úterý 26. června 2018

Levandule v květináči

Buchen Sie Ihr Wunschhotel schnell und einfach mit der HDE Preisgarantie. Jetzt einfach anmelden und buchen! Nur für unsere Geschäftskunden. Levandule in Brünn reservieren.


Schnell und sicher online buchen. Květináč umístěte doma i na terase na slunné místo a občasně zalévejte.

Někteří z Vás nemají možnost pěstování v zahradě a. Jak pěstovat levanduli v květináči ? Hezká umělá dekorační květina levandule v květináči o výšce cca cm. Květina vypadá jako pravá a skvěle doladí každý domov. Pěstování levandule v květináči Nemáte-li zahradu či chcete levanduli umístit na terasu, vyberte vhodný objemnější květináč. Efektně levandule vypadá v nádobách v provensálském stylu , který je obzvláště vhodný pro levanduli a snadno navodí atmosféru jižní Francie.


Léčebné využití levandule umožňují především blahodárné silice , co obsahuje. Ty při vnější aplikaci (olejem z levandule ) pomáhají při hojení infekčních ran, zánětů a vředů.

Kvalitní drenáž je důležitá zvláště při pěstování levandule v květináči a jiných nádobách. Chybou při pěstování může být i těžká, jílovitá nebo kyselá půda nebo přidání rašeliny, protože levandule vyžaduje propustnou, lehce humózní půdu. Půdu tedy můžete vylehčit pískem, štěrkem nebo opět keramzitem. Pojďte se na ně spolu s námi podívat. V sezóně nabízíme řezanou levanduli, kultivary L. Nabídka sušené levandule se skládá ze svazků určených pro vazbu a sušeného květu prodávaného na váhu.


Stačí ji méně zalévat a po mírném oteplení můžete postupně přemístit levanduli ven, kde opět bude mít dostatek slunce. Cena se mění v závislosti na období, obvykle míváme více druhů a velikostí. Pro bližší informace volejte na prodejnu. Dobrý den, mám levanduli v květináči , v létě na balkoně, v zimě v bytě. Nyní je úplně suchá, včetně zeminy v květináči.


Myslíte, že se rostlinka ještě vzpamatuje, mám zalévat či nikoli? Nechat ji v bytě nebo dát na balkon. Rostlina je vhodná na balkon nebo do zahrady, kde může být dokonce použita jako. Většina z nás má pár keříků na zahrádce nebo alespoň v květináči na terase, balkonu či parapetu. V přírodě se levandule původně vyskytovala jen v západním Středomoří, dnes ji však najdeme po celé Evropě.


Ve velkém se ale pěstuje především na jihovýchodě Francie v oblasti Provence.

Ahoj Terezko, levanduli lze pěstovat i doma v květináči. Je možné že je problém v. Uplatní se v kosmetickém průmyslu (vonné oleje, parfémy). V tuto chvíli máte možnost odstřihnout nově vzniklou rostlinku od keříku levandule, vydloubnout a přesadit jinam, nebo ji můžete nechat růst na zasazeném místě bez oddělení od mateční rostliny. Když budete postupovat systematicky, brzy budete mít kolem sebe voňavou „Provence“. Malá umělá dekorace pro potěšení ze stále rozkvetlé květiny.


Barva dle skladových zásob, nelze vybrat. Péče, kterou jim budete muset věnovat, je tak skutečně minimální. Zapomenete-li, vůbec nevadí. Rozhodně to levandule bude snášet lépe, než kdybyste si zalévali mnoho. Stále vlhká zemina jí vysloveně škodí.


Obvykle je levandule připravena ke sběru v průběhu srpna, může to však být i dříve či později v závislosti na konkrétním druhu a klimatických podmínkách. Květy se sklízí i se stonky, a to v místech, kde končí jejich drobné listy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky