pátek 26. dubna 2019

Odstranění zelené vody v bazénu

V případě, že se vám v bazénu tvoří řasy a upravili jste pH či tvrdost vody, rozhodně pomůže Savo Original i na bazény, které můžete používat i místo čistě chlorových přípravků. Videonávod o tom, jak se zbavit zelené vody v bazénu s použitím značkové chemie Laguna. Jestliže se voda v bazénu nevyčistí po 4-dnech nepřetržitého filtrování, při vysoké koncentraci volného chloru, použijte Studna Minerál pro odstranění minerálního zabarvení a zákalu.


Savo Chlor Šok řasy zlikviduje, poté aplikujte Savo Vločkovač či Projasňovač, který pomůže filtračnímu systému odvést z vody všechny zbytky řas. PH vody upravujeme pomocí přípravků CTX na snížení pH nebo CTX na zvýšení pH.

V neposlední řadě jsou důležité prostředky na boj s tvrdou vodou a odstranění vodního kamene v bazénu. Nezapomínejte čistit písek ve filtraci a podle údržby jednou za čas písek vyměnit. Ideální hodnota vody je až 2. Při hodnotách pH menších dochází ke korozi kovových součástí bazénu. Při této hodnotě pH dochází ke ztrátě dezinfekčního účinku vody.


Vzniká nepříjemný chlorový zápach dráždící pokožku. Pro odstranění vzniklé řasy se doporučuje použít šokovou dávku chlóru, která je obsažená v přípravku Marimex Chlor Šok. Pro prevenci vzniku řas je ideální Marimex Stop Řasám.

Dříve, než přípravek přidáme do vody, je třeba upravit pH na hodnoty v rozmezí až 2. Optimální ph vody v bazénu je – 2. Ke změření ph vody v bazénu můžete použít digitální měřič pH nebo bazénovou sadu v podobě tablet či chemického roztoku. Digitální měřič ph koupíte na Aliexpressu již za dolary, v českých obchodech jeho cena začíná přibližně na 4Kč. Měřič lze používat opakovaně bez nutnosti dokupovat příslušenství. Zelená voda v bazénu už rozebírají maminky na webu eMimino.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Základem čisté vody v bazénu je správná hodnota pH. Doporučovaná hodnota pH je 7-4. Na požadovanou hodnotu upravíme pomocí přípravků pH plus, případně pH mínus.


Hodnotu pH určíme pomocí testeru pH. V eshopu naleznete kategorii úprava pH, pH minus, plus. Jakmile je voda zeleně zamlžená a stěny a dno bazénu slizké, musíte nejprve upravit hodnotu Vodu ve skutečně zbědovaném stavu, tedy. Set chemie pro odstranění zákalu vody (Chlor Šok, Algicid ALG Blue, Vločkovací tablety) Set chlorové chemie k odstranění zákalů vody (především způsobených řasou.) Obsahuje Chlor Šok 1kg, Algicid ALG Blue 1l, Vločkovací tablety 5kg. Protože je plavání v zeleném bazénu zdraví nebezpečné, je nutné uvést vodu co nejdříve do původního stavu.


Vypařování: Neviditelný nepřítel, který vás okrádá o peníze Začněte úpravou pH bazénové vody , které by se měla pohybovat v rozmezí 0-4.

Pokud vydělíme objem vody v bazénu čtyřmi, získáme hodnotu takzvaného kubíkového výkonu a ten by měl být v lepším případě ještě o něco vyšší. Z hlediska záruk na zařízení, ale i platné legislativy, je důležitá odborná montáž nově pořízené pískové filtrace a její uvedení do provozu. Pokud už nyní máte křišťálovou vodu, ale stěny bazénu jsou zelené , působí to, že máte i zelenou vodu. Zkuste zda rukou neucítíte slizký povrch zevnitř bazénu a vyčistěte hadrem nebo kartáčem.


Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak napravit vodu v bazénu , která je zakalená a zelená. Postupovali jsme podle návodů, které jsou v diskuzi na tomto serveru. Chcete-li alkalitu snížit, musí se nejdříve ve vodě zneutralizovat všechny v ní přítomné hydrogenuhličitanové anionty.


To uděláme tak, že převedeme hydrogenuhličitanové a uhličitanové anionty dostatečným snížením hodnoty pH až na kyselinu uhličitou. Ta se dále rozloží na oxid uhličitý (CO2), který z vody vyprchá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky