pátek 25. ledna 2019

Skalník poléhavý

Bude ozdobou každé zahrádky. Není náročný na pěstování, snese slunce, polostín i všechny druhy půdy. Ideální pokryvná rostlina do svahů, na předsadby a podsadby. Cotoneaster microphyllus Pomalu rostoucí poléhavý až plazivý keřík.


Květy jsou bílé někdy slabě narůžovělé, drobné, 8-mm v průměru a objevují se na přelomu května a června.

Popis: Prodám kusů skalníků poléhavého, který snese prudké slunce, na zakrytí suchých jižních svahů, se špatnou půdou, svahy již nebude nutné udržovat a sekat. Výška rychlerostoucích sazenic je cca 20cm. Na metr čtvereční se sází 1-2ks. Také zašlu na dobírku od kusů.


Poradím s výsadbou na svahy, zašlu písemné RADY. Tento půdopokryvný a stálezelený skalník je vhodný k rychlému zapojení - např. Fotogalerie Encyklopedie rostlin Fórum Fotogalerie DF Zahradní obchody.

Skalník je plně odolný na slunci i. Kvete bíle, plody jsou světle červené. Poznejte další okrasné keře s barevnými plody Z původních druhů bylo vyšlechtěno mnoho kultivarů rozmanitého vzrůstu, velikosti i barvy plodů, takže skalníky jsou vhodné jak pro parkové úpravy, tak i pro velké či malé zahrady u rodinných domů. Středně až bujně rostoucí poléhavý neopadavý až částečně opadavý keř.


Květy má bílé a na podzim krásné červené plody. Listy jsou tmavě zelené, vejčité s oblou špičkou, lesklé, neopadavé. Je charakteristický velmi bujným růstem, takže požadované místo velmi rychle pokryje.


Pokud je roubován na kmínku a bude krásnou soliterou u terasy nebo ve Vaši předzahrádce. Použití: Velmi vděčný skalník, vhodný jako půdní pokryv, ideální pro větší plochy a svahy i méně dostupné a vysychavé. Skálníky jsou trnité keře ruzných tvarů. Nejčastěji jsou poléhavé, převislé nebo nízce vystoupavé. Mají šlahounovité tmavé větve, občas trny a. Na jaře kvete drobnými bílými květy a později.


Můžete ho přisadit ke skalničkám. Stálezelený, klasicky polštářovitě rostoucí skalník nesmí chybět snad v žádné zahradě. Je ideální variantou ozelenění strmých svahů, skalek a velmi dobře se uplatní jak v nádobových, tak smíšených výsadbách suchomilného charakteru.

Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Středně rostoucí, rozložitý až poléhavý keř, tvoří hustý koberec vysoký 8-m. Vykvétá v červnu četnými bílými květy, ze kterých se tvoří červené, velmi dekorativní, drobné, kulaté plody. Vysazujeme na skalky, jako půdopokryvnou rostlinu i do nádob.


Na podmínky je nenáročný, vyžaduje propustnou půdu. Dammeruv najdete a porovnáte na Srovnanicen. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší.


Slohovky, referáty a čtenářský deník pro studenty středních škol. Bez problémů snáší sucho a podle druhu může být vysazen buď osamoceně jako solitéra, nebo do skupiny. Stálezelený poléhavý keř se střídavými listy, kvete drobnými světle bílými úbory. Rostlina je ozdobná plodem, zářivě červenými bobulemi. Mrazuvdornost: plně mrazuvzdorná Pěstování: Nenáročná na pěstovnání.


Vhodná k opěrným zídkám, stěnám, k pergolám. Velmi vděčný skalník , vhodný jako půdní pokryv, výborně nahrazuje i trávník, do menších svahů, doplněk skládaných zídek, skalek i mobilních nádob kde pěkně přepadá přes hrany.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky