středa 30. ledna 2019

Sazenice maliníku

Sazenice zasíláme v termínu vhodném pro výsadbu (podle počasí obvykle v průběhu března). Lahodné ovoce na váš stůl rovnou ze zahrady! Při dodržení návodu na pěstování garantujeme první sklizeň u stáleplodících odrůd již tento rok - návod na pěstování obdržíte zároveň s dodávkou sazenic.


Prodej sazenic maliníku. Odrůdu maliníku bychom měli vybírat především se zřetelem na umístění své zahrádky.

Do vyšších poloh se však příliš nehodí odrůdy s pozdním dozráváním – zbytečně se u nich připravíme o část úrody. Maliník rodí až do výšek kolem 6m n. Prověřená klasická bohatě plodící odrůda stáleplodícího (remontantního) maliníku. Se středně velkými široce kuželovitými plody, jasně červené barvy, plody chutné sladké aromatické, pevné konzistence.


Plodící stabilně od začátku července na dvouletých výhonech a nových jednoletých výhonech od konce srpna až do listopadu. Je-li v něm pýr, zlikvidujte ho, jinak se maliníku dařit nebude. Sazenice dávejte ve vzdálenosti na metr od sebe, pokud nemáte dost místa, postačí sedmdesát až osmdesát centimetrů.

Sazenice maliníku a ostružiníku Nabízíme k osobnímu odběru sazenice maliníku (s kořenovým balem) odrůda: Canby a Rubín. Sazenice ostružiníku (s kořenovým balem) odrůda: Wilsonův raný. U maliníku se doporučuje zkracování výhonů u odrůd silně rostoucích s dlouhými pruty, zkracujeme i výhony nevyzrálé, poškozené nebo namrzlé. Chuť je sladká a aromatická, velmi dobrá.


Ovocné stromky, drobné ovoce, trvalky, skalničky, jehličnany a spoustu dalších rostlin. Plody se sklízí od června do srpna. Co jsou cookies Cookies jsou drobné textové soubory ukládané do vašeho počítače. Webové stránky si mohou zjistit obsah těchto souborů a podle něj.


Pijeme až 4x denně při průjmu. Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Výhony maliníku zkrátíme před výsadbou na jednu třetinu původní délky. Je třeba počítat s tím, že se maliník rychle rozrůstá a někdy chová až jako plevel. Pokud sázíme na jaře seřízneme nadzemní část asi na – centimetrů, přihrneme a dobře zalijeme.


Po zasazení je dobré maliník podestlat asi – centimetrovou vrstvou kompostu. Mlasé sazenice kupujeme v odborných prodejnách nebo pěstebních školkách a pořádně si prohlédneme etiketu. Ty hned po nákupu před výsadbou řádně namočíme a zastřihneme jim kořeny.

Kontejnerované sazenice lze sázet během celé vegetační sezony. Sázíme na plné slunce do neutrální odplevelené půdy bohaté na živiny a dostatek vláhy. Staré výhony po odplození odstraníme řezem těsně nad zemí.


Přihnojování provádíme brzy na jaře, koncem léta a na podzim organickým hnojivem, hnojivy na drobné ovoce či Cereritem. Nabízíme sazenice jahodníku, rybízu, angreštu, josty, maliníku a ostružiníku. Přijímáme objednávky pro podzimní prodej prostokořenného jahodníku. Hledáte malinik sazenice ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba porovnat ceny a ušetřit.


Sazenice po výsadbě zakraťte na dvě až tři očka (vychází to tak na dvacet centimetrů) a pořádně zalijte. Při jarní výsadbě se může stát, že maliník na nově vyrašených prutech pokvete a bude mít snahu plodit: předčasná plodnost rostliny vysiluje, proto raději květenství odstřihněte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky