čtvrtek 30. května 2019

Kytky na terasu

Stündlich neue Top-Angebote. Jetzt Terassu zum Tiefstpreis buchen! TOP: Tage, HP, Sterne ab 189€! Türkei Reisen sensationell günstig!


Ve světě existuje asi deset tisíc odrů které lze dělit na vzpřímené, převislé, polopřevislé a jejich květy pak na jednoduché, plné i poloplné.

I když je pěstujete ve stínu, stejně jim nezapomeňte dopřát vydatnou zálivku a každý týden hnojivo. Kdo má terasu nebo alespoň balkon či lodžii, kam se vejde stolek a židle, tráví zde v létě hodně času. Když ráno a večer slunce tolik nepálí, je nám tu nejlépe.


Takových hodin nás v dlouhých letních dnech čeká hodně. Když se navíc obklopíme květinami, vznikne náš malý soukromý letní ráj. Důležité je i proudění vzduchu - pokud bude na terasu foukat v zimě studený prudký vítr, nebude se dařit stálezeleným rostlinám.


Spálit je může i východní zimní slunce.

Mnoho odrůd se hodí výborně pro výsadbu na balkón nebo na terasu, například v pěstebních truhlících nebo pěstebních nádobách, kbelících na květiny nebo květináčích. V následující části jsme pro vás připravili seznam bylinek, druhů zeleniny a ovoce, které se hodí na balkónovou nebo na terasovou zahrádku. Pokud na ni prší, už to není tak náročné, ale občasná zálivka je nutná také, protože nádoba nikdy neudrží dostatek vlhkosti do dalšího deště.


Každopádně vždy musí po zálivce voda odtéci spodním odtokem a NIKDY těmto nádobám nedávejte podmisku. Bojíte se, že se vám zahrada promění v poušť, na níž nevydrží nic živého? Rostliny na terasu Nejen vaše okna nebo truhlíky si zaslouží záplavu rostlin. Pro terasy nebo venkovní nádoby už je dnes k mání množství rostlin, které často nádherně kvetou celou sezónu. Trvalky vhodné na slunce, na suchá místa, trvalky na úpal.


Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté druhy (pivoňky, floxy) a také trvalky dlouhokvetoucí (krásnoočko, kakost ´Rozanne´). Výběru podlahy přizpůsobte následně i nábytek. Neobejdete se bez stolu, židlí, křesel,. A když nemáte balkon nebo terasu, můžete si truhlík dát jen tak na okenní parapet.


Umístění balkónových květin Ještě než začnete s osazováním truhlíků, je třeba si rozmyslet, na jaké místo chceme květiny umístit. Můžete mi prosím poradit s výběrem stromků nebo květin na terasu ?

Následujícím trvalkám se bude nejlépe dařit na slunném stanovišti a budou zde bohatěji kvést. Oblíbené přenosné rostliny, jako je krásně kvetoucí oleandr, fuchsie, citrusy a další druhy, můžete od jara do podzimu rovněž pěstovat na balkóně, přezimovat ale musí na chladném místě, například v ložnici. Některé je však možné přezimovat i na chladném, tmavém místě. Vážení zákazníci, nabízíme vám široký sortiment balkonových květin a letniček z vlastní produkce pro výsadbu do truhlíků, závěsných košů a na.


Obklopte se na zahradě doplňky, které jsou krásné na pohled a příjemné pro duši. Není náhoda, že unavený člověk ve stresu vyhledává přírodu, klid a chodí si dobít energii do lesa, na louku nebo k rybníku. Vytvořte ze své zahrady právě takové klidné a příjemné místo. Hedvábný strom Albízia: Efektní na terasu i do předsíně. Hledáte zajímavou rostlinu na terasu nebo do haly?


Pak je Albízie ta pravá. Upoutá pozornost, vypadá jako mimóza, která po dotyku svěsí listy, a navíc nádherně růžově kvete a omamně voní. Teď je perfektní čas na plánování změn na zahradě pro příští rok.


Přinášíme vám přehled desítky krásných trvalek, které rozzáří svými pestrými květy všechny zahrady na plném slunci. Všechny doporučené druhy jsou běžně dostupné na českém trhu a navíc si můžete vybírat z pestré palety krásných kultivarů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky