čtvrtek 31. ledna 2019

Okrasné keře do zahrady

Do zahrady si můžete vysadit jak okrasné jehličnany, tak i okrasné listnáče. Při výběru stromu je důležité zvážit, kam budete dřevinu vysazovat a účel, pro který ji vysazujete. Pro zkrášlení zahrady, a to zvláště na podzim, vybírejte ze stromů listnatých.


Okrasné keře do zahrady. Jedná se povětšinou o různé okvětní, listové a plodové rostliny, které se různak šlechtí právě pro tyto dekorační účely. Tradice okrasných rostlin pochází z Egypta, přesněji z dekorace egyptských hrobek.

Můžeme si vybrat z opravdu široké nabídky a určitě najdeme takové, které se hodí právě pro tu naši zahradu. Mohou sloužit estetickému účelu nebo jako živý plot bránící průhledu do vaší zahrady. Vybrali sme najkrajších okrasných drevín a kríkov do záhrady.


Vaší zahrady spoustu motýlů. Celé léto budou keř zdobit krásné, sytě růžové květy, které dosahují velikosti až cm. Buddleja Pink Delight může.


Opadavý keř roste do výšky - m. Jak vysadit okrasné dřeviny v zahradě Jaké okrasné dřeviny vybrat do zahrady ? Mochna křovitá Barevné plody v zimní zahradě Dřeviny vhodné k hlubokému.

Tvoří tak útulný kout jen pro vás. Keře jsou základ pro další tvorbu vašeho zeleného ráje. Kameny se díky svému přirozenému vzhledu hodí jako funkční i okrasný materiál do každé zahrady. Je však potřeba dodržet.


Někteří z vás je běžně pěstují, aniž by si uvědomovali jejich výjimečnou vlastnost. Nejkrásnější se uplatňují jako solitéry a jsou dominantou zahrady. S ich obrovskou diverzitou tvarov, veľkostí, farieb a kvetov dokážu okrasné kry a okrasné stromy pozdvihnúť záhradu na vyššiu úroveň. Jedná se o nízké až půdopokryvné keře , které jsou velmi mrazuodolné. Velmi vhodný do nižších živých plotů, jako tvarovaná solitera nebo u opory.


Přírodní okrasné kameny z celého světa. Bohatý sortiment dekorativních kamenů pro zkrášlení domu, bytu i zahrad. Díky vhodně zvoleným variantám tak zvládnete ze své zahrady vykouzlit útulné místo, které dokazuje, že zahrada nemusí být prostě jen zelená….


Listnaté vzrostlé keře z naší nabídky jsou opravdovým skvostem. Naleznete u nás vzácné okrasné kvetoucí keře do zahrady , které pěstovali ti největší. Zkrátka, aby v průběhu celého roku poutaly pozornost.


S tím ohledem je rovněž do zahrad vybíráme. Někde jsou zkrátka potřeba malé keře. Spíš takové menší nenápadné bobíky.

Jaké traviny ještě do okrasné zahrady. Další travinou, která se hodí na pokrytí, a v zahradách ji velmi často můžete vidět, je kostřava. Kostřavy jsou traviny nižšího vzrůstu (cm).


Na pěstování jsou nenáročné. Vyžadují slunce a propustnou půdu, která může být i štěrkovitá či písčitá. K zahradnímu jezírku se vám bude hodit ostřice. Snehobiele okrúhliaky z gréckeho mramoru dodávame vo viacerých veľkostiach a hodia sa prakticky kamkoľvek. Kameň je balený v kg vreckách.


Některé druhy keřů se dokáží bohatě a mohutně rozrůst, pokud je vysadíme v blízkosti plotu, zabraňují průniku prachu a zplodin do naší zahrady. Abies Fraseri, jedle fraserova, sazenice 50cm, kontejner. Zahrádkáři se čato dotazují jaké okrasné keře si mají do svých, někdy malých zahrádek zasázet. Stává se, že zahrádkář zasází do své malé. Až 1let péče stojí za listnatými keři, které vám rádi předvedeme i osobně.


Nabízíme vám vzácné dřeviny, které jinde nenajdete. Mnohé z našich exemplářů jsou totiž jedinými, které se nacházejí v České republice. Do malé okrasné zahrady se hodí například převislý habr, japonský javor, zakrslé borovice nebo magnolie, které nádherně kvetou. Středně velké rostliny a keříčky – tyto rostliny měly tvořit tzv.


Od konce června až do soboty 13. Zpracuji vám na míru návrh zahrady, ale budu vám rovněž učitelem, rádcem či oponentem, se kterým posunete své zahradní nápady, vize, představy do uskutečnitelné podoby a vlastníma rukama tak zrealizujete třeba svůj první květinový záhon, předzahrádku, zahrádku u chaty či celou zahradu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky