středa 30. ledna 2019

Šácholan soulangeův

Je to nejčastěji pěstovaný druh magnólie, oblíbený pro své časné a bohaté kvetení. Media in category Magnolia × soulangeana The following 1files are in this category, out of 1total. Dorůstají do podoby keře i stromu, jsou opadavé, poloopadavé i stálezelené.


Pokud máte v zahradě trochu místa a máte rádi magnólie, prohlédněte si tuto sličnou krasavici pojmenovanou Alba Superba (Vznešená bílá). Rozložitý stromek s dlouhými pravidelně rozloženými větvemi rozvětvujícími se nízko nad zemí. Velké celokrajné kožovité listy jsou na větvích uspořádány střídavě.

Soulangeův pěstují: Zatím nikdo, buďte první. Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Latinsky: Magnolia soulangeana Oblíbený opadavý listnatý keř, který zaujme především v době květu.


Květy jsou velké, bílo - růžové. Pěstování: Šácholan (magnolie) vyžaduje propustnou zahradní půdu a slunce nebo polostín. Vysazujeme ho na místo, kde bude mít dostatek prostoru na rozvětvení. Jeho tvar můžeme podle potřeby upravovat mírným jarním řezem, třeba to však dělat opatrně a hned po odkvětu. Je plně mrazuvzdorný až do - stupňů.


Jeho odolnost vůči mrazu ještě zvýšíme tím, že ho namulčujeme vrstvou mulčovací kůry, která mu zároveň bude udržovat přiměřenou vlhkost.

Plod válcovitý chomáč, až dlouhý, zelený, dozrává až do růžova. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Vážení zákazníci, prosíme o pochopení, že k vylepšení uživatelského prostředí našich webových stránek používáme cookies.


Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce. Doporučujeme navštívit kategorii Magnolie. Snad tam pro vás budeme mít vhodné zboží. Volně rostoucí živé ploty. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Magnoliopsida - nižší dvouděložné rostliny řád Magnoliales - šácholanotvaré čeleď Magnoliaceae - šácholanovité rod Magnolia - šácholan sekce Magnolia sect.


Milovníkům magnólií přinášíme další skvost. Pyšní se velmi sytě vybarvenými květy purpurového odstínu zvenčí a pouze lehce narůžovělého až bílého zevnitř. Doprava dřevin ZDARMA do okolí 100km od Hradce Králové!


Jsem registrován k EET, nyní. Keř listnatý opadavý, tvar kulovitý, listy střídavé, obvejčité, eliptické, okraj listu celokrajný, plody měchýřky, solitéra, nápadné květy. Je to v současnosti jeden z nejčastěji pěstovaných šácholanů, oblíbený pro své časné a hojné kvetení.


Pěstuje se v celé řadě kultivarů. Někdy vytváří nízký stromek, až (10) m vysoký.

Má chlupaté letorosty a pupeny. Magnólia stellata (Šácholan hvězdicovitý) Menší magnólie spíše keřovitého vzrůstu, která vás však nadchne svými bílými květy hvězdicovitého tvaru, kterými se na první pohled liší od ostatních magnólií. Vykvétá již v dubnu, což je dříve oproti jiným magnóliím, a proto květy často namrzají – to je její jediná nevýhoda. Hybridy úspěšně zkombinovaly žádané vlastnosti různých druhů a jsou častěji pěstované než původní druhy. Dobrý den, e-shop ve výstavbě.


Používá se jako solitéra, nebo do skupin. Pokud byste měli zájem o vzrostlé dřeviny, neváhejte mě kontaktovat. DŮLEŽITÉ: stromy pro jarní výsadby jsme ji. Nejčastějšími jsou kříženci M.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky