čtvrtek 31. ledna 2019

Holandské kosatce

Holandské kosatce - směs. Iris Hollandica - Hybrida. Stanoviště: plné slunce - polostín. Doba kvetení: květen - červen. Použití: Tyto kosatce milují sluníčko a teplo.


Uplatní se ve skupině teplomilných cibulovin.

Kvetení: červen až červenec Fotografie. Nastává čas vysazování cibulovin. Sluneční paprsky začínají vonět podzime. Tieto cenné cibuľoviny sú rovnako vhodné na záhon ako aj do vázy.


Bažinné kosatce pocházejí ze zamokřených oblastí, snesou polostín a vysokou půdní vlhkost přímo vyžadují (okraj jezírek jim plně vyhovuje). Jak vidíte, kosatce se svými nároky mezi sebou velmi liší, proto si vždy zjistěte, jaký druh pěstujete či jste dostali. Návod ako pestovať kosatce : Cibuľky kosatcov vysádzame na jar (apríl, máj) alebo na jeseň (október).


Jsou pěstované zejména pro svoji pestrobarevnost, širokou využitelnost a malou náročnost při pěstování.

Stonku odrezávame celkom pri zemi, teda aj s listami. V žiadnom prípade po odkvitnutí nenecháme dozrieť semenníky, aby sa rastlina nevyčerpávala. Jaro začíná již na podzim Nejvhodnější doba výsadby cibulovin začíná právě teď, v září. Narcisy by měly přijít do půdy do poloviny října, aby.


Tento druh cibulnatých kosatců vznikl složitým křížením. Dnes se s ním setkáváme zvláště v květinářstvích jako s řezanou květinou. Oblíbené jsou především proto, že vydrží na záhonech kvést velice dlouho. Casablanca (bílý s žlutým středem), Nevada (oranžový), Donau (světlounce modrý s žlutým pruhem), Telstar (modrofialový s žlutým středem), White Wedgewood (bílý s žlutým středem).


Kosatce s hlízkami, modré květy. I když jsou mrazuvzdorné, přesto je v zimě chráníme přikrývkou. Cibulové kosatce Tyto zajímavé rostliny lze nalézt na třech podélných záhonech v horní části zahrady vedle panelové cesty nad skalkou. Na jaře kvetoucí cibuloviny a trvalky se vysazují od září do prosince. Kultivary vybíráme na plantážích u. Rolníci vysadili domorodé kosatce na okrajích svých doškových střech, takže jeho kořeny by zabránily erozi a absorbovaly další odtok.


Lékárny předepisovaly semínka kosatce , aby odstranily zažívací problémy, které trápily středověkou Evropu. Nejste přihlášen(a) články. Tento esteticky vynikající, spolehlivý druh plně nahrazuje pěstební náročné holandské kosatce.


Je vhodný pro všechny zahrádky.

Menší skupiny vynikají jako solitéry mezi polštářovými trvalkami a travinami. Nevyžadují mnoho péče a nejsou náročné na prostředí. Patří jedněm z nejkrásnějších trvalek u nás. Oficiální stránky firmy Lukon Glads s. Nákup, pěstování a prodej květin. Výstavy lilií, tulipánů, kosatců, narcisů, gladiol atd.


Stačí, když je občas přihnojíte a na zimu zahrnete rostlinu trochou země nebo chvojí či mulčem. Tím ochráníte rostlinu před velkým mrazem. Tímto procesem péče o kosatce končí. Další sezónu vás díky tomu odmění krásnými květy. Nechajte svoju záhradu rozkvitať vo všemožných farbách aj Vy.


Rozmnožovať sa dajú delením podzemných výhonkov z materských rastlín. Najvhodnejším obdobím je polovica júla až polovica septembra. V týchto mesiacoch sú totiž korene kosatcov pomerne dlhé a schopné vytvoriť kratšie bočné korienky, ktoré prerastajú pôdou nového stanovišťa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky