pátek 24. května 2019

Jak na mšice

Na zahradě je důležité také pravidelně udržovat pořádek, pravidelně vytrhávat plevely, na kterých se mohou mšice také množit. Firma Neudorff radí, jak ochránit Vaši zahradu před mšicemi, sviluškami, molicemi a jinými škůdci. Používáním šetrných prostředků s účinnou látkou přírodního.


Nejdřív se jich objeví pár, kterých si možná ani nevšimneme a najednou máme obsypané všechny květinky, které nejenže vypadají ošklivě, ale navíc velmi rychle začínají chřadnout. Boj se mšicemi nikdy nekončí.

Napadají téměř všechny druhy rostlin venku i doma. Usazují se v koloniích na spodních stranách listů. Unsubscribe from skudcicom? Pokud se mšice přece jen na rostlinách, keřích či stromech zabydlely, můžete využít různé postřiky.


V obchodech jsou samozřejmě k mání ty chemické, jsou účinné, ale zasáhnou i plody, navíc nejsou zrovna bezpečné pro děti a zvířata. V regálech vybraných prodejen najdete i bio postřiky, které jsou podstatně šetrnější. Máme na rostlinách mšice ?

Pak se jich zbavme co nejdříve. Vyzkoušejte praxí ověřený tabákový výluh na mšice. Nezáleží příliš na tom, zda jde o mravence černé, zrzavé, lesní, nebo třeba mrňavé faraony. Jak vyrobit postřik na mšice bez chemie. Domácí postřik proti mšicím vyrobíte poměrně snadno, mnohdy přitom funguje stejně dobře jako komerční přípravky proti mšicím.


Výluh s kopřiv na mšice je dekádami osvědčený, má sice nevýhodu, že celkem zapáchá, ale výroba je jednoduchá. Je pravda, že si můžeme zakoupit hotový postřik v obchodě… ALE! Můžeme si jednoduše vyrobit takový. Rostlinám neprospívá ani mšicemi vylučovaná medovice – sladký povlak na listech, na kterém se postupně rozrůstají houbové choroby.


Jak na mšice ekologicky – poradíme prakticky! Tak si můžou hledat novou potravu, přelétat na jiné rostliny a zakládat kolonie. Pak budeme muset otázku, jak na mšice , řešit ve velkém.


Navíc mohou mšice na rostliny přenést různé choroby. Vložte do květináče žlutou desku. Aplikujte chemické postřiky (hlavně fungicidy) nebo postřiky na přírodní bázi.

Postříkávejte mšice mýdlovou vodou. Mšice – možnosti likvidace 1. Jako ochrana před mšicemi slouží levandule. Postřik se vyplatí aplikovat hned na začátku sezony, kdy se mšice líhnou.


Larvy a dospělce je ale třeba likvidovat, kdykoliv je najdete na rostlině. Pokud vytrháváte plevel a zahradu udržujete, zmenšíte pravděpodobnost, že vás mšice navštíví. Přesto si ale najdou cestu, jak se dostat na vaší zahradu. Těm se přestane dařit, nebudou růst ani kvést, budou povadlé a na jejich listech se objeví černý lep. Stačí mírný vítr nebo nově zakoupená infikovaná rostlina.


Mírné napadení často nepoznáte a mšice se velmi rychle množí. Pomůže tabák, levandule nebo mýdlová voda. Nesmíte měnit jen výrobky, jiná musí být účinná látka. Proto je pravidelně střídejte.


Tu najdete na obale vždy uvedenou. Přirozeným predátorem mšic je slunéčko sedmitečné, které mšice pojídá. Pokud se však chcete vyhnout chemickým postřikům, vyzkoušejte. Právě ony mohou za špatný stav rostlin, povadlost listů, černý povlak, deformace aj.


Jak už bylo napsáno, mšice si na ně rychle zvyknou, proto je potřeba je střídat. Biologicky šetrné jsou například Natura Roc Effect nebo Biool. My se zaměříme na ovocné stromy a keře, protože právě u nich je nejdůležitější zamezit tomu, aby se mravenci nedostávali až do horních pater stromů – k listům, květům a plodům.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky