středa 30. ledna 2019

Smuteční vrba

Vrba bílá je jedním z nejčastěji se křížících druhů vrb. Ve střední Evropě se hojně vyskytuje zejména její hybrid s vrbou křehkou, zvaný Salix ×rubens, méně často lze nalézt též křížence s vrbou trojmužnou (Salix ×undulata) nebo pětimužnou (Salix ×ehrhartiana). Převislá (smuteční) vrba, která tvoří klasické kočičky - tedy převislé odrůdy vrby jívy - se vždy roubují na podnož z jiné, dobře zakořeňující vrby. Potom se snadno pozná podle rozdílnosti tvaru a velikosti listů, co je výhon vrby smuteční a co je podnož.


Stáhněte si úžasné obrázky zdarma s motivem Smuteční Vrba. Srovnejte ceny, přečtěte si recenze, najděte podobné produkty a příslušenství.

Vrba jíva má jak keřovou, tak stromovou podobu. Poradí i si na sušších stanovištích. Jíva patří spíše do parků, protože dorůstá až do dvanácti metrů výšky a její kmen může v přesáhnout i půl metru.


Strom však dobře snáší řez, takže ho lze každým rokem upravovat, aby nepřerostl. Do velkých sadových úprav a velkých zahrad se hodí listnáče, jako je převislý jilm (Ulmus montana var. pendula), jasan ztepilý (Fraxinus excelsior ‘Pendula‘) nebo už zmiňovaná smuteční vrba. Vrba (Salix) je poměrně obsáhlý rod dřevin z čeledi vrbovitých. Podle některých pramenů jej tvoří 30 podle jiných až 4druhů.


V našich krajích roste v přírodě více než dvacet druhů vrb a nejméně okolo třiceti kultivarů se pěstuje v okrasných zahradách.

Our new desktop experience was built to be your music destination. Rod vrba patří do třídy prvoobalných, řádu jehnědokvětých, čeledi vrbovitých, rostlin dvouděložných. K pěstování vrby se hodí pozemky v nížinách.


Pěstování v našich podmínkách Naše klimatické podmínky japonské vrbě vyhovují, mrazuvzdorné jsou zhruba do -°C. Má nepravidelnou, bohatě větvenou korunu a zprohýbaný kmen. Na kmeni a silnějších větvích jsou k vidění temné praskliny. Vrba náhrobní (Salix x sepulcralis) je hybridní druh z rodu vrba, často pěstovaný v kultuře jako okrasná dřevina.


Smuteční vrba s ohebnými větvemi je krásný dekorační doplněk do všech interiérů či exteriérů pro příjemný vzhled a dekor. Rostlina má sukovitě vypadající kmen. Snadná instalace, dlouhá životnost. Proto lidové označení japonská vrba.


Prodává se jako keř , ale mnohem populárnější je stromková forma s korunkou v různé výšce. Osobitý ráz jí vtiskují především stromy. Tvar jejich koruny by se však měl podřídit vzhledu okolního zeleného prostoru.


Ukázky smuteční řeči Smuteční řeč a její ukázky jsou vidět zde: Vzory smutečního. Vzorové smuteční řeči Následující smuteční řeči mohou. Garlo není jen internetový obchod.


Neustále pracujeme na projektech, které mají za úkol pomoci zahradníkům.

Chcete vědět, co bude dál? Známá smuteční vrba s mohutnou převislou korunou, větve často splývají až k zemi. Velice působivá solitéra, která vyniká zvláště při kombinaci s vodní hladinou. Překlady z češtiny do angličtiny, francouzštiny, němčiny, španělštiny, italštiny, ruštiny, slovenštiny a naopak.


V menších zahradách ji proto nahrazuje roubovaná forma vrby jívy ‘Pendula’ ( Salix caprea) , jejíž kmen má pouze kolem metru. Jednalo se o vrbu babylonskou ( Salix babylonica ). Velice rychle se rozšířila po romantických zámeckých parcích. Použít můžete i okrasné, kroucené vrby, jako je vrba Matsudova a vrba červenokřivolaká. S vrbami po ruce, prospějete i vlastnímu zdraví. Vrbová kůra totiž obsahuje glykosid salicin pro výrobu kyseliny salicylové, flavonoidy, třísloviny a šťavelany.


S 3– vrba bílá žloutková (SALIX alba Vitellina paramidalis) Výsadba: 0–5m nadmořské výšky Půdní složen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky