pátek 24. května 2019

Živý plot z thují

Ploty z některých druhů thújí nebo cypříšků se nemusejí stříhat, krásné jsou ploty z jedlí nebo smrků, velmi pěkný je střihaný plot je z tisu. Dále jsou krásné živé ploty z habru, buku nebo zimostrázu. Břečťan jako živý plot Kromě túje si to nechá líbit i habr nebo ptačí zob. Smiřte se ale s tím, že stříháním se ochudíte o květy, takže o barevnosti ani proměnlivosti nemůže být řeč, ať už pro zeď zvolíte cokoli. Právě ony ale představují nejčastěji nakupovaný artikl, z něhož se skládá živý plot.


Do malých zahrad se určitě nejedná o ideální řešení.

Túje sice rostou kuželovitě do výšky, ale i tak prostor k životu potřebují. Dobrý den, před dvěma lety jsme vysadily živý plot z thůjí. První léto se jim dařilo dobře, ale minulou zimu je značně okousaly srny a zajíci, některé. Tuja patrí medzi najvyhľadávanejšie okrasné dreviny pre živé ploty. Prodej skleníků včetně montáže.


Vyznačujú sa obrovskou rozmanitosťou sortimentu. Na druhou stranu, pokud trváte na tom, aby byl živý plot z jehličnanu, máte jen několik dalších možností. Pokud byste chtěli navíc ještě dřevinu původní v naší krajině, připadají v úvahu už jen tis červený, tis prostřední a smrk ztepilý.

Rady a návody, jak na živý plot z thují. Thuje je skvělým materiálem pro živé ploty. Než budete uvažovat o stěhování starších thují, trochu budeme počítat. Thuje se musí sázet od domu nejméně m, tu samou šířku potřebují na vzdálenost od sebe. Vtáči zob ( lat.


Ligustrum ) je druhou najpoužívanejšou drevinou na živé ploty. Ploty z ihličnanov nie sú lacnou záležitosťou a zostávajú na mieste dlhodobo, preto by sme na výsadbovom materiále nemali šetriť. Plot zakladáme z rastlín rovnakej výšky, rovnakého veku a rovnakej kondície, aby sme ľahko zaistili údržbu a nedochádzalo k nepekným medzerám vďaka rozdielnej životnosti. Jsme česká rodinná firma s tradicí, mezi naše činosti patří pěstování okrasných dřevin a thují , údržba a realizace zahra sekání travnatých ploch a další.


Jeden říká to a druhý ono. Jindřichohradecku nejméně celý měsíc a to znamená, že stálezelené rostliny nemohly přijímat z půdy vodu, přitom k odparu vody docházelo zvláště za slunných dnů. Tudíž rostliny zasychaly, zvláště pokud sněhová pokrývka byla nízká.


Vy nyní můžete poutze mohutně zavlažovat a přitom hlídat choroby a škůdce. Pokud máte malou zahradu, nedělejte živý plot z tújí. Aby dobře košatila, musíte tuto túji zastřihávat častěji.


Za rok asi thují uschlo na koupily nové a zasadily. Péče je zhruba taková to: přihnojování a hořká sůl. Co se týče prořezu nebo střihání, to jsme popravdě dosud nedělali.

DOPRAVA THUJÍ po CELÉ ČR za 5Kč. Dále nabízíme potřeby pro zahradníky, květináče, hnojiva, substráty, semena atd. Jelikož bych chtěla vědět jestli tento typ thuji je možné zastřihnout do rovného plotu a nebo jestli rostou jen jako kužely. Odstranime jakýkoliv pařez. Smaragd voľte vtedy ak chcete mať živý plot v tvare kužeľov, teda jednotlivé stromčeky budú v tvare kužeľu.


Musíte ich sadiť ďalej od seba, pre ich tvar. Mali by sa iba jemne dotýkať. Nevytvoria úplne jednotný plot, alebo až po dlhých rokoch. Na podzim měly docela velké přírustky.


Mohu je letos na jaře hlouběji ořezat? Je naděje, že zase uvnitř obrostou nebo budu muset použít postřik? Na fotografii dole je let starý živý plot s rozponem 1m, vysoký okolo 2metrů - zastřihovaný, složený z klokoče, kaliny, tušalaje, zimolezu, dřišťálu, krušiny a řešetláku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky