pátek 22. června 2018

Mravenci ve skleníku

Jedná se o sladkou látku, která je bohatým zdrojem energie. Chcete-li se vyvarovat zbytečnému poškození úrody, které mají mšice velmi často na svědomí, vypuďte ze svého skleníku i mravence. Mšice nebude mít kdo chránit a jejich počet se sníží.


Je třeba docílit toho, že se začnou skleníku a zahradě vyhýbat sami. Dokud byli jenom v záhonech - no tak jsem dávala pozor kam šlapu, pak se rozšířili v trávníku (nemám anglický trávník), jsou snad dva metry od sebe a teď už i ve skleníku! Mravence musíte vypudit.

Děkuji za všechny rady, už jsem si je sepsala a budu zkoušet. Pracovitý mravenci chtěli usadit nejen v lese, ale i na zahradě a ve skleníku , jako u domácích přistání mohou najít spoustu energie. This video is unavailable. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada. Potřebuji poradit jak se mám zbavit mravenců ve skleníku. Pokud na místě, kde se mravenci hojně vyskytují, umístíte hliněný květináč dnem vzhůru a utěsníte odtokový otvor ve dně (respektive střeše) mravenci takovým, komfortním základem pro hnízdo obvykle nepohrdnou. Až nádobu osídlí a vybudují si v ní mraveniště, můžete je v noci, večer či brzo ráno, kdy jsou pohromadě, nabrat na lopatu a odnést do volné přírody.


Jak se vypořádat s mravenci ve skleníku.

Vzhledem k tomu, že škody způsobené mravenci ve skleníku jsou mnohokrát víc než dobré, je racionální bojovat s tímto hmyzem spíše než podporovat jejich další reprodukci. Níže uvádíme několik účinných meto které vám řeknou, jak se vypořádat s mravenci ve skleníku. Ve skleníku se mu dlouhou dobu stále objevovaly mšice, které do skleníku. Pokud jim tyto pachy přerušíte nebo zničíte, máte vyhráno.


Nejlepší je pepř, skořice, prášek do pečiva nebo bobkový list. Obsypte místa tam, kde nechcete aby lezli. Díky těmto aromatickým látkám se tam mravenci už neukážou. Kdyby přece jen, tak proces zopakujte.


Vím že je do jara ještě dost času, ale chci se zeptat jestli někdo nemá radu jak zamezit škodám které páchají mravenci ve skleníku. Procházeli jste se okolo vašich stromů a všimli jste si všudypřítomných mravenců? Nejspíše ano, nicméně asi jste situaci nijak neřešili…. Zrovna jsem se v pondělí o tomto bavila s jednou paní a ta mi řekla,že jí se podařilo vyhubit mravence ve skleníku lógrem z černého kafe. A co mravenci ve skleníku , máte někdo zkušenost, co zabírá?


Prdopeč sypu, jenže tam je vlhko, tak dlouho to nevydrží. Od loňska se jich nemůžu zbavit, kdyby si lezli po zahradě, tak mi tak nevadí, ale do skleníku jak dám papriky, už jsou potvory na nich a tahají tam mšice. Chemický průmysl se snaží eliminovat problémy typu mravenci v bytě, mravenci na zahradě, popřípadě mravenci ve skleníku či na mnoha jiných místech.


Na výběr proto máte obrovské množství přípravků. Doporučíme vám několik z nich, které jsou osvědčené a jejichž účinnost je opravdu vysoká.

V reportáži si ukážeme, jak efektivně se lze mravenců zbavit. Když ztratil takovou příležitost, mraveniště se nerozvíjí, zemře a umírá. Rady už na odpovědích byly, ale nemohu je najít. Můžeme vyzkoušet i babské recepty, a to zejména ve skleníku , tedy uzavřeném prostoru – např.


Soda a prášek do pečiva by je měl zahubit – po pozření je roztrhne. Do hnízd kladou vajíčka, z kterých se vyvíjí později larvy a kukly. Z vajíčka se stává dospělec po dvou měsících.


Nová hnízda zakládají vždy oplodněné samičky. Dělnice tohoto rodu se dožívají až roky, královny až let. Když se však vydávají hledat sladkou potravu na zahradě , ve skleníku či v bytě, mohou být na obtíž. Zkusit můžete rozpustit ve vodě tabák a následně postižená místa postříkat.


Tento domácí postřik na mšice by měl fungovat. Jinak se na trhu nachází i spousta dalších, které vyzkoušíme, a v budoucnu o nich vyjde další článek. Tak já taky bojuju s mravenci , ale ve skleníku …vadí jim prášek do pečiva, ale nesmí zvlhnout, taky je odpuzuje poházení hřebíčku - koření po záhoně.


Jestli se vám mravenci zabydlují na záhonech, je čas zasáhnout. Nesnáší prášek do pečiva, a tak stačí posypat rostlinku tímto zázrakem a mravenci to vzdají a utečou. Prášek do pečiva má oproti jiným prostředkům tu výhodu, že neohrozí rostliny na záhonu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky