středa 10. července 2019

Dezinfekce bazénu solí

Tato metoda se k nám dostala z přímořských států, kde slaná voda je mnohem levnější než voda sladká. Tomuto tématu jsme se již věnovali v článku Alternativa k chloru? Dezinfekce za použití soli do bazénu.


Našim vlivem a vlivem životního prostředí se dostávají do vody nejrůznější částečky nečistoty, zárodky a baktérie. K dezinfekci vody v bazénu je použit přirozený proces.

Vznikající molekulární chlor Cl který ničí mikroorganismy a barviva a má dezinfekční účinek. Po dezinfekčním procesu se Na opět. Nevýhody dezinfekce bazénu solí Nevýhoda při využívání soli k dezinfekci bazénové vody spočívá v tom, že slaná voda je agresivnější na materiály, které podléhají korozi.


Je tedy potřeba schůdky, čerpadla, potrubí a další příslušenství, pořizovat z materiálů, které odolávají korozi. Bezchlorová úprava vody je, stejně jako chlorová dezinfekce , velmi spolehlivá. Co je potřeba k fungovaní dezinfekce bazénu slanou vodou. Samotná bazénová sůl je pouze mírně antiseptická.


Programovatelné dávkování Regulace ph SANOSIL bezchlorová dezinfekce Elektrolýza soli PPPRG PPph ASIN Aqua SANOSIL ASIN Salt NOVINKA NOVINKA.

Provádí se v místech se zvýšenými nároky na čistotu z důvodu minimalizace nebo zamezení výskytu infekcí (nemocnice, výroba potravin a léčiv). Systém dezinfekce slanou vodou - systém slaná voda v bazénu - využívá velmi nízké koncentrace soli, cca (gramy soli na jeden litr vody). Z této soli vytvoří solinátor (solnizační zařízení) chlór díky štěpení molekul soli (NaCl), které se rozdělí na sodík (Na) a chlór (Cl). Dobrý den, filtrační písek je určen pro pískové filtrace, kde zastává úůphu filtračního media a zachycuje nečistoty z bazénu.


Bazénová sůl se používá ve spojení s chlorinátorem a ten z ní generuje chlor, který desinfikuje vodu. Pro správné fungování dezinfekce je doporučená koncentrace soli v bazénu. Mořská sůl do bazénu je vhodná pro všechny typy zařízení na úpravu bazénové vody pomocí rozkladu soli. Popis fungovaní procesu dezinfekce pomocí slané vody v bazénu. Díky použití výrobku předejdete minerálním usazeninám, zabarvením či zákalům způsobeným některými minerálními látkami, obvykle solí vápníku, hořčíku nebo manganu.


Stabilizátor na sebe váže ionty vápníku, hořčíku, manganu a dalších látek, takže blokuje jejich nežádoucí účinky. Okolí bazénu a usazeniny účinně vyčistíte přípravky řady GUAASTAR s dlouhodobou mikrobiální ochranou bez chlóru. GUAASTAR-nepěnivý je bezchlórový přípravek k čištění stěn bazénu, bazénových filtrů, prostor a předmětů v okolí bazénu, ale také domácích a jakýchkoliv van. Koncentraci přípravku udržujeme v bazénu dle množství dopouštěné vody (dle vodoměru).


Elektrolýzou soli dochází k rozkladu na dezinfekční chlor a minerály. Nicméně obsah chloru je nižší a navíc nevzniká vázaný chlor, a tím ani nevyžádaný zápach po chloru. Toto tvrzení není však přesné, protože každý z nás ví, že sůl se chemicky nazývá chlorid sodný.

Pokud budete udržovat správnou hodnotu pH, dostatek dezinfekce a pravidelně filtrovat (tzn., že byste měli každý den přefiltrovat celý obsah bazénu ), pak nebudete potřebovat žádné další přípravky, protože se Vám v bazénu nebudou dělat řasy. Podrobný návod naleznete na našich webových stránkách. Tou nejstarší variantou dezinfekce na ošetření pitné vody je chlor. Ten existuje v různých oxidačních úrovních jako je například chlorid v soli nebo chlorové bělidlo.


V podobě plynu funguje jako vysoce toxická sloučenina , která má vedlejší účinky (kromě jiného například chloraminy). O úpravě vody v bazénu a bazénové chemii se napsalo již mnoho. Přinášíme Vám přehled v jednoduchých pěti. S odstupem času mohu říci, že slaná vod. Na vytvoření optimálních podmínek v bazénech se podílí několik činitelů, jako je kvalita vody, teplota vody, teplota vzduchu, relativní vlhkost, u bazénových hal rovněž akustika, osvětlení.


Ozón se řadí mezi nejsilnější dezinfekční a oxidační činidla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky