středa 30. ledna 2019

Tvarování okrasných dřevin

Ukázka tvarování okrasných dřevin. Některé okrasné keře a stromy je možní řezem nebo střihem upravovat do konkrétních tvarů. Například do tvaru koule, kuželu, válce a dalších geometrických těles, ale některé i třeba do podoby zvířat, postaviček nebo nejrůznějších předmětů. Na videu jsou k tvarování použity túje, smrky, borovice, cypřišky.


Velmi snadno a do složitých forem lze tvarovat buxus – můžete si to sami vyzkoušet.

Jak na střih tvarovaných okrasných stromů IMPEKA - showroom tvarovaných stromů. Umění řezu – ars topiara vzniklo již v antice zhruba před dvěma tisíci let. Název je odvozen pravděpodobně od ozdobného tvarování a stříhání. Máte zahradu se stromy, keři nebo živým plotem? Pak se pro vás kniha Řez a tvarování ovocných i okrasných.


Bez zastřižených keřů se neobešel žádný barokní zámecký park, ovšem mistry v tvarování dřevin byli již staří Římané. Aby byl efekt dokonalý, je třeba postupovat pečlivě, stříhat ve vhodnou dobu kvalitními nástroji.

Tvarování dřevin není žádnou novinkou ani výstřelkem. Důležité samozřejmě je i to, aby se zahradou ladily či vhodně vynikaly, působily harmonicky. Použití okrasných dřevin, tvorba úprav a jejich základní údržba Ti, kdo si mohou dovolit zaplatit zahradního architekta a profesionálního zahradníka, to jistě udělají.


Jiní si usilovně nastudují kvanta odborné literatury, a někteří v tom nevidí problém, nebo vědí sami všechno nejlépe. Specializovaný eshop Netradiční ovoce. Tvarovat můžeme koule, polokoule, kvádry, kužely, spirály, jehlany anebo nerůznější zvířata. Obsahuje všechny potřebné návody od volby vhodného místa přes pomocné konstrukce a zařízení, výběr dřevin , výsadbu a běžné ošetřování až po tvarování.


Ještě, než začnete, je důležité stanovit si, zda chcete mít dřevinu hustou nebo spíše řidší. Střih okrasných dřevin - buxus V srpnu je třeba věnovat zvýšenou pozornost živým plotům z listnatých dřevin, u kterých provádíme druhý řez během jejich vegetace. Ten první jste provedli na přelomu května a června.


Zaměříme se na jednotlivá vegetační období roku, na skupiny rostlin a termíny pro jejich nejvhodnější řez. Javor babyka (Acer campestre) je takovým typickým představitelem robustních dřevin pro tvarování. Navíc je velmi cenný jako zdroj potravy pro včely a pro ptáky, na které bychom v zahradě měli také myslet.


Praktické návody pro zahrádkáře k řezu a tvarování okrasných dřevin. Základní botanické informace související s růstem rostlin, zásady řezu rostlin. K řádné údržbě parkové zahradní zeleně patří také péče o včasné odstraňování planých výhonů štěpovaných dřevin.

Ozdobné tvarování stromů a keřů Petra Nachtmanová Původ ozdobného zastřihování rostlin spadá už do předkolumbovské doby. Kupte knihu Řez a tvarování ovocných i okrasných dřevin - Richard Bird s slevou v e-shopu za 6Kč v knihkupectví Booktook. Kniha je určen všem, kdo by chtěli zkusit tvarovat dřeviny na své zahradě. Vaše chvíle pohody v pravé nedělní poledne!


Oblíbený magazín pro pěstitele, chovatele, chalupáře, kutily a všechny, kdo chtějí pěkně a pohodlně. V porovnání cen u produktu Řez a tvarování ovocných i okrasných dřevin již není zařazen žádný obchod. Příručka poskytuje srozumitelné návody pro tvarování okrasných dřevin a hlavní zásady péče o ně. Ideální jsou ostré ruční nůžky na živý plot, jimiž po vyrašení odstříháte části nových výhonů. Liší se zejména podle druhu dřeviny a účelu řezu.


Pro dosažení štíhlejšího tvaru je vhodné u sloupovitých listnatých stromů zkracovat v mládí výhony na vnitřní pupen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky