pondělí 27. května 2019

Špagetová dýně

Myslím, že v dnešní době by se skvěle uplatnil slogan: Špagetová dýně – hit moderní kuchyně. Ona vám totiž přinese do kuchyně spoustu legrace. Je žlutá, oválná, protáhlá, dužinu má též světle žlutou.


Zapečená špagetová dýně. Ingredience: špagetová dýně , 2g uzeného masa nebo anglické slaniny, rajčata, pór, 1g strouhaného sýra (eidam apod.), sůl, bazalka, mletý nebo drcený pepř, vejce, zelené koření (bazalka, pažitka…), kelímek jogurtu a asi 1ml mléka, olej.

Majkl vaří v tomto videu zdravou verzi špagety a použije špagetovou dýně. Majkl taky nám připravil úžasnou domácí italskou rajčatovou omáčkou z čerstvých byl. Suroviny na porce: špagetové dýně , kg rajčat, červené papriky, česnek, cibule, lilek, vývar DIETESSE. Tyto dýně seženete především na farmářských trzích nebo přímo od malých pěstitelů.


Postup přípravy receptu. Dýni rozpůlíme dáme řezem na plech s pečícím papírem. Dáme do trouby rozehřáté na 150°C a pečeme asi min. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a.

Předpěstování má tu výhodu, že vysazujeme již silné rostliny a bráníme se tak alespoň částečně zaplevelení. A podobně se dá i servírovat. N a zahrádce mi špagetová dýně roste už druhý rok a už druhý rok máme od půlky léta domácí špagetovo dýňové hody bez špetky mouky. Má protáhlý kulovitý tvar a charakteristická je pro ni krémová, žlutá či oranžová barva. Jakmile plod dozrává, slupka tvrdne, uvnitř však zůstává vláknitá dužnina, která po tepelné úpravě připomíná špagety.


Foto: S vášní pro jídlo S vášní pro jídlo Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Možná jste si jí na pultech obchodů ani nevšimli a přešli jí bez většího zájmu. I když jsem si letošní sezónu špagetový dýně skoro vůbec neužila, stihla jsem z ní ještě před odjezdem na Island připravit pár receptů pro vás. Nemám ji tu vyfocenou a moc ji nepoužívám, ale to neznamená, že vám nepřinese spoustu legrace.


Má typickou dužinu, která se po tepelné úpravě rozpadá na vlákna připomínající špagety. Toho se dá samozřejmě dobře využít, mezi vlákna můžete vmíchat libovolnou omáčku, pesto nebo aromatickou zálivku na dochucení. Jestliže se jí obojího dostane, dočkáte se kýžených plodů. Co se týká půdního podkladu, volte hodně bohatý na humus. Karbohydráty v dýni špagetové dokáže naše tělo měnit na krevní glukózu pomaleji, tudíž nedochází k extrémní reakci na inzulin.


Mezitím si uvařte rýži a osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte pokrájenou papriku, žampiony a cuketu, zeleninu chvíli restujte, pak podlijte lehce.

Milujeme dýni na všechny způsoby a tato špagetová je příjemným zpestřením , na které se vždy těšíme. Nedá to moc práce, peče se to samo a všem moc chutná. Vyberte si ze stovek receptů na špagetová dýně , které se vám budou snadno a rychle vařit. Recepty ze špagetové dýně vídám na zahraničních blozích již nějaký čas.


Jelikož jsem na tuto speciální dýni nikde nenarazila, zklamaně jsem se. V rámci druhu dýně obecné patří mezi největší plodící dýně s hmotností plodu kolem 1–kg. Má kulovitý či protáhlý tvar a krémovou, žlutou nebo i oranžovou barvu.


Pravděpodobně vůbec nejchutnější dýní je špagetová dýně , která svůj název získala kvůli svému tvaru, její plody jsou totiž šišaté a kulovité. Výborně se hodí na vaření, a to především díky své chutné dužině. Krémově bílé plody mají vláknitou dužninu s jemně kořenitou chutí.


Po deseti minutách vaření se tykev rozpadá na dlouhá vlákna podobná špagetám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky