pátek 17. května 2019

Jak zničit slimáky

Kelímek od jogurtu zapusťte do země a nalijete do něj pivo. Záhonky obsypejte centimetrů širokým pruhem pilin, které se pak polijte kávou s lógrem nebo kolovým nápojem. Kofein je pro plže smrtelným nervovým jedem a rovněž je odpuzuje. Drastický, ale účinný způsob hubení, kdy se reakcí chloridu sodného s tkání tělo slimáka rozpadá. Předchozí článek Další článek Slimáci , mravenci, krtci , myšky a jiná drobná zvířectva, neradi vidíme na našich krásných, upravených zahradách.


Nejjednodušší způsob, jak slimáky dostat ze záhonů, je ruční sběr.

Vypravit se na ně však musíte v nočních hodinách, kdy opouštějí úkryty, Stále živé je v nádobě odneste někam daleko a doufejte, že se nevrátí. Když je však vysypete hned za plot, máte je za chvíli zpět. Plzák španělský, kterému většina lidí říká prostě slimák. Ochranný pás většinou rychle zničí déšť, takže je třeba jej obnovovat.


KODAŇ - Nesmiřitelnou válku přemnoženému plzáku španělskému vyhlásila vláda Dánského království. Ministryně životního prostředí Connie. Mírné zimy následované vlhkými a chladnými jary jsou pro slimáky a plzáky požehnáním.


V takových podmínkách může dojít k lokálnímu zamoření. Jak vyhnat slimáky ze zahrady V první řadě nesmíme nechat plzáky rozmnožit a musíme je průběžně odstraňovat a likvidovat.

Jestli je nám jakákoliv rada proti srsti a nechceme se stát likvidátory živých bytostí, pak se musíme smířit s tím, že se s plži o úrodu budeme dělit. Slimáky by tato pochoutka měla nalákat – a jednoduše se v ní utopí. Nemusíte použít ani meloun, můžete zapustit i jinou nádobu, například plastový půllitrový kelímek, jen v ní musí být minimálně pět centimetrů nejlevnějšího piva. Naprostá většina je naopak považuje za nebezpečné nepřátele, kteří mohou během jediné noci zničit celou úrodu.


I proto neustále hledají cesty, jak před nimi zahradu úspěšně ubránit nebo alespoň omezit způsobené škody. Také vás už unavuje věčný boj se slimáky , kteří jsou schopni za den zničit celou zahradu? Pasti z piva, vaječných skořápek či solení situaci. Také můžete nechat kuřata nebo kachny, pokud je máte doma, denně žrát slimáky ze zahrady.


Spolu s námi ale zajásali také slimáci. Vlhko, teplo a tma je lákají z úkrytů. Mají hlad a vaše s láskou opečovávané. Jak se slimáků a plzáků zbavit: I když nám slimáci nejvíc vadí na jaře když začínáme pěstovat, je dobré je hubit po celou sezónu.


I v srpnu a září, kdy už nám na zahradě žádné velké škody nepůsobí, je jejich likvidace důležitá. Tento jednoduchý experiment ukáže, co se děje s prodlužovacím přívodem během jeho přetížení. Proto je potřeba se na slimáky důkladně připravit a vybrat vhodné metody jak se jich zbavit, pokud možno navždy. Kdo je vaším nepřítelem? Chcete-li se slimáky účinně bojovat, musíte se více seznámit s jejich životním cyklem, zvyklostmi a podmínkami.


Pro slimáky je největším nebezpečím ztráta vody, voda tvoří větší část jejich těla, proto jsou přes den ukryti na vlhkých místech. A právě tomu bychom proto měli přizpůsobit režim zalévání.

Kelímky od jogurtu nebo uříznuté PET lahve s pivem jsou oblíbeným způsobem, jak polapit větší množství slizkého nepřítele. Nevýhodou je, že vůně piva může přilákat i slimáky z okolí. Kutilové ale vyrábějí i složitější pasti.


Slimáky má v patřičné vzdálenosti udržet také suchý popel, ale opravdu jen suchý, protože jakmile navlhne, nemá žádný účinek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky