středa 27. června 2018

Co pěstovat ve skleníku

Ve skleníku lze pěstovat různé druhy zeleniny Autor: Archiv ireceptar. Proto zaléváme často , vydatně. Skleník je stavba určená pro pěstování rostlin, které potřebují více tepla a vlhka, než běžné rostliny.


Pěstováním rostlin ve skleníků tak můžeme. Skleník je ideální místo pro pěstování rostlin, které potřebují hodně tepla a vlhka.

Stěny skleníku musí propouštět co nejvíce světla, ale zároveň. Každý správný zahrádkář se těší na jaro. A není divu – je to totiž důležité období, které prakticky rozhoduje o bohatosti úrody po celý zbytek roku. Každá z těchto rostlin má jiné nároky na pěstování. Jak dosáhnout bohaté úrody?


Jaká zelenina potřebuje skleník víc než ostatní? Rádi byste pěstovali rostliny, které chtějí teplo? Pokud jste odpověděli 3x ano, máme pro vás radu.

V chladnějších oblastech lze pěstovat pod sklem okurky salátovky a nakládačky, v hlubším pařeništi papriky – opět odrůdy určené pro pěstování v pařeništi. Stejně jako ve skleníku se musíte rostlinám postarat o kvalitní zem a výživu, dostatek vláhy, větrání a stínění. Chyby při pěstování často pocházejí nejen z neznalosti a nezkušenosti, ale také z rutiny a ledabylosti. Nedělejte je a získejte ze svého skleníku co nejvíc.


Otužilou listovou zeleninu můžete ve skleníku pěstovat už v březnu. Ale pozor na to, že saláty v sobě rády hromadí dusičnany, pokud strádají nedostatkem světla a jsou přehnojené. Stačí jim kvalitní kompostem obohacená půda. Také byste měli udržovat skla dokonale čistá. I malá vrstva prachu brání přísunu světla.


Aby na nablýskaná skla nedoplatili životem. Vlhkost ve skleníku musí také splňovat určité požadavky. V době výsadby, stejně jako po dobu jednoho měsíce - by měla být vlhkost udržována na úrovni až. Na konci tohoto období vlhkost klesne na při jahodových květech - vlhkost by měla zůstat na. Nebojte se pěstovat ve skleníku.


Není to o moc náročnější, než venku, a pokud se rostlinám stejně plánujete pravidelně věnovat, ve skleníku se vaše práce lépe zúročí. Díky stabilnější teplotě a vlhkosti roste konopí rychleji, má větší výnos a lze sklízet i pozdě dozrávající odrůdy. Zdravím, na první dojem hloupé téma, ale upřesním.

Mám skleník 6x3m s možností vytápění. Na východ těsně sousedím s pozemkem kde jsou vzrostlé. Teplota pod ° С zastaví růst a vývoj baklažánů nad ° C - spálí sklizeň.


Chcete-li ovládat teplotu, dostat dva stupně pro skleníku : jeden pro úroveň horní části rostliny, další pro kořeny. Chcete-li snížit teplo, větrat častěji, vodní cesty ve skleníku s vodou. Okurky nelze opakovaně pěstovat ve stejné půdě, protože její spolehlivá dezinfekce je prakticky neproveditelná.


Nejspolehlivější je vybrat jiné stanoviště, nebo ve skleníku vyměnit zeminu až do kořenící hloubky. Bylinky ve skleníku přihnojujte přibližně jednou za dva týdny až za měsíc tekutým hnojivem (nejlépe organickým) rozředěným ve vodě v předepsaném poměru. Využijte proto co nejrychleji nabídek na levné skleníky , jelikož sezóna se již nezadržitelně blíží. Na podzim jsme ještě dlouho ve skleníku sklízeli saláty, ředkvičky, cibuli sazečku, možná i kedlubny nebo některou z asijských zelenin.


Kdo chce sklízet, musí myslet na výživu. Sám si myslím, že se rajčata ve skleníku navyplatí pěstovat. Na pěstování paprik se mi osvědčil skleník vysoký asi 1m s okny otevíratelnými pro sklizeň na bocích.


Můžete je zde pěstovat volně na záhoně, který je vhodný pokrýt mulčovací textilií, nebo ve velkých květináčích, pytlích apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky