pondělí 22. dubna 2019

Pěstování žampionů doma

Místnost bychom měli předem řádně vydezinfikovat a pak do ní můžeme umístit bloky zabalené ve fólii s osázeným nebo prorostlým substrátem. Pěstování žampionů doma - pěstování hub. Postup pro pěstování Žampiónů.


Koupili jste sadbu žampionů ? Jak ji připravit, aby vám vyrostly krásné hříbky?

Potřebují hlavně vlhkost a teplo. Stačí si jen koupit substrát naočkovaný houbovým podhoubím nebo sadbu, a začít pěstovat. Doma v bytě, v garáži, ve sklepě, na balkóně nebo na zahrádce. Podmínky pro pěstování žampionů dokáže vytvořit opravdu každý a to po celý rok. Při dodržení podmínek uvedených v návodu garantujeme sklizeň 3kg vzrostlých žampiónů, je však možné dosáhnout i výrazně vyšších výnosů.


Z lahodných žampionů si můžete udělat spoustu dobrých jídel, například řízky, omáčku nebo polévku. Je možné je také sušit, grilovat či nakládat.

A nyní vám poradíme, jak si takové žampiony můžete vypěstovat doma. Do každé díry vložte podhoubí velikosti ořechu a vložte drn zpátky. Pro pěstování venku si vyberte horký vlhký den kdykoli od pozdního jara do začátku podzimu.


Nejedná se už ani o pěstování , přesto je to možnost jak doma vyprodukovat malé množství žampionů z neekonomicky zajímavého substrátu. Prodávají pouze některé žampionárny. Způsob pěstování vhodný pro seznámení se s tvorbou a sklizní žampiónů bez rizika neúspěchu a potřebnosti pěstitelských znalostí. Domácí pěstování hub, hlívy ústřičné, žampiónů, léčivých hub, prodej podhoubí.


Tuto rozmanitost hub lze pěstovat téměř všude. Ale výsledek ve formě bohaté sklizně voňavých a lahodných hub pro váš stůl nebo pro prodej ospravedlňuje veškeré úsilí. Jedná se o spolehlivější variantu, která vám umožní zajistit stabilní sklizeň bez ohledu na nepříznivé povětrnostní podmínky. Pravidla přípravě podkladu1. Výběr z podhoubí a kultury (očkování)1.


Odhaluje tajemství pěstování hub doma2. Volba rozmnožovacího materiálu odrůd2. Jde mi o to, zda je mozne je pestovat i tedka (v lete) a kam je.

V obchodech jsou žampiony často. Zpočátku vás čeká vyhloubení děr do trávníku. Zároveň však musíme pochopit, že přijatý objem plodin bude pravděpodobně pokrývat potřeby vaší rodiny. Jedná se o druh koníčky a zdroj dodatečných příjmů, pokud se k věci přistupujete racionálně, kompetentně.


Nejvhodnější je zakoupit soupravu na pěstování žampionů , která se skládá z kostky lisovaného žampiónového substrátu a igelitového sáčku s krycí zeminou. Nyní máte možnost sklízet týdny vlastní čerstvé žampióny. Chcete-li pěstovat tuto škálu hub, měli byste připravit chladnou místnost, může to být sklep nebo sklep se schopností udržovat vysokou vlhkost. Tato fáze při pěstování žampionů je považována za nejpilnější. Kompost je hlavní složkou podkladu.


Může být vyroben z hnoje koňského a pšeničné nebo žitné slámy v poměru až 20. V dnešním článku vám poradíme, jak úspěšně pěstovat oblíbené houby v domácích podmínkách a nebo na zahradě. Houby – pěstování žampionů doma.


Mít doma stále čerstvé houby, to je snem každé hospodyňky. Nejčastěji seženete připravené boxy pro pěstování žampionů , hlívy ústřičné, penízovky či houby shiitake. K tomu, abyste mohli sklízet, vám většinou postačí nějaká místnost a sklep. Jiste mi všichni ctenári dají za pravdu, že není nad cerstvé houby, predevším pak žampiony.


Pritom je tak snadné vypestovat si je doma a mít je pri ruce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky