pátek 31. ledna 2020

Masožravé rostliny druhy

V kategorii Moje masožravé rostliny naleznete fotografie a můj postup pěstování některých druhů masožravek (zatím Láčkovici australskou, Láčkovku (Nepenthes alata, Nepenthes ventricosa a Nepenthes hookeriana), mucholapku podivnou, tučnici. Masožravé rostliny obvykle rostou na mí. Fotogalerie, mnoho článků, rad a návodů k pěstování.


Do současnosti bylo popsáno čtrnáct rodů masožravých rostlin, které se od sebe výrazně liší jak vzhledem, tak způsobem. Hliněné květináče se pro masožravé rostliny používají jen zřídka, protože ze svého povrchu rychle odpařují vodu.

Této vlastnosti se ale využívá například u potřeby většího ochlazování (rosnolist, heliamfory). Vážení návštěvníci stránek. Některé druhy rostlin lze za určitých anomálií a přírodních podmínek najít i mimo uvedenou dobu, údaje považujte tedy spíše za orientační. Mezi stále oblíbenější rostliny se poslední dobou dostávají masožravé rostliny. Jak praví jejich název, opravdu jsou masožravé.


A není divu, tyto druhy. V přírodě dorůstají výšky až. Získají si Vás svým nevšedním vzhledem i jedinečným způsobem života.

Prodej masožravých rostlin. Stránky jsou ve výstavbě. Autorem všech materiálů, kreseb, fotografií a pěstitelem všech vyobrazených rostlin je RNDr. Obecnějším výrazem, který zahrnuje celé živočišné potravní spektrum, je právě ono vžité masožravé rostliny (karnivorní).


Vítejte na stránkách nového zahradnictví zaměřeného na masožravé rostliny. Kromě širokého maloobchodního sortimentu pro pěstitele, který nabízíme. Najdete zde popisy jednotlivých rodů rostlin, fotogalerie, články, návody a rady na pěstování masožravek. Dělají to obvykle vůní, vytvářením nektaru, zbarvením, ale často kombinací.


Vaše dotazy pište na mail T. Druhy mírného pásu, které v zimě tvoří přezimující pupeny (hibernakulum), jsou typickým příkladem přizpůsobivosti prostředí. V zásadě ale typické pro rozvoj tohoto rodu je teplejší podnebí a druhy jsou jen mírně odolné proti mrazu. Mezi masožravými rostlinami se někdy uvádějí i jiné druhy , u nichž nebyla masožravost prokázána, například lepnice alpská (Bartsia alpina), mužá. Naděje, že by mladé rostliny ještě letos kvetly, si nedělám a budu snad raději, když se nebudou kvetením vysilovat.


Důležité je, aby rostliny do zimy dost zesílily a pak se uvidí. Původní a nejstarší česká masožravková skupina. Poradíme s každým problémem, společně se.


Vodní masožravé rostliny se vyskytují v tropické, mírné i arktické klimatické zóně.

Druhy z chladnějších oblastí přežívají zimu ve formě speciálních pupenů (turionů). Vliv teploty na výskyt vodních masožravých rostlin je zdánlivě velmi malý, jak. Během následujících měsíců se dočtete, jak masožravé rostliny vábí, chytají a zpracovávají svou kořist nebo kde v přírodě se s nimi můžete setkat.


Mezi nejoblíbenější druhy masožravých rostlin patří Rosnatky, Darlingtonie, Mucholapky, Heliamfory, Láčkovky, Tučnice a Špírlice. S tím souvisí i jejich zimní vzhle který je biologicky úsporný , avšak na jaře z nich budou opět krásné rostliny. Rostliny pěstujeme v max. Zkuste něco netradičního a pořiďte si masožravé rostliny , které se živí drobným hmyzem.


Některým druhům se bude skvěle dařit i na vaší zahrádce. BRNO Výstavu masožravých rostlin pořádá od tohoto čtvrtka Botanická zahrada přírodovědecké fakulty brněnské Masarykovy univerzity. Jsou dekorativní, zajímavé, vnesou do domova kousek nespoutané přírody. Svou kořist chytají do nerůznějších důmyslných pastí.


Nabízíme různé druhy masožravek - rosnatky, špirlice, mucholapky, láčkovky - dle aktuální nabídky. Oproti pokojovým rostlinám jsou také mnohem méně náročné na živiny v půdě. Některé druhy voní jako citrusové plody, či lilie, některé páchnou, jak značkující kocour (prý Sarracenia flava). Ve květech špirlic je jeden velice zajímavý prvek čnělka - umbrella.


Jedná se o přírodní prezervativ. Majitel největší sbírky masožravých rostlin u nás popisuje jednotlivé druhy , které lze úspěšně pěstovat. U každé rostliny , která je vyobrazena perokresbou, je uveden stručný popis, informace o výskytu a podrobné pokyny pro pěstování (umístění, osvětlení, substrát, přesazování, teplota, množení, zálivka, hnojení, choroby a škůdci, náročnost).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky