pátek 24. května 2019

Jak zastipovat rajcata

Vylamováním postranních výhonků podporujeme časné kvetení, udržujeme řidší porost. Jak správně vylamovat zálistky rajčat. K důležité péči o tyčková rajčata patří v době jejich růstu vylamování zálistků. Zkušení pěstitelé dobře vědí co a jak.


Ale pokud se někdo pustí do pěstování rajčat poprvé, často tápe co, kdy a jak správně udělat.

Zákrok to není složitý, ale velmi potřebný. Jak postupovat, aby přitom nedošlo k přenosu virové nákazy a aby byl zásah pro rostlinu co nejšetrnější? Pěstují se především tyčkové odrůdy vedené na jeden výhon.


Musíme však odstraňovat boční výhony, které by jinak rostlinu nadměrně zahušťovaly. Jak výhonky vypadají, můžete vidět v následujícím videu. Dostávejte do svého mailu upozornění na podobné články jako je tento. Přihlašte se k odběru toho nejzajímavějšího o realitách a zemědělství.


Jak začíná rostlina dospívat, nižší patra listů budou pomalu žloutnout a vadnout.

Je to úplně normální, takže když se tento jev začne objevovat, jednoduše je otrhejte. Rostlina tak bude stále svěží a méně náchylná k napadení chorobami. Zjistěte jak správně zaštipovat rajčata. Nezpomeňte se o své rajčatové keříky sterat a pečlivě je zaštipovat.


Není nad sladká domácí rajčata. Poznejte s námi důležitá pravidla jejich pěstování - pomohou vám k bohaté úrodě! Nevím jestli to dokážu správně vysvětlit ale na rajčatech se zaštipují takové ty postranní výhony které rostou do stran. Postranní výhony rašící z. Proto boční výhony jednoduše vylamuje, na fotografiích níže vidíte, jak je to snadný postup. K vylamování nepoužíváme žádné nástroje, výhony jdou krásně vylomit pouze rukou, případně si můžeme pomoci nehtem.


Tyčkové typy rajčat rostou do výšky a vyžadují, jak už název napovídá, postavit ke stonku tyčku, podél níž se budou plazit. Přichyťte stonek na několika místech provázkem k tyčce. Pravidelně u této odrůdy zaštipujte boční výhonky, tím posílíte růst plodů. Všechny typy rajčat vyžadují důkladé zalévání a mulčování. Přinášíme vám jednoduchý návod pro začátečníky, jak správně zaštipovat rajčata.


Bez zaštipování by totiž úroda byla mnohem slabší.

Zaleží na vás, jak chcete, aby vaše rajčata rostla. Můžete nechat své rostliny plazit se po zemi, jako to dělám já. Vůbec nikdy jsem neodstraňoval výhonky.


Jestliže se nemůžete rozhodnout, zkuste přistřihnout jednu rostlinu a druhou ne. Sami uvidíte, jak se obě budou vyvíjet. Tak budete jistě vědět, jaká technika je pro vás nejlepší. Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu.


Také máte cuket, že nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste snad už všechny způsoby úpravy a oblíbená zelenina vám už, jak se lidově říká, leze krkem? Způsobů je hned několik. Něco jiného je, jak píše momo, odlomit nejspodnější listy, které by mohly chytit (a šířit) plíseň. Ale projasňování, při kterém rostlina přichází o své plíce opravdu nic dobrého přinést nemůže.


Zeptat otázkami: jaký (jaká, jaké), který (která, které), čí příklady:. Jak si připravit sušená rajčata bez oleje Rajčata se jednoduše umyjí. První z nich je dostupná jak ve žlutoplodé, tak červenoplodé variantě. Tato zakrslá rajčátka udělají zahrádkářům velkou radost. Při pravidelném přihnojování jsou po celé léto doslova obsypána malými, chutnými plody.


Jejich kompaktní vzrůst z nich dělá překrásné dekorativní rostliny. Pěstování rajčat (Lycopersicon esculentum) je pro některé z Vás možná velkou alchymií. I já jsem před mnoha lety nevěděl, jak na to.


Jak podpořit jejich růst a bohatou úrodu. Rajčata můžete pěstovat v zahradě nebo iv květináči záleží to i na typu (keříčková, popínavé s drobnými plody) jaký druh rostliny jste se rozhodli pěstovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky