čtvrtek 28. června 2018

Česnek paličák

PALIČÁK: dříve vysychá, protože česneková cibule má tvrdý stvol, kterým ke stroužkům proudí více vzduchu. Jeho výhodou jsou zase velké stroužky , které se v kuchyni lépe zpracovávají. Listy vzpřímené, modrozelené.


Při správné sklizni a vhodném skladování můžete některé odrůdy skladovat až téměř do další sklizně. Poradíme vám nejen, kdy a jak česnek sklízet, ale také jak ho správně sušit a skladovat. Správná sklizeň česneku – kdy sklízet paličák ?

Záleží na odrůdě a průběhu vegetace (dozrává za – týdnů po výsadbě). K nejranějším odrůdám patří Bjetin a Anton, nejdéle zraje Benátčan. Z menších ploch můžeme česnek sklízet snadno vytahováním rostlin, případně s pomocí vidlí nebo rýče.


Paličák je česnek , jehož název se odvozuje od květního stvolu, jenž odrůdy z této skupiny tvoří. Vhodné jsou i různé druhy roštů. Důležité je především dobré proudění vzduchu.


Nesmí se sušit česnek těsně pod hřebenem střechy, kde by v horkých letních dnech mohlo dojít k jeho uvaření. Paličák s barvou smetanovou s fialovými skvrnami, sází se na podzim, sklízí se kolem 15.

Uspořádání stroužků v jeho cibuli je nepravidelné, bývají v počtu až 1 mají ušlechtilou příjemně ostrou chuť. Anin má vysokou skladovatelnost a poskytuje velký výnos. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!


Velmi důležité je stvol s potenciálním květem ponechat u jedné z rostlin. Právě on totiž bude indikátorem zralosti česneku. Roste v běžných zahradních podmínkách, v nichž se dá pěstovat většina zelenin. Více o pěstování česneku, výsadbě, hnojení, sklizni, uskladnění a zpracování na mém videu. Prodám česnek - ruský paličák ,pěstovaný na zahradě,bez chemie,ručně sbíraný.


Paličák velmi atraktivního fialového zbarvení, velmi výnosný, určený k podzimní výsadbě. K sadbě dostanete brožuru o pěstování česneku. Polopozdní velkostroužkový paličák pro podzimní výsadbu, sklizeň kolem 20. Balení palic cca Kg.


Cibule jsou velké se světle fialovým nádechem. Je to u něj velmi podobné jako u cibule. Během vegetace rozrušujte půdní škraloup, odplevelujte ručně. Na jaře se přihnojuje pouze dusíkem, nejlépe ledkem vápenatým 1 N ve čtyřech dělených dávkách.


Jeho výhoda je praktitičnost, kdy oloupete místo více malých stroužků jeden velký.

Doporučujeme přidávat k pečením. VINAR - je ozimý širokolistý paličák. Základní barva suknic je bílá. Skvrnitost výrazně fialová. Ruský paličák – Atlas odrůd česneku - Cílem této webové stránky je shromáždit komplexní informace o celosvětovém sortimentu odrůd česneku, včetně.


ZDARMA PŘIVEZU - Kunovice,Míkovice, Uherské hradiště, Staré město, Podolí, Ostrožská nová ves. Dovezu klidně i jednu vázanku. Sadbový česnek Slavin II - paličák je ozimá širokolistá odrůda s cibulkami kulovitého a pravidelného tvaru. Barva je lehce do fialova.


Balený česnek v síťkách (standardně po ks - hmotnost cca 150g - 250g - dle přání odběratele, možno balit menší kalibr ne), možnost individuálních balení např. Níže zobrazený česnek je náš modrý paličák z loňského roku. Nětčice nedaleko Kroměříže. Z česneku vyrábíme česnekové pasty a sušený česnek. Aktuálně máme varianty česnekové pasty:ORIGINAL, CHILLI a BAZALKA.


A, B a C, selen, vápník a jód. Dalšími obsaženými látkami jsou flavonoidy , polysacharidy , lutamylpeptidy , steroidní a triterpenové saponiny a lektiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky