čtvrtek 23. května 2019

Bílé mušky na kedlubnách

Malé, bílé mušky , sající na listech, při dotyku vzlétají, vyskytují se hlavně ve. Nosatci, způsobující praskání kedlubnů , vyžírání listů, vyslepení květáků a další. Na molice, malé bílé mušky , je postřik skoro zbytečný.


Na jejich těle se neudrží a ochranná lhůta přípravků je příliš dlouhá. Na kedlubnách a květáku máme na spodní straně listů hromadu malých bílých mušek, co s tím.

Poslední otázky Poradny zahrada a rostliny. Mšice a molice škodí sáním velkého množství tekutin, rostliny následně reagují kadeřením, svinováním listů případně i změnou barvy poškozených míst. Napadené části se deformují a žloutnou.


Ano, měly by to být molice, jak píše Noren. Měly by se vyskytovat převážně na spodní straně listů, tyto listy se pak kroutí a žloutnou. Jsou to docela potvůrky, mají na sobě voskovou vrstvičku, díky níž jsou odolné vůči postřikům. Z chemie můžeš zkusit postříkat přípravky Karate se Zeon nebo Mospilan.


Třásněnky Nenápadní, černí, čárkovití škůdci napadající listy.

Včera jsem psal příspěvek v tématu hniloba hvězdníku jak chytám mušky na modré lepové destičky, které jsou původně určené pro třásněnky. Správně se mají použít na smutnice desky žluté. Cenově výhodnější je zakoupit větš.


Skleníková a ta druhá, co žije na kedlubnách , zelí, pěťouru atd. Ta kedlubnová vypadá skoro stejně, ale je chemicky téměř nezničitelná. Pokud se na škůdce a možné choroby náležitě připravíte a zasáhnete včas, můžete tím omezit používání chemie na zahradě na minimum.


Kdy se s prvními škůdci setkáte? První škůdci a první choroby se mohou objevit velmi brzy na jaře. Molice si pochutnávají na okrasných rostlinách, okurkách, rajčatech a paprikách. Všechny generace škodí sáním na spodní straně listů a vylučováním medovice.


Rostliny silně poškozuje sáním a přenáší až různých virů. Ahoj, prosím Vás pěstuji teď doma v pokoji mátu peprnou na léto. Rostlina je dlouhá asi 30cm a okolo se pohybuje velké množství mušek, které mi pak.


Pokrm osolíme podle potřeby, ochutíme cukrem a zalijeme mlékem. Vepřové maso v kedlubnách již jen krátce podusíme a na konec přimícháme jemně nakrájenou petrželovou nať. To jste asi viděl poletovat takové malinké bílé motýlky.

Ale to nejsou svilušky, ale molice. A to je snad ten nejhorší prevít na zahradě. Ale na rajčata snad nejdou, jenom na košťálovou zeleninu. Já je mám na kedlubnách a už nevím co proti nim dělat. Ale ty celkem dobře vyhubíte postřikem.


This feature is not available right now. Babský recept na mušky v květináči pokojových kytek Zjistila, jsem že v drogerii nemůžu nic účinného a levného sehnat. Jen šipky, které působí jako mucholapka, když muška z hlíny vylétne, přivábí jí to, přilepí se. Potud ok, jenže přes spousty nalepených mušek v hlíně květináčů pořád nějaké žijí a množí se. Pokud je vám bližší právě hubení škůdců bez chemie, můžete na své zahradě vysázet rostliny, které mšice odpuzují, např.


Pred par lety jsem vetsinu vyzkousela- byl to dlouhodoby, ale marny boj! Nakonec bylo nutno vsechny rostliny vyhodit- mnozi se dabelsky rychle! Dnes velmi prohlizim rostliny, neb molice, dle mych zkusenosti, nelze ani pri prepeclivem postupu uspesne zlikvidovat. Ochrana rostlin proti dřepčíkům.


Sbírání brouků na jaře je málo účinné, proto je vhodné použití přípravku Decis EW (), Karate WG () nebo Zolone EC (). Na jejich spodní straně jsou jasně viditelní malí broučkové, kteří si pochutnávají na rostlinné šťávě. Dalším příznakem je mazlavý černý povlak na listech – tzv.


Tu přitahují mravenci, jejich rojení je tak dalším důkazem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky