čtvrtek 24. ledna 2019

Msice na rajcatech

Mšice na listy často přenášejí i některé virové choroby. Na rajčatech , zvláště na spodní straně listů, jsou molice všech vývojových stadií. Dalším příznakem je mazlavý černý povlak na listech – tzv. Abychom se jich zbavili na rajčatech , okurkách, bramborech, paprice, salátu,.


Prostředek s fyzikálním působením na živočišné škůdce.

Na plodech se objevují malá šedozelená místa, která se rychle zvětšují, hnědnou a povrch je vrásčitý. Ideálními podmínkami je pro plíseň bramborovou vlhko a kolísání teplot. Deštivé letní teplé dny jsou pro ni prostě ideální. My nastesti zatim na ovocnych stromkach msice nemame (no abych to nezakrikla) a na ruze hold zatim pouzivam chemii.


Take se doporucuje kmen stromu olepit specialni lepici paskou aby na nej nelezli mravenci, ktere si msice pestuji. Když mšice na rostlinách objevíme, je dobré co nejrychleji zakročit, dokážou totiž během poměrně krátké doby napáchat na květinách, keřích i stromech velké škody. Poradíme vám, jak na mšice bez chemie.

Na jejich spodní straně jsou jasně viditelní malí broučkové, kteří si pochutnávají na rostlinné šťávě. Tu přitahují mravenci, jejich rojení je tak dalším důkazem. Na obalu se dočtete, zda se chemie hodí i pro domácí ošetření.


Do květináčů také přidejte žluté lepkavé desky (seženete je běžně v hobby marketech), které mšice přilákají a nalepí se na ně. Insekticid na ochranu rostlin proti mšicím v hrachu, jádrovinách, peckovinách, rajčeti, paprice, okurce, zelenině brukvovité a kořenové, salátu, špenátu setém a okrasných rostlinách. Jak na mšice na paprikách účinně a bez chemie? Mšice jsou nejběžněšími škůdci, se kterými se můžeme na zahrádce setkat.


Vyzkoušejte praxí ověřený tabákový výluh na mšice. Skvrny postupně zasychají a během krátké doby usychají celé listy. V posledních letech se stále častěji objevují i hnědé skvrny na stoncích nebo na stopkách plodů nebo květů. Na louce najdeme rostlinu řeřišnici luční, které se lidově říká slepička. Kytici, kterou natrháme, trochu posekáme a necháme vylouhovat v pěti listrech vody na slunci celý den a noc.


Ráno nezředěným nálevem potíráme štětcem shluky mšic krvavých, vyskytujících se převážně na jabloních. Unikátní koncentrát na bázi přírodních látek s insekticidními účinky. Pak odstavte na hodin.

Výluh přelijte přes jemný cedník nebo plátno, přidejte alkohol, nalijte do rozprašovače a můžete použít k postřiku. Pilatky na švestkách Hoplocampa minuta a Hoplocampa flava Účinnou ochranu je třeba provádět ve velmi krátkém přesně definovaném termínu na konci kvetení. Alespoń já jsem rajčata proti mšicím nikdy neošetřoval. Dát si skvělé rajče přímo ze zahrady je naprosto skvělé a spousta lidí si může těchto vynikajících plodů plných vitamínů užívat na vlastní zahrádce.


Papriky nakrájíme na středně silné proužky, rajčata na kolečka, přidáme česnek, bazalku, bylinkovou sůl a mírně podusíme na pánvi se lžičkou olivového oleje. Když je kuře téměř upečené, přidáme zeleninu, nastrouhaný sýr a zapečeme. Parazitují na rostlinách, sají z nich šťávu z nadzemních i podzemních částí a tím je oslabují. Vyskytují se ve větších skupinkách na spodní straně listů.


Na celou sezonu to ale jen jednou postříkat nestačí, musí se to opakovat. Letos už jsem taky stříkala a se stejně dobrým výsledkem. Hnědé skvrny mohou být i na stoncích nebo na stopkách plodů a květů. Na listech jsou skvrny nejčastěji na jejich okrajích. Na plodech jsou skvrny zpočátku zelenohnědé, postupně se rozrůstají a tmavnou.


Choroba šíří především za vlhkého počasí a za střídavých teplot (teplé dny a chladné noci). Na plodech vzniknou nejdříve malé šedozelené skvrny, které také postupně hnědnou a mají vrásčitý povrch, ale zůstávají pevné. Pokud jsou plody již napadené, pak k rozvoji choroby dochází i po sklizni při skladování rajčat. Vařte dvě až tři minuty. Visit the Music Channel to find today’s top talent, featured artists, and playlists.


Subscribe to see the latest in the music world.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky