čtvrtek 21. června 2018

Slézová růže

Slézová růže Alcea rosea ´Nigra´ velmi dekorativní trvalka. Původ rostliny je zřejmě z Malé Asie, Balkánu a Kréty. Je to víceletá rostlina, v našem podnebí. Vyséváme ji v červnu, mladé rostliny vysazujeme k srpnu.


Kvete směsí barev od července do září. Nejlépe topolovka vynikne ve skupince nebo v řadě, která může lemovat slunnou zeď, nebo tvořit pozadí letničkového záhonu.

Jsem maminkou dvou malých dětí, které také vyplňují téměř všechen můj volný čas. Můj hlavní obor je zdravotnictví, ve kterém jsem také vystudovala. Vzhledem ke svému robustnímu vzrůstu, potřebuje, živinami bohatou, hlubokou zahradni půdu.


Vyžaduje dostatek vláhy, ale na přemokřeném stanovišti rostliny rády zahívají. Vyhovuje ji chráněná poloha. Je to tradiční venkovská rostlina, jejíž květy jsou léčivé.


Nádherná je především vysoká dvouletá až vytrvalá bylina Alcea rosea - slézová růže , které se také lidově říká topolovka jednoduchá. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a.

Právě si zobrazuješ nalezené výsledky hledaného výrazu slézová růže. Pokud k tomuto spojení nevidíš správný výsledek a znáš ho, pomoz nám obohatit tento slovník a vlož jeho definici díky jednoduchému formuláři. Když se jí na stanovišti líbí, vysévá a pěstuje se vlastně úplně sama. Růže se právem řadí mezi nejkrásnější květiny, které můžeme na zahradách spatřit. Všimla jsem si u přítelkyně, že její slezová růže nemá skvrnitost.


Roste přímo u domu a protože přítelkyně opravovala dům a dělala novou fasádu. Růže napadá celá řada chorob a škůdců, kteří nám dovedou tuto krásnou květinu výrazně poškodit nebo zcela zničit. Naučme se je včas rozpoznávat!


Poté je třeba aplikovat vhodný ochranný přípravek. Růže je třeba chránit před černou skvrnitostí, rzivostí, padlím, mšicemi, pidikřískem či pilatkou. Puccinia malvacearum , patří mezi ně proskurník Althaea (proskurník topolovka, slézová růže ) nebo ibišek Hibiscus. Jsou asi 8cm široké, mají světlý střed a kvetou od začátku července až do září, pokud jsou dostatečně silné a mají dlouhý stonek s poupaty. Listy jsou středně zelené, mělce laločnaté a vyrůstají podél celého stonku.


Okrasná a léčivá rostlina s nádhernými vínový až fialovými květy se světlým středem. Nechte se překvapit jaká barva topolovka Vám rozkvete v záhoně. Lidé jí říkají topolovka růžová, proskurník nebo také slézová růže.


V evropských zahradách se pěstuje již od 16.

Radost z květů topolovky (slézové růže , Alcea rosea) často zkazí listová rez projevující se drobnými hnědočervenými skvrnkami, které brzy napadnou. Tato okrasná rostlina k nám dorazila nejspíše z Malé Asie, kde roste zcela běžně planě. Topolovce se lidově říká slezová růže.


Atraktivní, dva až tři metry vysokou dvouletku pěstovali v Orientu již před. Podrobný popis produktu Alcea rosea Chater´s Double Rose - topolovka, slézová růže. Zdraví na dlani je portál zabývající se přizozenou výživou a zdravým životním stylem. Všechny listy na slézových růžích jsou zcela proděravělé malými dírkami. V loňském roce to bylo stejné.


V katalogu nemáme podrobnější informace o slézová růže. Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky