pátek 31. května 2019

Kala přezimování

Online-Shop für KAHLA Porzellan. Auslauf-Sets zu Bestpreisen. Na těchto fotografiích můžete obdivovat krásu kalatey: kalatea foto. Kala -Ukulelen auf Lager.


Nejlépe do poloviny října je vhodné období k vyjmutí hlíz ze země a přípravě na přezimování. Listy mohou být ještě zelené, proto je zastřihneme asi na deset cm. Na teplém, suchém a větraném místě necháme vyjmuté hlízy zaschnout a poté je snadno očistíme. Dostala jsem v létě kalu v květináči, teď jsem se dočetla, že mám vyndat hlízu a přezimovat ji v lednici. Pokojová kala (Zantedeschia aethiopica) vyžadovala vždy nejen citlivé zacházení, ale také prostor – její bujné trsy dorůstaly do metrové výše.


Dnes jsou však k dostání i nižší a velmi půvabné kultivary. Květní toulce jsou sněhobílé, nebo je mohou zdobit zeleně žíhané okraje. V podzimních měsících po odkvětu omezte zálivku. Listy nechte volně uvadnout a poté je odstříhejte nebo ulomte.


Moje zkušenost je taková, že odumřelé listy změknou a začnou odehnívat. K jejich odstranění tedy nen. Jak na přezimování rostlin v bytě Irena Forejtová Pěstitelé pokojových květin každoročně řeší, jak nejlépe rostliny přezimovat.


Později německý botanik Karl Koch tuto chybu našel a vytvořil nový rod Zantedeschia, ale název „kala“ se už uchytil a používá se dodnes. Kalu takú fialovú listy s bielymi bodkami. Ergebnisse aus dem Internet. Ab 49€ Versand frei bestellen.


Sněhobílá zimní kala Různé druhy kal se liší nejen zbarvením květů, ale také životním cyklem podle toho, zda mají vegetační období v zimě a dobu odpočinku v létě a naopak. Do první skupiny patří již zmiňovaná klasická bílá kala ( Zantedeschia aethiopica) a její odrůdy či někteří kříženci. Hlízy kany potřebují přezimování v suchu I další rostlinné druhy čekají na vaši pomoc Sklízet musíte i ostatní nepřezimující druhy cibulovin a hlíznatých rostlin: acidantery, sasanky ( Anemone coronaria ), montbrécie ( Crocosmia ), frézie ( Freesia hybrida ), litošky ( Galtonia candicans ), hymenokalis ( Hymenocallis hybrida ), šťavel ( Oxalis deppei ) nebo tigridie ( Tigridia pavonia ). Podmínkou kvetení je ale jednoznačně velmi teplé přezimování hlíz. Absolutní sucho a vysoká teplota. Prameny uvádějí i teploty kolem stupňů C. To by mělo vyřešit Váš problém.


Z výčtu dostupných botanických druhů - Zantedeschia aethiopica, Zantedeschia elliottiana, Zantedeschia rehmannii. Pokud ji pěstujete v květináči jako balkonovou rostlinu. Jestliže jste dosnu pěstovali jako nádobovou rostlinu, oddenky ani nemusíte z květináče vybírat. Kana indická docestovala do Európy spolu s námorníkmi z Južnej Ameriky a stala sa vyhľadávanou a atraktívnou kvetinou.


Pomenovanie dostala na podľa tvaru jej. Přezimování růží už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Pokud máte klasickou Levanduli angustifolia, mohla by přežít venku v květináči, pokud ho obalíte proti promrznutí a občas během zimy zalijete, ještě lepší varianta je zasadit levanduli na zimu do země.


Při pozdním sázení dejte kolem chvojí. Pokud máte Levanduli stocheas, tak ta mráz nesnáší a musí přezimovat v bezmrazém prostoru. K přezimování připravujeme fuchsie už od počátku podzimu – přestaneme je přihnojovat začátkem září, aby výhony zdřevnatěly, a mírně omezujeme. Ideální pro přezimování je světlé chladnější místo, podobně jako pro fuchsie, citrusy, oleandry a další kbelíkové rostliny.


Rostliny přes období zimního spánku zaléváme velmi zřídka. Mandevilla sundaville pěstování. Léto má již definitivně odzvoněno a letošní „listopad“ (tedy opad listí), zdá se mi, nastoupil jaksi brzy. Mrazivá zima sice ještě nezačala, ale za. Bíle kvetoucí forma kaly tam běžně roste v okolí potoků a ve vysychajících bažinách.


Vyskytuje se v jižní Africe v Kapsku v bažinatých oblastech, ve kterých je ale v létě sucho. Jaké jim poskytnout podmínky pro správné přezimování se dozvíme v dalším díle oblíbeného pořadu VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ přímo od odborníka Eduarda Chvosty z Botanické zahrady hl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky