středa 29. května 2019

Dračík rostlina

Dračík je trvalka s červeně zabarvenými květy. Vyžaduje umístění na plné slunce, je vhodná pro každý druh půdy a bohatě kvete. Na zimu je nutná přikrývka. Odrůda Penstemon barbatus až do výšky 1cm.


Kvete od června do září.

Více se dozvíte v našem článku. Pochází se Severní Ameriky a chladnějších oblastí Mexika. Podle kultivaru bývají karmínově červené, růžové, modré, fialové, bílé a nebo dvoubarevné se světlým jícnem. Vyrůstají z bohatě větvené lodyhy, kde vytváří nápadné shluky. Listy jsou vstřícné, různého – většinou kopinatého tvaru.


Důležitá je kyselá humózní půda s příměsí štěrku. Rostlině vadí vápník, z tohoto důvodu není vhodné, aby byl dračík na skalce obklopen vápencovými kameny.

Trvalkové druhy snesou bez problému zimu, ale pro jistotu je lepší je i tak na zimu obložit chvojím, obsypat listím, což poskytne efektivní ochranu proti mrazům i vodě. Obrázky, zvuky či videa k tématu dračík ve media Commons Taxon Penstemon ve druzích Tento článek je příliš stručný nebo postrádá důležité informace. Původně vytrvalé rostliny. Některé druhy lze v ČR použít jako okrasné rostliny. Vzrůst dle kultivaru - až 1cm.


Rostlina vyžaduje přímé slunce a dobře odvodněnou písčitou půdu. Je to trvalka, avšak v oblastech s významnými zimními srážkami se chová jako letnička. Mrazuvzdorná do cca -°C. Protože jsem i tuto květinku, která kvete celé léto, fotila, dodávám fotky.


Hoštické hnojivo GUÁNO granulované 1kg. Jsou to trvalky, avšak v oblastech s významnými zimními srážkami se chová jako letnička. Ne každý kultivar spolehlivě přezimuje, proto je vhodné rostliny před mrazem zakrýt listím a chvojím.


Skalkové dračíky ( Penstemon ) na slunném místě s propustnou půdou většinou vytvářejí pohledné nízké polokeříky. Unikátní dominanta trvalkových záhonů tvořena tmavými listy a jemnými růžovými květy. Brazilský dračík je přenosná rostlina.

Má ráda plné slunce, ale snese i polostín. Je vhodná na sluncem vyhřátá místa. Překrásná rostlina s kalíškovitými květy.


Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze. Vytváří vzdušné bylinné keře o výšce až 1cm. V létě vykvétá zářivě červenými květy, atraktivními nejen svým vzhledem pro pěstitele, ale i pro čmeláky a motýly. Na vhodném stanovišti dobře roste mnoho let, je mrazuvzdorný.


Nalezl jsem celkem možností výsledku pro legendu křížovky. Počet výsledků byl omezen z důvodu obecnosti výrazu nebo legendy na možností. Ačokča je jednoletá popínavá rostlina, která netrpí prakticky žádnými chorobami.


Informace o rostlině dračík - Penstemon hartwegii. Inormace o rostlině a jejím pětování Trvalka. Hračky pro kluky, hračky pro holky – vše skladem!


Akční ceny, rychlá doprava, osobní odběr na prodejnách. Největší výběr LEGO, Barbie, Fisher Price a. Penstemon hartwegii Letnička Výběrová směs barev Balení obsahuje semen Popis: Velice dekoratiní jednoletá rostlina s výraznými hroznovitými úbory. Penstemon barbatus Trvalka - skalnička Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená Popis: N enáročná rostlina s jemnými stálezelenými listy a. Penstemon - dračík online prodej v e-shopu Zahradnictví Krulichovi - zahradnictví, květinářství, trvalky, skalničky, bylinky a koření.


Máte s ním někdo zkušenost? Mám ho v záhonku od podzimu, ještě jsem ani neviděla jak kvete ale někde jsem se dočetla, že by se měl na zimu vyndávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky