pátek 31. května 2019

Pěstování kotvičníku

Nejvhodnější dobou výsevu semen je období od konce března do konce dubna. Dříve to nemá smysl, potřebují hodně tepla. Semenáčky kotvičníku jsou poměrně křehké, proto je přepichujeme opatrně. Po přesazení je vhodné semenáčky opět ošetřit přípravkem proti houbovým chorobám. Jak jsme se zmínili v úvodu, rostliny je možné pěstovat i ve volné půdě, sazenice na konečné stanoviště vysazujeme až ve druhé půlce května (po ledových mužích).


Daří se mu ve volné půdě, kde.

Nevýhodou je, že pěstování je na rozdíl od jiných částí světa sezónní, sklizeň tedy probíhá jednou v roce. Pro pěstování kotvičníku se hodí buď běžný zahradní substrát, nebo lehčí propustnější písčitá půda. Má rád sušší stanoviště, nesnáší přemokření. Semena se vysévají od konce března do truhlíků nebo na podzim či v druhé polovině dubna přímo na záhon. Zakryjí se jen tenkou vrstvou země.


Semena je vhodné klíčit při teplotě kolem dvaceti stupňů. Rostlina se pěstuje ze semen, v každém plodu kotvičníku je pouze jedno semeno. Dobrý den, dala jsem se na pěstování kotvičníku na balkoně, v truhlících a květináčcích.


Především si pořiďte kvalitní semena.

Obal semen kotvičníku je velmi tvrdý, naštěstí to není při pěstování žádná překážka, protože se plod sadí do země celý, slupka se samovolně rozloží v půdě. Výsevní substrát nesmí nikdy vyschnout, vaše snaha o pěstování kotvičníku by přišla vniveč hned na začátku pěstování ! Před časem jsem slíbil, že se vrátím k problematice pěstování kotvičníku v našich podmínkách. Při dlouhodobém užívání. Pěstování není nijak náročné. Semena nejlépe klíčí při teplotě kolem dvaceti stupňů Celsia.


Substrát se udržuje neustále vlhký. Semena i malé sazeničky lze zakoupit ve specializovaných prodejnách. Je třeba, abyste si připravili záhon s lehčí, mírně písčitou půdou a zvolili slunné stanoviště.


Stonek se drží při zemi, je rozvětvený a chlupatý. Rozhodly se neponechávat její růst pouze na přírodě. Na začátku jsou semena kotvičníku zemního Než se pustíme do pěstování , je potřeba vědět, že semena kotvičníku se nachází v plodech s mimořádně tvrdou, dřevitou slupkou. Nesnažte se k nim dobývat, není to potřeba, raději si připravte truhlík. Pozor byste si měli dát ale na velkost nádoby.


Počítat totiž musíte s tím, že se vám kotvičník bude plazit přes okraj nádoby. Podporuje tvorbu mužského pohlavního hormonu testosteronu, zvýšení libida, zlepšení nálady a zvýšení sebedůvěry. Obsah účinných látek je však velice ovlivněn regionem a způsobem pěstování kotvičníku ! Můžete tak na trhu snadno narazit na kotvičník s velmi nízkou hodnotou účinných látek, který nebude mít žádný nebo jen minimální pozi.

Klinické zkoušky zjistily, že účinné látky z kotvičníku podstatně zvyšují pohlavní touhy směřující k dosažení slasti a způsobují i dramatický nárůst svalové hmoty na úkor tuků. U mužů zvyšují hladinu testosteronu až o , u žen podstatně zvyšují hladinu estrogenů. Kotvičník můžete pěstovat klidně přímo v květináči. Dobře se pěstuje ve volné půdě, kde ocení lehké a sušší půdy.


V knize je uvedena historie kotvičníku, minimum z fytoterapie, popis kotvičníku, jeho obsahové látky, použití podle západní medicín, tradiční čínské medicíny a ajurvédy, vědecky prokázané vlastnosti, pěstování kotvičníku atd. V našich podmínkách je pěstování kotvičníku velmi nenáročné. Výběr ze sklizeného kotvičníku je jemně mechanicky zpracován postupem, který zaručuje zachování všech důležitých organických složek.


Původ kotvičníku zemního. Dorůstá do centimetrů a nejčastěji roste na plážích a kolem řek. Kouzlo této zázračné byliny objevili už obyvatelé antického Řecka. Denně Vám přinášíme návody, rady, tipy a informace, které se Vám při pěstování budou jistě hodit.


Nať kotvičníku se používá také při léčení vysokého krevního tlaku a aterosklerózy. Co se týče účinků na lidskou dokáže kotvičník zlepšovat náladu a zvýšit sebedůvěru. Rostlinná viagra, tak zní nejčastější přezdívka kotvičníku zemního.


Už po staletí se ve východní medicíně tradují účinky kotvičníku (nejen) na podporu mužství. Moderní studie pak ukazují, že tato rčení nejsou daleko od pravdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky