úterý 22. ledna 2019

Begonie převislá

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Entdecke jetzt angesagte Begonien. Schöne Ideen und aktuelle Trends! Hlíznaté begonie se kromě toho rozmnožují také dělením hlíz.


Hlíza se rozřízne na polovinu tak, aby obě části měly výhonky a kořeny. Begonia Boliviensis - bílá (Begonie) robustní převislá rostlina, zářevé zvonečkové květy. Návod na pěstování v truhlíku.


Barvy: bílá, žlutá, oranžová, růžová, červená.

Stanoviště: stín, polostín. Místa chráněná před deštěm a silným větrem. Všechny begonie potřebují. Begonia Marmorata je plnokvětá odrůda s červenobílými kvítky.


Hodí se k pěstování do truhlíku na balkóny i do zahrady. Begónie potřebují stinné stanoviště. Rostliny pěstované v současné době pocházejí převážně z And. Tato odrůda je obzvlášť citlivá na padlí.


Před koncem letní sezóny přestaňte begonie zalévat. Když stonky zaschnou, hlízy vyjměte a uložte do téměř suché rašeliny nebo pilin do chladné místnosti (sklepa), kde v chladu (do °C) přečkají zimu. Zde můžete vidět, jak vypadá převislá begonie. Vypěstujte si nádherné begónie červené barvy.


Z jejich květů se budete těšit od začátku léta. Nyní však nastupuje nová éra atraktivních begonií, které na rozdíl od hlíznatých begonií výborně snášejí slunečná stanoviště. Ozdobit vám mohou i okenní parapety zevnitř.


Již dlouho pěstuji begonie.

Vedle botanického dělení se užívá i praktičtější dělení - podle vytrvalosti rostliny, zásobních orgánů, místa pěstování. Za oknem v truhlíku, na východní nebo severní straně, můžeme pěstovat begonie hlíznaté. Aby hlíznaté begonie ( Begonia ) kvetly včas, musíte je v únoru předpěstovat. Rozhodněte, zda vypěstujete kultivary vzpřímené, převislé, s jakou velikostí květu, a podle uvedeného návodu se pusťte do první ze tří fází předpěstování hlíz.


Begonie zahrnují mnoho desítek odlišných druhů. Nejoblíbenější truhlíkové a terasové květiny do stínu. Záplava květů, jistota kvetení a snadné pěstování. Použití: truhlíky, závěsné květináče, nádoby. Počet sazenic do truhlíku (cm): 4. Kvetení: od května do září.


Velké květy, intenzivní kvetení. Begonia Rex neboli královská begonie kvete bílými drobnými květy, ale její hlavní ozdobou jsou světle zelené listy s členitým okrajem a krásnou růžovou, karmínovou, stříbrnou, zelenou a cihlově červenou kresbou. Listy jsou uspořádány tak, že pokrývají v podstatě celé stonky.


Nesmíme je nikdy rosit, jinak se na nich vytvoří nepěkné skvrny. Ozdobou vašeho balkónu může být begonie převislá. Jedná se o kultivar begonie hlíznaté. Drobné růžovobílé květy vytvoří krásný závěs dlouhý až cm. Tyto begonie však nemají rády přímé sluneční paprsky a potřebují často zalévat.


Za nejodolnější begonii je považována begonie Bonfire, která vykvétá rudými květy. Středně žlutá převislá begonie s plnými a lehce zřasenými květy. Velmi žádaná odrůda, která vždy rozjasní svou barvou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky