úterý 28. května 2019

Sazenice borůvek

Všechny sazenice, které dodáváme, budou mít plody již tento rok. Z jednoho dospělého keře sklízíte až 5kg borůvek. Pro maximální výnos doporučujeme sázet minimálně tři keře různých odrůd dohromady.


Sazenice zasíláme v termínu vhodném pro výsadbu. KOLEKCE KANADSKÝCH BORŮVEK (Pink lemonade, Berkeley, Bluegol Earliblue) V kolekci dodáváme Pink Lemonade P Berkeley P Bluegold P Earliblue P9.

Atraktivní sazenice ve dvoulitrovém kontejneru. Růžová borůvka PINK LEMONADE (Vaccinium Pink Lemonade) je novinkou na trhu! Jedná se o odrůdu kanadské borůvky, která pochází z Ameriky.


Opadavý keř roste do velikosti cca 5m. Plody mají atraktivní, růžovou barvu a výbornou, sladkou chuť, která připomíná mix borůvek s kapkou citronu. Ušetřete čas s dopravou zdarma od 9korun po celé ČR!


V článku se dozvíte jak pěstovat kanadské borůvky , jak pro ně připravit půdu, jak je sázet, zalévat, hnojit a řezat.

Kontejnerované sazenice můžeme vysazovat od března do září, případně na podzim (říjen, listopad). Pozor na (jako)borůvky Toužíte-li po borůvkách, nezapomeňte, že existují i jiné rostliny s drobnými modrými plody, u kterých prodejci používají poněkud matoucí obchodní názvy. Pro dobré výsledky při pěstování těchto borůvek je třeba dodržet dva základní faktory: kyselou půdu a dostatek vody.


Z našich zkušeností vyplývá, že nejideálnější způsob pěstování je následující. Množením borůvek se vůbec nezabývám - mladé rostliny nakupuji, od těch, kteří je jenom množí. Z toho vyplývá, že na otázku neumím kvalifikovaně odpovědět. Zbožňujete lahodnou chuť borůvek a chcete si je dopřát i bez návštěvy lesa nebo obchodu? Pusťte se dopěstování kanadských borůvek , jsou větší a. Z ovocných druhů se naše zahradnictví specializuje na množení a pěstování kanadských borůvek , které nabízíme v mnoha odrůdách během celého vegetačního období jako sazenice kontejnerované.


Tyto velké sazenice jsou však vzhledem ke své výšce a váze pouze k osobnímu odběru. Napište si o seznam jaké odrůdy jsou aktuálně k dispozici. Doba dodání do pracovních dní od přijetí platby za dopravné. Plody borůvek právem zařazujeme mezi nejzdravější ovoce. Obsahují vi­taminy, minerální látky a barviva (antokyany), které mají mimořádně pří­znivý vliv na lidský organismus.


Autor: Archiv ireceptar.

Velikost kanadských borůvek velice kolísá. Roli v tom hraje odrůda, ale i pravidelná vydatná zálivka a hnojení, stáří a zdraví větví i celého keře. Využití kanadských borůvek Borůvky můžeme jíst samostatně, vhodné jsou do dortů, knedlíků a koláčů. Borůvky jsou zdrojem antioxidantů, pozitivně působí při průjmových a jiných žaludečních obtížích, a dokonce mají vliv proti rakovině. Druhy borůvek Brusnice borůvka roste divoce v lesích střední Evropy, na Kavkaze, Islandu, v Číně i Japonsku.


U nás se vyskytuje ve vyšších polohách, na pasekách, vřesovištích či rašeliništích, jinde v Evropě se objevuje ve společenstvech subalpínského stupně či v porostech kleče. Prodáváme již dvouleté sazenice. Aby byla úroda vyšší je vhodné zasadit alespoň dvě rostliny. Nakupovala jsem podruhé nebo potřetí, plná spokojenost.


Brala jsem různých druhů velmi raných až raných brambor, zatím jsem brala Impaly, Rosary a Marabel. U vzrostlých odrůd je třeba užší spon (Jersey, Berkeley, Bluecrop a Nelson). Při výsevu i výsadbě musí být substrát vlhký, ale ne přemokřený.


Výsadbu nakonec mulčujeme kůrou do výšky až cm. Tento ,,chaos“ vznikl díky rozdělení borůvek v USA, neboť v Evropě pod pojmem borůvka. Vysazujeme sazenice staré 2-roky. Borůvky mají mělký kořenový systém, proto povrch kultivujeme jen mělce.


Zvláště je nebezpečné hlubší kypření v době rašení a květu. U nás si vyberete z více jak druhů sazenic jahod. Podívejte a přesvědčte se sami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky