pátek 17. ledna 2020

Škůdci na rostlinách

Ale bohužel je miluje i savý a žravý hmyz. Je moc smutný pohled na napadené mladé výhony a zkroucené listy poseté zelenými nebo černými malými potvůrkami, které sají a sají, rostliny chřadnou a nerostou. Mšice navíc přenášejí různé choroby, a oslabené napadené rostliny jim i mohou podlehnout.


Doporučuje se pokojové rostliny neustále kontrolovat (např. při zalévání), zda nejsou napadeny škůdci. Jakmile odhalíte škůdce, musíte ihned zasáhnout. In Okrasná zahrada , Poradna by walsla 18.

Zdravím Vás, prosím nemohli byste napsat nějaký ucelený článek týkající se škůdců pokojových rostlin. Na vaše krásné pokojové rostliny má spadeno celá armáda škůdců. Ani chemické zbraně v boji s nimi nejsou zakázané, než se ale spolu se škůdci sami vystavíte jejich působení, můžete ohavné roztoče a brouky zkusit zlikvidovat méně agresivními prostředky. Na spodní straně listů jsou vidět průsvitná vajíčka.


Sáním oslabují rostliny - Vylučují medovici na níž se může vyvinout čerň. Ohrožené rostliny - Molice se vyskytuje prakticky na všech okrasných a užitkových rostlinách pěstovaných v krytých prostorách. Některé druhy okrasných rostlin, ( fuksie pelargonie lantana ) nebo plodové zeleniny ( okurky, papriky ) poškozuje ještě silněji než jiné druhy. Lze uplatnit pro objednávky nad 5Kč Sleva se nevztahuje na produkty označené Prodej za velkoobchodní ceny.


Odesláním e-mailové adresy udělujete souhlas.

Molice si pochutnávají na okrasných rostlinách , okurkách, rajčatech a paprikách. Všechny generace škodí sáním na spodní straně listů a vylučováním medovice. Třeba na jedle, kde se usazují na kořenech a dále se množí. Na jasany se vrací až pozdě na podzim, aby zde nakladly vajíčka, která přezimují. Na pokojových rostlinách se mohou současně vyskytovat všechna vývojová stadia škůdce, proto je vhodné použít současně nebo střídavě kontaktní a systémové insekticidy s přidáním vhodného smáčedla, u rostlin s kožovitými listy i vhodného oleje (např.


Biool, Frutapon), a toto ošetření je nutno ještě podle síly napadení po 7–dnech 1–3x zopakovat (při pokojové teplotě). Na listech a květech leknínů a jiných vodních rostlin příležitostně škodí larvy pakomárů Chironomus nymphaeae a Cryptopus ornatus tím, že prokousávají pod pokožkou listů chodbičky (miny). Jsou červené a známé jako krmivo akvarijních rybek, tzv. Ochrana proti nim je velmi jednoduchá – ryby je prostě sežerou jako potravu.


Choroby a škůdci na rostlinách - Lifestylový server o cestování, bydlení a dále na téma jako je zahrada, dům a stavba a krása a fitness a hubnutí. Pak přemýšlíme, o jakého škůdce se jedná, jak se k nám. U některých škůdců škodí jen dospělí jedince, u jiných larvy či jiná vývojová stádia. Zdraví na talíři: medvědí česnek a pažitka.


Medvědí česnek se už dobrých pět let drží na čele žebříčku populárních jarních bylinek. Svilušky nepatří mezi hmyz, ale mezi pavoukovci, čehož důkazem jsou páry končetin a schopnost vytváření pavučinky na napadených rostlinách. Funguje to na pokojovkách i na růžích, muškátech a na ostatních rostlinách a dřevinách u domů. Je to to nejlepší, co proti mšicím existuje. Rostlinám to vůbec neškodí a nevadí.


Mšic je několik druhů a každý z nich parazituje na jiných rostlinách.

Vlnatka krvavá (Eriosoma lanigerum) se vyskytuje na větvích ovocných stromů. Její přítomnost poznáte podle vatovitých chomáčků na větvích. Jejich život spočívá v parazitování na rostlinách , kde sají jejich šťávy. Většinou jsou bezkřídlí, ale pokud se přemnoží, líhnou se samičky s křídly. Vite nekdo, jak se jmenuje tato drobna muška, a hlavne, jak se ji zbavit?


Na rostlinách hostují, využívají je jako místa svého rozmnožování a nebo se na nich přiživují, až je nakonec rostlina neschopná přijímat živiny a umírá, nebo je natolik postižená zásahy škůdců, že nesplní své původní určení. Její součástí je i ochrana před škůdci a chorobami, jichž je rok od roku více. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Tento hmyz saje obvykle na spodní straně listů.


Celá rostlina následkem poškozování postupně uvadá. Tato taxonomická skupina patřila dříve do řádu stejnokřídlí, dnes je řazena do řádu polokřídlí (Hemiptera). Nezáleží příliš na tom, zda jde o mravence černé, zrzavé, lesní, nebo třeba mrňavé faraony.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky