve stínu. Výborně se v truhlíku uplatní jako doprovodná rostlina k mohutnějším letničkám, krásná je ve společnosti surfinií a pelargonií.


Zcela snadné a zajímavé pěstování zeleniny nabízejí balkony a květinové truhlíky. Nejlépe si pochutnáme vždy na čerstvé zelenině a dvojnásob na té vlastnoručně vypěstované. Nutně potřebuje k dobrému růstu velké množství světla a dostatek živin.


Jestliže se nemá potřebné podmínky na růst tak bledne, vytahuje se a křehne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky