úterý 29. ledna 2019

Popínavé letničky

Máte už premyslenú tohtoročnú koncepciu svojej záhrady – od jarných cibuľovín cez letničky až po chryzantémy, chýba vám však k pergole rastlina. Konkrétní druh popínavé letničky si vybírejte podle místa, kam ho budete chtít vysadit, podle délky výhonů i barvy květů. Představujeme vám ty nejzajímavější rostliny. Nepotřebují proto žádnou složitou přípravu, treláže, nosné konstrukce.


Díky tomu nabízejí mnoho možností ke vtipnému experimentování.

Pnou se kolem proutěných konstrukcí, bambusových tyček, plotů, které zkrášlují i zjemňují. Chcete rychle zakrýt nepěkná zákoutí, popnout plot či ozelenit terasu, než postupně vzrostou popínavé dřeviny? Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Jednolétá popínavá thunbergie křídlatá neboli „černooká. Opory rostlin, loubí a altány. Výjimkou je situace, kdy nestihne zaplodit, pak přežije do roku dalšího.


Dosti opomíjené jsou u nás popínavé letničky , a mezi ně patří i Lathyrus odoratus — hrachor vonný — který se pěstuje především v zahradnictví jako pnoucí letnička, jejíž květy v různých pastelových barvách jsou určeny k řezu.

Tato směs letniček je vhodná především na balkóny, kde krásně barevně kvetou a voní od poloviny června. Letničky směs - Visuté zahrady - popínavé rostliny. Směs obsahuje květiny jako: Lichořeřišnice, Tatřicovka, Aksamitník a jiné.


Pestré barvy květů ozdobí zdi a konstrukce, po kterých se rostliny. Pnoucí letničky se obvykle prodávají jako osivo anebo v sadbovačích. Rostliny, které vyžadují předpěstování v pařeništi či skleníku, vyséváme. Balkonové květiny, pěstování a péče, bylinky, trvalky, letničky. Jak proměnit nevzhledné balkony a terasy v příjemná místa se záplavou balkonových.


Popínavé rastliny za výbornú cenu. Vytvoří zelenou, pestře kvetoucí plochu. Vyséváme přímo do půdy na plně osluněné a před větrem chráněné stanoviště.


Velmi oblíbené jsou popínavé letničky , které se vysazují k plotům a verandám, k obepnutí různých tyčí apod. Stavějí se pro ně také malé pergoly, většinou jim stačí konstrukce buď z tenkých drátů, nebo z provázků, protože tyto rostliny nebývají těžké. Nejznámější a nejvděčnější jsou hrachory.


Jejich pastelové barvy a vůně je staví na přední.

Mnohé z nich sa dajú použiť ako pôdopokryvné rastliny alebo okrasná clona. Okrasné popínavky vyrostou za jedinou sezonu do výšky několika metrů, mají většinou nápadné a atraktivní květy a bohaté olistění. Nejste přihlášen(a) články. Táto zmes letničiek je vhodná predovšetkým na balkóny, kde krásne farebne kvitnú a voňajú od. Zajistí soukromí, vytvoří chladivý stín, zkrášlí nepěkné zdi, či ploty, ochrání proti větru i nechtěným pohledům.


To vše umí popínavé rostliny. Hm, dávám je tam, ale není to v mém případě žádná sláva. Zuzany docela ok, hrachory tu nejdou ani ve volné půdě, lichořeřišnici sežerou dřepčíci.


POPÍNAVÉ RASTLINY Sa hodia hlavne pre oživenie menších i väčších plôch, solitérne na opory, k popnutiu záhradných stavieb napr. Uvázat si plnou, zakulacenou kytici pro sebe nebo jako dárek pro někoho jiného není zase tak těžké. Zkuste to s námi krok za krokem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky