úterý 29. ledna 2019

Provzdušnění trávníku

Rotavátor Honda FG 2jsme rozšířili o provzdušňovací hřídel. Ta krásně vyčeše z trávníku travní plsť a mech. S Hondou nám šla práce pěkně o ruky.


Provzdušněním trávníku se myslí, především propichování trávníku železnými trny. Někdy si laici, zaměňují aerifikaci s vertikutací, která sice trávník také provzdušní, ale není to její hlavní úloha.

U malých ploch k provzdušnění trávníku zpravidla postačí provzdušňovací vidle. Pro větší plochy se hodí samozřejmě spíše motorizovaný přístroj. Ježděním se do půdy při provzdušňování trávníku vyvrtají větrací průduchy. Zvláště po zimě bychom svému trávníku měli dopřát ozdravnou kúru spojenou s provzdušněním, která nám během vegetačního období ušetří další.


Aerifikace trávníku ( provzdušnění ). Hlavním cílem aerifikace trávníku je zlepšení příjmu vzduchu a vody u vegetačního substrátu. U užitkových trávníků se doporučují ročně dvě aplikace – jarní a podzimní.

V jarním termínu tyto práce provádíme od konce března do poloviny května. Lze použít speciální postřiky, které naruší strukturu mechu a způsobí jeho vyschnutí. Odstraní zetlelé zbytky staré trávy, provzdušní vrchní část terénu, umožní lepší vsákavost vody a trávník omladí – regeneruje. Hroty mají průměr až mm. Množství vpichů na mse pohybuje v rozmezí 1až 800.


Udržování trávníku ve skvělém stavu není vůbec jednoduché. Není se čemu divit, jelikož potřebuje nejenom pouze kvalitní sečení, ale také pravidelné provzdušnění a další procesy, na které není možné zapomínat. My se v následujících řádcích soustředíme podrobněji na to, jak provzdušnit trávník správným způsobem.


Proč provádíme provzdušnění – vertikutaci trávníků? Ocelové nože nebo prsty rozrývají a. Popis: Provádíme aerifikaci trávníků- provzdušnění. Vertikutaci provádíme většinou zjara. Ta se dělá proto, aby si půda odpočala, znovu se nadechla a. A erifikační vidle pro provzdušnění trávníku. Udělejte svému trávníku dobře, odmění se Vám.


I váš trávník se potřebuje zhluboka nadechnout.

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Provzdušňovače trávníku pracují šetrněji, ale méně důkladně. Pročesávají travní drn rychle rotujícími háky z pružinové oceli a na silně zplstnatělém trávníku se musí ošetření několikrát do roka opakovat. Péči o trávník bychom rozhodně neměli podceňovat, zejména právě po zimním období. Tímto zásahem po zimě poškozený trávník nastartujeme na následující sezónu.


Je třeba důkladně vyhrabat spadané listí a někdy i posekat, protože v mírné zimě někdy tráva povyroste. Pak se provádí provzdušňování, dosévání a. Milujete svou zahradu, ale ne zas tak, abyste investovali do vybavení typu vertikutátor? Máme pro Vás velmi přátelské řešení - jak vůči peněžence, tak. Základní a velmi důležitý úkon při údržbě trávníku je provzdušňování.


Nevzhledné žluté skvrny, slepená travní stébla, plísňová vlákna – to jsou příznaky jedné z nejčastějších chorob trávníku , plísně sněžné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky