pondělí 25. června 2018

Odplevelení trávníku

Dosev lokální, nebo dosev plošný ve formě renovace trávníku). Kladu velký důraz vyvarovat se záměny s totálním herbicidem , neboť následky záměny totálního herbicidu za selektivní bývají pro trávník fatální, nedají se zastavit a již v krátkém čase po aplikaci ani omezit. Nehledě na velikost, tvar nebo styl zahrady, nabízíme vše potřebné, abyste pohodlně, rychle a bez námahy odstranili plevel z každého záhonu, trávníku nebo skulinky. Fiskars škrabka na plevel je ideálním nástrojem pro odstranění plevele ze záhonů.


Každé sobotní odpoledne vám zpříjemňuje pořad Rady ptáka Loskutáka, který vám přináší ty nejužitečnější rady nejen pro kutily a zahrádkáře.

Mezi tyto dvouděložné vytrvalé plevele patří např. Při údržbě trávníku je potřeba se zaměřit na jeho správnou výživu a přihnojování. Dodržováním těchto podmínek máme šanci, že se nám podaří trávník udržet opravdu v dobré kondici a zároveň ho tím chráníme před nepříznivými vlivy. Použití neselektivních herbicidů na místě založení trávníku je nedílnou součástí celé realizace. Aplikuje se chemický postřik, a jakmile jsou viditelné účinky postřiku, je třeba tyto organické zbytky odstranit z půdy.


Tento postup zamezí případnému nárůstu plevelů do nového trávníku. Každý rok se proto majitelé trávníků setkávají se stejným problémem, tím je plevel (sedmikrásky, pampelišky, bodláky).

Pomocí herbicidů jsme schopni zasáhnout proti vytrvalým dvouděložným plevelům, které okupují Váš trávník a kazí jeho pohlednou. Odplevelení travní plochy. Ani v novém trávníku se totiž jejich výskytu nepodaří zabránit úplně. V prvé řadě je důležité zmapovat, v jakém stavu trávník je.


Pokud se semtam objeví plevel v podobě jitrocele, pampelišky nebo sedmikrásky, stačí trávník odplevelit. Trávník zabírá zpravidla největší plochu zahrady a udržet jej krásný, často neznamená jen sekat. Založení trávníku výsevem provádíme na předem připravenou půdu (rovnoměrné rozmístění zeminy, modelace terénu, případné chemické odplevelení). V případě zájmu zákazníka provádíme přípravu a modelaci pozemku, navážku vhodné zeminy.


Odstraníme nežádoucí příměsi, jedná se o zbytky stavebních materiálů a kamení. Výsev provádíme na jaře (doporučený termín - duben až začátek května) nebo koncem léta ( doporučený termín - konec srpna až září ). Hustý zelený koberec trávníku je víc než jen okrasa zahrady. Už dva čtvereční metry vyprodukují množství kyslíku potřebné pro jednoho člověka. To co tu popisujete je spravný postup pro založení nového trávníku , nicméně tazatel nejspíše nechtěl zničit starou trávu, ale chtěl ji pouze zahustit. Na počátku je zapotřebí plochu určenou pro založení trávníku zbavit veškerého plevele.


Typický je zejména pýr, pampelišky, kopřivy a mnohé další plevelné rostliny. Optimální je využití herbicidů majících účinek na všechny rostliny.

Péče o trávník - údržba trávníku: vertikutace, aerifikace, pískování, topdressing, dosévání, hnojení Každý trávník vyžaduje od svého založení péči. Příprava půdy pro trávník. Víte jak probíhá příprava na setí trávníku , kdy realizovat odplevelení půdy nebo odplevelení trávníku ? Pokud chcete mít svoji zahrádku bez chemie, nebo se bojíte, že by s čerstvě nanesenými postřiky mohly přijít do kontaktu malé děti nebo domácí zvířata, zůstává bio odplevelení.


Jeho základem je ruční vytrhávání plevele. To je možné považovat za „selektivní herbicid“. K odplevelení trávníku používáme selektivní herbicidy, které ničí dvouděložné rostliny. Nejlepší a nejúčinější doba aplikace postřiku je květen až červen.


Stejně důležité jako hnojení je i důkladné odplevelení pozemku, ručně nebo za pomoci vertikutátoru. Plevele odstraňujeme opakovaně, pomoci si můžeme i „totálními“ herbicidy. Po následném vzejití plevelů provedeme mechanické nebo chemické odplevelení pozemku, které je vhodné při opětovném vzejití opakovat. Výsev osiva Vhodný výběr travní směsi určuje vlastnosti a charakter budoucího trávníku. Používejte čistá osiva bez plevelných semen, především při výsevu trávníku a zeleném hnojení.


Vhodnější je, když si balíčkované sazenice vypěstujete sami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky