čtvrtek 30. května 2019

Mol moučný

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Potravinový mol (zavíječ moučný), se do obydlí dostává různými cestami, podobně jako mravenci. Někdy si ho domů sami přinesete s nákupem , jindy k vám jednoduše vletí oknem.


Neobvyklé není ani jeho přestěhování od sousedů šachtou či stoupačkami. Das Mol (Einheitenzeichen: mol ) ist die SI-Basiseinheit der Stoffmenge.

Sie dient der Mengenangabe bei chemischen Reaktionen. Zavíječ moučný (Ephestia kuehniella) není právě vhodný spolubydlící. Hodně často se plete s molem šatním.


Jenže ten vypadá jinak a vyženou ho odlišné postupy. Takže se dobře může stát, že budete do prádelních skříní dávat zaručené prostředky proti šatnímu, a zatím vám bude ničit jídlo jeho příbuzný ve skříni potravinové. Oproti molu šatnímu je mol potravinový dvakrát větší a na křídlech má tmavé hnědé nebo černé skvrny.


Jedná se též o motýla z čeledi zavíječovití, který se vyskytuje po celém světě, zcela běžně tam, kde jsou potraviny.

Stačí se řídit těmito zásadami. Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti. Využijte náš jedinečný filtr pro vyhledávání svého škůdce a přípravku, který Vám pomůže se ho zbavit.


Jde o běžného potravinového škůdce rozšířeného po celém světě. Je větší než mol šatní, rozpětí křídel činí až dva centimetry. Přední křídla jsou kovově šedá s tmavými skvrnkami, zadní bělavá. Pavučiny v mouce a dalších sypkých potravinách, šatní moli likvidují naše oblečení, ale i závěsy. Pokud zanedbáme prevenci, mohou nás čekat nepříjemností.


Doba vývoje je 6-měsíců. Barva housenek je nazelenalá, nebo bílá. Ty jsou pak znečištěné, opředené vlákny a mají špatnou chuť. Ochrana proti tomuto škůdci. Mol je všude tam, kde se daří jeho housenkám.


Dostal se k vám nejspíš spolu s nakaženou moukou. Jeho přítomnost zjistíme lehce - v mouce vidíme shluky vláken, jemné pavučinky, na které jsou nalepená zrnka potravin, třeba mouky. Mol šatní (Tineola bisselliella) je drobný motýlek z čeledi molovitých o velikosti mezi až milimetry, který je známý a obávaný škůdce v mnoha domácnostech.

Motýlek je zajímavý tím, že k životu nepotřebuje pít, protože si potřebnou vodu vytváří metabolismem. Kaufe 4Mol im Preisvergleich bei idealo. K vylíhnutí dospělého mola z larev pak stačí asi 1dní. Mol moučný Napadá potraviny, které jsou znečištěné, opředené vlákny a mají špatnou chuť. Samice kladou 2až 3vajíček a doba vývoje je až měsíců.


Mol moučný si naopak nevybírá - mouka, těstoviny, luštěniny, cukr, kokos, některé druhy koření – i tyto potraviny jsou kvůli němu v ohrožení. Mol skladištní se vyvíjí až měsíců stejně jako mol moučný , mol datlový jen měsíc. Některé druhy molů nepohrdnou ani přírodními textiliemi, koberci a čalouněným nábytem. Specialisté na drogerii a kosmetiku. Nakupte si Feroset Tetra mol moučný (1ks) za 1- Kč online.


Doručení až domů nebo osobní odběr. Mol šatní, konkrétně jeho housenky, mají nejraději oděvy, které jsou vyrobené ze srsti zvířat, tedy například vlněné svetry či kožichy. Mol potravinový - chování a způsob likvidace.


Pro textil nejsou nebezpečím dospělí jedinci mola šatního, ale jeho housenky. Pochutnat si však může i na granulích nebo krmivech pro domácí mazlíčky. Mol šatní se potravně orientuje na oděvy a materiály obsahující keratin – vlna, kůže, peří.


Autor: Archiv ireceptar. Proto se ukrývají v záhybech tkanin. Mají rádi vlhko, nesnášejí velký chlad ani velké teplo, pokojová teplota je pro ně tedy ideální. K rozmnožování potřebují kli vajíčka snášejí jen v místech, kde je nic neruší.


Kaufe Rg4Mol im Preisvergleich bei idealo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky