čtvrtek 30. května 2019

Postřik brambor proti plísni

KUPRIKOL postřik proti plísni 2X10g. Cca týden po výsadbě provádíme první preventivní postřiky které zaručí, že se. Stříkáme proti plísni bramborové, která napadá brambory , ale i plodovou. Ochrana proti plísni bramboru je v našich podmínkách každoroční a nevyhnutelnou součástí technologie pěstování této plodiny.


Efektivní integrovaná ochrana se podílí nejčastěji až z celkových nákladů na výrobu brambor a to podle užitkového směru, ročníku a pěstované odrůdy.

Je potěšitelnou skutečností, že velká část našich významných. Postřik proti plísni bramborové Plíseň bramborová patří mezi ty nejrozsáhlejší choroby, která poškozuje převážně brambory a rajčata. Tato choroba je zákeřná tím, že poškozuje listy i plody.


Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte o účinném postřiku na brambory proti plísni. S postřikem rajčat stále váhám, předevčírem jsem u prodejce osiv rozebíral ty nešťastné pokroucené listy u rajčat a postřik proti plísni. Shodli jsme se že příznaky k tvorbě zatím nejsou a tak ještě čekám.


Zajímalo by mě názory , rady a doporučení na nejlepší postřik v bramborách proti plísni. Mezi ty viditelné příznaky patří šedozelené vodnaté skvrny, které se vyskytují na listech, stoncích i plodech.

Déšť půl hodiny po ošetření již neovlivní účinnost Ridomilu proti plísni. Postřik je určený k ochraně brambor, ale dokonce i révy vinné, jabloní, květáku, hlávkového zelí, růžičkové kapusty, brokolice, póru, cibule, papriky a rajčat proti mandelince a dalším žravým škůdcům. Jednoduše ho zředíte vodou. RIDOMIL GOLD MZ PEPITE fungicidní postřik proti plísním určený k ochraně brambor, révy vinné, cibule, rajčat a okurky proti plísni na listech. Dávkování: g přípravku stačí k přípravě cca - l aplikační kapaliny.


K preventivnímu ošetření při slabém infekčním. Postřik proti houbovým chorobám - plíseň bramborová, plíseň na rajčatech, plíseň okurková, plíseň révová. Postřik proti obávanému škůdci brambor připravíme z bazalky, která obsahuje velké množství éterických silic a olejů.


Fungicid do brambor, révy vinné a chmele,. Příprava: 2g sušené bazalkové nati zalijeme litrem alkoholu a nádobu necháme stát v pokojové teplotě asi dva dny. Ochrana proti mšicím v množitelských porostech brambor je nejvíce zaměřena na přímou ochranu, která spočívá ve využití aphicidních přípravků. Granulované insekticidy, aplikované při výsadbě brambor , jsou v současné době používány již omezeně. Přidáním kapky přírodního tekutého mýdla či trošky rostlinného oleje docílíte toho, že postřik se na listech lépe udrží.


Obdobně jako u brambor vznikají na listech neohraničené vodnaté, později hnědé skvrny, které se rychle šíří. Plíseň bují za deštivého počasí Houba přezimuje v bramborových hlízách a napadených rostlinných zbytcích. V rostlinných pletivech, kam proniká jen částečn.

Postřikový fungicidní přípravek k ochraně brambor a rajčat proti plísni bramborové a okurek proti plísni okurkové. INTEGROVANÁ OCHRANA PROTI PLÍSNI BRAMBORU Ing. VÝZKUMNÝ ÚSTAV BRAMBORÁŘSKÝ HAVLÍČKŮV BRO s. Použití fungicidů proti plísni bramboru je však stále při intenzivním pěstová- ní brambor rozhodující součástí integrované ochrany.


Používejte k ochraně proti plísním okurek a rajčat a také brambor, cibule, révy. Aplikuje postřikem nebo rosením dle signalizace nebo preventivně při objevení se prvých příznaků. Rostliny ošetřujte v intervalu - dní, při silné infekci - dní. Je známo, že česnek má baktericidní a fungicidní účinky.


Jeho typický pach odpuzuje hmyz, proto ho můžeme úspěšně využít v boji proti mšicím. Příprava: stroužků česneku nasekáme a zalijeme litrem vroucí vody v nádobě, která dlouho udržuje teplo. Přikryté necháme stát čtvrt hodiny, potom roztok přecedíme přes husté síto. Neředěný roztok použijeme na rostliny napadené mšicemi, postřik jednou za dva až tři týdny zopakujeme. Nejdůležitější škůdci brambor, jejich význam a ochrana.


V porostech brambor se vyskytují mnozí škůdci, kteří poškozují jak nadzemní, tak i podzemní části rostlin. Vzniklá poškození jsou za určitých podmínek vstupní branou pro patogeny hlavně ze skupiny hub a bakterií.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky