středa 29. května 2019

Semena kustovnice čínské

Listy rostliny se používají jako kuchyňská bylina. Inzeráty kustovnice čínská – goji v kategorii Rostliny, sazenice a semena na Sbazar. Kustovnice posiluje imunitní systém, zvyšuje sílu a snižuje tělesný tuk.


Nyní si ji můžete vypěstovat i doma. Kupte si semena kustovnice čínské na e-shopu semena. Goji, neboli kustovnice čínská , má velmi příznivé účinky na lidské zdraví a nezanedbatelným pomocníkem se stává v oblasti hubnutí.

Plodům kustovnice se říká goji. Sušené plody lze konzumovat přímo, tradičně se však používají vařené. Jsou to oranžovočervené bobulky.


Zastoupen je vitamín C, ze skupiny B jsou to vitamín B B Ba E. Nezanedbatelný je i obsah aminokyselin, kterých je dokonce druhů a druhů stopových prvků, jsou to například železo, vápník, selen a fosfor. Příznivě harmonizuje činnost jater a ledvin, a s tím je spojeno mnoho blahodárných účinků. Výrazně posiluje obranyschopnost a imunitu organismu.


Semena jsou dlouhá 5–mm.

Na rozdíl od některých jiných druhů nemá kustovnice čínská trny. Jedná se o velice silný a účinný antioxidant, který pomáhá předcházet předčasnému stárnutí, podporuje vitalitu člověka, sexuální potenci a působí zároveň i jako afrodiziakum. Podporuje celkový imunitní systém, mozkovou činnost a zlepšují paměť, působí úlevně při bolestech hlavy, pomáhá snižovat krevní tlak a podporuje krvetvorbu.


V každém případě semena kustovnice vyséváme mělce pod povrch propustného substrátu. Substrát udržujeme vlhký např. Doma ponecháme výsev při pokojové teplotě. Sazenice vysazujeme ve stáří dvou až tří let. Godži (goji) jsou plody dvou druhů kustovnice, kustovnice cizí a blízce příbuzné kustovnice čínské.


Plod Z nutričního hlediska jsou plody kustovnice pravděpodobně nejhodnotnějším ovocem na planetě. Její modré kvítky a následně červené bobule mohou být ozdobou každé zahrady. V Česku občas roste volně kustovnice cizí, kterou můžeme nalézt třeba okolo železničních tratí.


Naše kustovnice je dovážena přímo bez překupníků z čínské oblasti Ningxia, oblasti plodící nejkvalitnější goji na světě. Mezi hlavní účinné látky v. Koupená semena kustovnice opatrně vyjměte a zasaďte je do připravených jam tak hluboko, jako byly v kontejneru. Před tím se vyplatí dát na dno jámy kompost nebo vyzrálý hnůj.


Protože vytvářejí širokou korunu, sázejte je ve vzdálenosti nejméně m od sebe. Goji na naší zahradě goji, kustovnice , cinska , semena ,semínka,pěstování,jak. Připravte se, že tento opadavý a trnitý keř může vyrůst, až do délky metrů a.

V Číně je godži velmi populární jako tonifikační prostředek. Odvar z plodů a kůry z kořene kustovnice čínské je využíván v tradiční čínské medicíně. V tradiční čínské medicíně i mezi obyčejnými Čínany je považován za naprosto nepostradatelný potravinový doplněk. Je znám svou mnohostrannou prospěšností na lidský organizmus, a to jak v mladém, tak i pokročilém věku, přičemž nejsou známy žádné negativní vedlejší účinky.


Pěstuje se na úrodné půdě himalájských podhůří. A obsahuje mnoho vitaminů a minerálů, betakaroten. Svým vzhledem se podobá šípku, sušená kustovnice pak připomíná rozinky. Chuť plodů kustovnice je však sladší než šípek, bez kyselého dozvuku. Užívání je vhodné pro všechny věkové skupiny.


Známá je též pod názvem Goji. Jde o skvělý doplněk stravy. Nechce se mi dát tolik peněz za sazeničku a poštovné když výsledek za to nestojí.


Plody této rostliny se nazývají godži.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky