úterý 29. ledna 2019

Kozlík lékařský kapky

Působí při stresu a napomáhá relaxaci. Tinkturu je možno nakapat i do nápoje, např. Je však třeba upozornit na to, že na našem území roste celkem druhů kozlíků a je snadné je mezi sebou zaměnit. Svými účinky přitom vyniká jen kozlík lékařský.


Lodyha bývá přímá, v květenství větvená, rýhovaná a mimo uzliny lysá.

V období světových válek se kozlík lékařský používal na tlumení psychických stavů zraněných vojáků. Sloužila i jako prostředek proti nadýmání, kožním vyrážkám i otokem kloubů. Někdo je na jeho látky citlivější a usne prakticky ihned po jeho požití, někdo naopak jeho léčivé účinky nemusí pocítit vůbec. Valeriana officinalis, čeleď kozlíkovité. Doporučené dávkování a způsob užití.


Voda, jemný kvasný líh (alk. obj), kozlík lékařský (). Potíže s nadýmáním, podporuje močení, usnadňuje léčbu kašle. Stres, nervozita a poruchy spánku mohou být vyvolávajícími činiteli vážných.

Vhodný při různých vnitřních zraněních (vnitřně). Jedná se o bezpečný olej, dodržujte nízké dávkování, neužívejte dlouhodobě. V jedné studií vykonávané na dětech, které měly vážné problémy se spánkem, dětí, které požilo kombinaci kozlíku a meduňky lékařské potvrdilo mnohem lepší spánek než ty, kteří užili placebo.


KOZLÍK LÉKAŘSKÝ (VALERIANA) - BYLINNÉ KAPKY TOPVET - 50ml. Hildegarda ke zklidnění a zlepšení spánku. Všechny tinktury jsou baleny v tmavém hnědém skle s tuze povedeným kytičkovým obalem.


A jelikož je dávkování v kapkách , pod obyčejným šroubovacím uzávěrem objevíte podobné kapátko, jaké měly kapky na kašel, kterými vám maměnka medicínu odměřovala na lžičku. Valeriánské kapky jsou známé tím, že zklidňují a pomáhají při nespavosti. Sbíranou částí kozlíku lékařského je kořen, který se vykopává z dvouletých rostlin v květnu před rozkvětem nebo na podzim.


Jejich výroba je snadná. Popov je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy.


Nepřekračujte doporučené dávkování. Originální bylinné kapky. Doplněk stravy obsahuje kozlík lékařský , šafrán setý, vitamin B hořčík a L-tryptofan.

Jak už název napovídá, jedná se rostlinu, z níž se vyrábí přírodní prapředek diazepamu – valeriánské nebo baldriánské kapky. Kočky ji totiž zbožňují, má podobné účinky jako catnip (šanta kočičí). Kočičky po přičuchnutí úplně změní chování a hračku s kozlíkem nechtějí pustit. Otírají se o ni, olizují ji, koušou nebo se válejí, aby do sebe vetřely co nejvíce kozlíkové vůně.


Díky svému rychlému účinku tyto kapky uklidňují a uvolňují psy a kočky ve stresových situacích a výborně mírní hyperaktivitu a bázlivost. Složení tinktury: velejemný melasový ethanol , léčivá rostlina kozlík lékařský. Výrobce: Bylinné kapky , s. Lze ho nalézt na místech v okolí potoků či na loukách, kde je vlhká půda. Přírodní bylinný lihový extrakt z kozlíku s vitaminem C. Charakteristické jsou pro něj bílé až jemně růžové květy.


Nejčastěji kvete v období od června do září. Dorůstá až do výšky jednoho a půl metru. Na rozdíl od obou těchto druhů osídluje kozlík lékařský často synantropní stanoviště. Má lichozpeřené listy a bílé či červené květy, které jsou sestaveny do chocholíkatého hroznu.


Pro léčebné účely se využívá oddenek. Kozlíkové kapky dávkování články a rady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky