úterý 26. června 2018

Vilín prostřední

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Vilín (Hamamelis) je rod rostlin z čeledi vilínovité (Hamamelidaceae). Vilíny jsou dřeviny s jednoduchými střídavými listy, vyskytující se ve východní Asii a východních oblastech Severní Ameriky.


Mimořádně zajímavý listnatý keř kvetoucí koncem zimy karmínově červenými květy.

Nápadný vzpřímený vilín s exotickými oranžovo-žlutými květy s jemnou vůní. Statné bezlisté keře se již v únoru chlubí květy v paletě odstínů od sýrově až žloutkově žluté, přes sytě oranžovou až do purpurové. Na podzim znovu rozzáří zahradu probarvené listy. Barva květů je zářivá a sytá.


Vykvétá od února a pokud. Ruby Glow -má oranžově červené až vínově červené květy. Květy mají tvar krátkých třásní a vyrůstají na holém dřevě bez listí.


Má větší květy, bujněji roste a jeho kultivary patří mezi nejoblíbenější druhy vilínů.

Vilín patří mezi oblíbené středně vysoké, opadavé keře, které brzy na jaře zdobí zajímavé květy, které se objevují ještě před rašením listů. Například kultivar Hamamelis x intermedia „Jelena“ kvete v lednu, má růžové květy, rozložité větve a dokáže dorůst šíře až m. Kaufe Protazol Sera im Preisvergleich bei idealo. Jedná se o několik zvlněných petal těsně přisedlých k větvičce.


Vilín Orange Beauty se stává konkurentem všech doposud známých oranžově kvetoucích vilínů. Nese totiž poměrně velké, třásnité květy, jejichž barva. Je k dostání v mnoha kultivarech s odlišnými barvami květů, od žluté přes oražovou až po červenou. Kvete dlouho a vytrvale již od pozdní zimy.


Květy jsou žluté až oranžové, třásňovité. Vilín prostřední - Hamamelis x intermedia je křížencem vilínu japonského a vilínu měkkého. Za slunného, bezmrazého počasí intenzivně voní.


Kvete pravidelně velmi brzy na jaře a žádné mrazy ho nezastaví. Zdobit zimní zahradu bude ale i vilín jarní, měkký a japonský, nebo kříženec posledních dvou zmiňovaných, vilín prostřední. A tak, než se zima odporoučí a na dveře zahrad zaklepe jaro, pokochejte se kvetoucí krásou vilínu.


Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce. Doporučujeme navštívit kategorii Keře okrasné květem.

Snad tam pro vás budeme mít vhodné zboží. Vilín má rád vlhkou a kyselou půdu, nesnáší vápno. Nejlépe prospívá na výslunném místě v zahradě či v mírném polostínu. Starší rostliny nestříhat.


Našim cílem je vybrat pro Vás vždy ty nejlepší jedince, tak aby Vám rostliny a pobyt na zahradě dělaly jen a jen radost! Přejeme příjemné chvíle. Dorůstá do výšky 4cm.


Vilín virginský kvete na podzim při opadu listů, ostatní druhy kvetou v období od ledna do března. V současnosti jsou nejčastěji pěstovány různé okrasné kultivary vilínu prostředního ( Hamamelis x intermedia ).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky