čtvrtek 30. ledna 2020

Azalka po odkvětu

Tapeten, unsere neue Kollektion, beinhaltet mutige, saisonale, Muster in Erdfarben. Inspiriert von Gewürzmärkten, Pflasterstraßen und altmodischen. Po odkvětu rostlinu zastřihneme, aby si udržela hezký. Tím umožníte růst novým výhonkům, které vám příští rok budou opětovně a. Pokud máte organickominerální hnojivo na azalky a hnojíte jím i po odkvětu ,.

Azalka kvete zhruba až týdnů. V době květu hnojíme intenzívně tekutým hnojivem. Mělce kořenící azalky neokopáváme, raději na slehlý substrát navršíme rašelinu nebo lesní hrabanku. Pokud tedy chcete keř omladit, tvarovat nebo z jiného důvodu sestříhat, pak to udělejte ihned po odkvětu.


Keř tak stihne včas udělat nové výhony a založit květenství na příští rok. Průhonic nebo z Německa – jak to poznáte? Tipy a rady jak pěstovat azalky - vaše dotazy z poradny zahrada: U pokojových azalek (Rhododendron simsii) se musí pravidelně odstraňovat zavadlé části.


Máte-li azalku již kvetoucí, pak snese kolem osmnácti až dvaceti stupňů po celou dobu kvetení.

Postřik švestek po odkvětu Postřik švestek po odkvětu se řeší až v létě. Jak na pivoňky po odkvětu Bylinné druhy pivoněk přestaneme po odkvětu. In unserer einzigartigen Kollektion gibt es für jeden etwas.


Naše zimy by na zahradě, na rozdíl od otužilejších venkovních druhů, nepřežila. Pěstuje se jako pokojová rostlina, ovšem to neznamená, že by jí svědčil celoroční pobyt ve vytopeném pokoji. Chladnomilná kráska se v nárocích podobá bramboříku. Příliš tepla a suchý vzduch patří mezi nejčastější úskalí při pěstování pokojové azalky.


Nové květy nasadí azalky až po letnění, které jim velmi prospívá. V létě je zalévejte minimálně a ani je nepřihnojujte, s tím začněte až v září. Jinak vám azalka moc nepokvete. Slovo „azalka“ pochází z řeckého slova „azaleos“, což znamená „suché“.


Kromě toho, že azalka je název květiny, v některých zemích, jako je Indie, Arábie, Řecko a anglicky mluvící země, je azalka také ženské jméno. Japonské azalky tvarujeme střihem, nejlépe po odkvětu , aby stihly vytvořit květní poupata na další sezónu, a kdy také odstraníme odkvetlé květy, aby rostlinu zbytečně nevysilovaly. Pro japonské zahrady se keře japonských azalek sestřihují do pravidelných koulí, polokoulí nebo nízkých polštářů.


V té době ho přihnojujte a pravidelně vydatně zalévejte. Přiřezávejte také výhony, aby rostlina měla pěkný vzhled.

V září lze zaštípnout některé výhony, aby ty, co mají květní pupeny měly dostatek místa. Množí se vrcholovými řízky v červenci a srpnu do směsi rašeliny s pískem 1:a nádobu je vhodné po zalití zcela uzavřít pod igelit kvůli dostatečné vzdušné vlhkosti a teplotě a umístit na stinné místo. Zakoupené azalky po odkvětu přesadíme do větších nádob. Domácí azalky si můžeme namnožit řízky po celý rok, nejvhodnější je březen, duben, červenec a srpen.


Umístíme ji na světlé místo chráněné před přímým slunečním zářením. Na léto umístíme rostlinu do zahrady pod stromy, květináč zapustíme do půdy. Pokud azalka svými kořeny vyplňuje květináč, přesadíme ji záhy zjara, obvykle ještě před vyrašením, do nádoby o trochu větší do směsi rašeliny, vyzrálé listovky a říčního písku, vždy se spolehlivou drenáží na dně květináče. Později kvetoucí odrůdy však přesazujeme až po vytvoření poupat, tedy koncem léta. V létě umístíme azalku na zahradu a postupně ji přivykáme přímému slunečnímu záření.


Indická azalka je jednou z bohatě kvetoucích pokojových rostlin. Pro růst potřebuje světlé, vlhké a chladné stanoviště. Doporučujeme letnit na zahradě ve stínu.


Přezimuje při – C nebo až k nule. Po nasazení poupat postupně přemístit do pokojové teploty, příliš vytopené místnosti však nejsou vhodné. Na chladnějším místě vydrží kvést déle. Odkvetlé květy odstraňujte a po odkvětu zakraťe výhony tak, aby se Vám uchoval hezký tvar keře, jak si jej přejete mít.


Od poloviny srpna začnou vyzrávat výhony a azalka už nepotřebuje tolik vody, ale hodně sluníčka. Ponechejte ji na stanovišti až do prvních mrazíků a umístěte ve světlé místnosti s teplotou do 10st. Nejlépe se jí daří při niší teplotě hlavně nesmí přeschnout kořenový bal ale nesmí být přemokřená po odkvětu se může zastřihnout ale nemusí v. Je velmi podobná rododendronu, ale je menšího vzrůstu a má menší květinové trsy než rododendron.


Květenství azalky je nápadné zářivými barvami, které se vyskytují v mnoha variantách a velikostech. Květy kontrastují s tmavě zelenou barvou listů keře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky