neděle 5. ledna 2020

Řez vinné révy v prvním roce

Slabé keře, které jsme seřízli krátce, ošetřujeme stejně jako v prvním roce. Bujné keře, které jsme seřízli na kmínek a vyvázali k opoře, upravíme podlomem tak, aby mohl kmínek vzniknout: Na patě kmene ponecháme jeden letorost, pokud možno rostoucí ze stařiny. Na vrcholu kmínku ponecháme tři letorosty. Vinnou révu je nejvhodnější vysazovat na podzim (konec října, začátek listopadu), nebo brzy na jaře, hned jak se půda prohřeje (březen–duben). Jestliže budete vinnou révu sázet na jaře, je nutné ji upravit řezem již před výsadbou.


A mám ostříháno :-) Jakmile se udělalo hezky a teplota vystoupala na plusové hodnoty 8-stupňů hned mě to vytáhlo ven.

Způsob řezu se liší podle způsobu pěstování – tzv. Mnoho dalších obrázků znázorňujících řez vinné révy je zde: řez vinné révy obrázky. Podzimní řez vinné révy Na podzim je pro stříhání vinné révy moc brzy. Rašení révy Vylamování Škůdci vinné révy Hnojení révy Slovníček použitých.


Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Jak na popínavé plodiny Vinná réva a chmel se stále častěji pěstují i na zahradách jako okrasné plodiny, které místu dodají zajímavé venkovské kouzlo.


Už jste ochutnali chokecherry?

V přírodě se rozmnožují nepohlavně (Phaeoacremonium) a v této fázi je houba vůči révě silně virulentní, zatímco pohlavní forma (Togninia) vytváří plodnice již na usmrceném či výrazně oslabeném dřevu révy. V brzkém předjaří před druhou sezónou musíme mít připravenou jednoduchou konstrukci, ke které se bude vyvazovat rostlina. V závislosti na intenzitě růstu révy a podmínkách můžeme dosáhnout požadované výšky kmínku již v prvním roce po výsadbě. Nedosáhne-li kmínek v prvním roce žádané výšky, seřízneme letorost na jaře následujícího roku na očka a postupujeme stejným způsobem, dokud se nepodaří zapěstovat kvalitní kmínek.


S řezem révy vinné začínáme v únoru, avšak nikdy neřežeme při silných mrazech. Na starém tažni, odkud loni vyrašilo více výhonů, ponecháte první dva, které jsou nejblíže ke kmínku. Z výhonu bližšího ke kmínku vytvoříte tzv.


Z tohoto čípku vyrostou tažně v následujícím roce. K pěstování sazenic se dostal oklikou. Teď jich vyprodukuje i šedesát tisíc kusů ročně.


Pro řez vinné révy je nejvhodnější čas počátkem března. Jarní řez zahájíme, jakmile to počasí dovolí, ale nenechme se ošálit náhlým oteplením. Během podzimu dřevo ještě dozrává a není připraveno na zkracování. Dále se odstraňují větve, které jsou příliš zahuštěné tzv fazochy ( tz neplodné výrůstky ) Vinná réva - řez.


Nejdůležitějším u vinné révy je zimní řez. Kalendář pro vinaře – únor, Kalendář pro vinaře – duben, Jak pěstovat vinnou révu , Příprava na pěstování vinné révy pro začátečníky, Pěstování vinné révy pro. Rady, jak správně řezat vinnou révu.

I když je ještě tuhá zima, je čas postarat se o vinohrad. Ostatní postranní výhonky se odstraňují. Druhá zima je ve znamení zkracování, kdy se takto upravují hlavní výhon. Jaké jsou výhody prořezávání hrozny na podzim - v obrazech!


V létě vyrůstají mladé výhony. Rozdělte práci měsíc: Kalendář vinař1. Péče o hroznů na podziplodiny a přístřešíGrape Prořezávání pro začátečníky2.


Ochrana proti přezimujícím chorobám a škůdcům (březen). Zelené práce – odstraňování letorostů, které keř zahušťují, odstraňování zálistků, zakracování porostu, který přečnívá nad opěrný kůl (během vegetace). V prvním roce uvazujeme vyrašené letorosty během vegetace k opoře provázkem, aby se větrem nebo prudkými dešti nepoškodily. Vylamujeme u nich zálistky a při velkém suchu révu zaléváme.


Nesmíme zapomínat ani na ochranu proti okusu zejména zajíci a domácím zvířectvem. Přichází čas na řez vinné révy - jak na to? Výsadba sazenic vinné revy se podstatně liší od výsadby keřů a stromků,proto jí věnujeme patřičnou pozprnost. Révové keře rostou na stejném místě. Vedení a řez révy vinné Vinná réva je liána, která se pěstuje, aby poskytovala úrodu hospodářsky využitelných plodů.


Její řez patří k dominantní viniční práci, který mění tvar rostliny a vzájemný poměr mezi kořenovým systémem a nadzemní částí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky