čtvrtek 25. dubna 2019

Druhy fíkusů

Mnohé druhy fíkusů s velkým úspěchem rostou na kamenech a skalách, proto se jim říká petrofyty. Právě proto se na jednotlivé druhy fíkusů zaměříme podrobněji a dlužni nezůstaneme ani základní rady pro jejich pěstování. Drobnolistý Ficus benjamina Jestliže preferujete spíše drobnolisté druhy fíkusů , pak se vyplatí vsadit na kultivar Ficus benjamina. Známe asi 8druhů , z nichž některé dorůstají obrovských rozměrů, jiné se plazí při zemi. Fíkusy najdeme ve Středomoří, v Africe i Asii.


Mezi rostlinné škrtiče patří i některé druhy smokvoní, čili fíkusů.

Fíkus, druhy fikusů a jejich pěstování. Kategorie: POKOJOVÉ ROSTLINY. Fikusy jsou jedny z nejrozšířenějších pokojových rostlin. Existuje jich mnoho druhů. Pro dřevité řízky je dobré použít stimulátor, jenž podpoří růst kořenového systému nové rostliny.


Všechny druhy fíkusů množte řízkováním. Pro obytné místnosti raději volte menší druhy , které můžete tvarovat podle své fantazie. Běžným druhem fíkusů ( F.elastica ) ani drobnolistým či popínavým fíkusům ( Ficus pumila, F.benjamini ) řez rozhodně neublíží.


Také jste měli radost, když jste si pořídili fikus a teď Vás vytlačuje z bytu?

Ficus elastika je jednou z nejoblíbenějších pokojovek, ale je známo asi. Bonsaje, které můžeme pěstovat doma v pokoji, rostou v zemi svého původu ve volné přírodě. Mikroklima našeho pokoje odpovídá těmto původním. Již jen estetické hledisko by mohlo být tím hlavním motivátorem při jejich sázení.


Vypěstovat si doma nějakou tu pokojovou rostlinu není vůbec od věci. Základní druhy fíkusů - seznam fíkusů. Pro všechny druhy fíkusů je vhodné toto složení zeminy: díly listovky, díl rašeliny, díl prohnojené zeminy. Nesázíme je do příliš velkých nádob.


Přesazujeme až je to nutné. Přihnojujeme organickými hnojivy (kravský hnůj atd.). Staré exempláře velkých fíkusů nepřesazujeme, odstraníme vrchní část půd kolem rostliny a nahradíme čerstvou zeminou.


Indoor neboli pokojová bonsaj, už podle názvu se jedná o rostlinky jen v obytných místnostech. Fíkus má tisícovku druhů, včetně smokvoní Jaký fíkus si vybrat. V našich končinách se nejčastěji potkáme se čtyřmi druhy fíkusů , které se.


Fíkus se řadí mezi nejoblíbenější pokojovky, čemuž se nelze nijak výrazně divit. Fíkus (ficus) existuje v tolika druzích a kultivarech, že je opravdu nemožné nenajít si ten svůj oblíbený. A na to, jak pěkně vyzdobí váš interiér. Náleží do čeledi Moraceae.


Pro svůj bujný růst je po celá.

Nejnavštěvovanější český internetový portál nabízející vyhledávač, e-mail, aktuální zprávy, předpověď počasí a odkazy, které se mohou hodit. Těm, které rostou na skalách, říkáme petrofyty. Takto rostoucí fíkusy obepínají svým kořenovým systémem kámen. Tohoto způsobu růstu si povšimli v Asii a často je tam pěstují jako okouzlující bonsaje. Vhodné druhy fíkusů k pěstování jako bonsaje.


Převislé typy fíkusů jsou citlivé na nedostatek zálivky, nízkou vzdušnou vlhkost a silné sluneční světlo. Příčina opadávání listů je u jednotlivých druhů různá. Nejčastěji se setkáme se třemi druhy fíkusů. Mladší fíkusy přesazujeme každý rok, starší rostliny můžeme přesadit jednou za až roky.


Fíkus je relikvie mezi pokojovými rostlinami. Rod Ficus zahrnuje téměř dva tisíce druhů, jejichž domovinou jsou tropy a subtropy Afriky, Austrálie i Asie. Ficus microcarpa a Ficus aurea , jsou invazivní druhy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky