pátek 29. června 2018

Jak pěstovat lichořeřišnici

Tyto aspekty se postarají o to, že vám rostlina bez problémů vyroste. Jestliže si chcete lichořeřišnici vyset, je nejlepší to udělat na začátku května. Zajímavost - jak se zbavit mšic pomocí lichořeřišnice (ne tedy jak se zbavit mšic a lichořeřišnici): I listové mšice tuto rostlinu nade vše milují. Tato jejich záliba chrání ostatní balkonové rostliny před napadením škůdci.


Kupte si tedy jednu rostlinu s několika napadenými listy. Až bude celá napadena, zničte ji. Zvlášť ve vegetačním období a zakořeňování dbejte na to, aby půda byla stále kyprá a vlhká. Rostlinka má ráda vlhko. Raději jí seřízněte stonky a namnožte si ji podle potřeby.


Lichořeřišnice špatně snáší přesazování - je křehká a může se snadno poškodit. Chcete mít levanduli krásně rozkvetlou každý rok? Podívejte se na krátké a názorné video v detailu jak stříhat levanduli.


Návod jak pěstovat bazalku, různé druhy vhodné pro vaření. Bazalka je jednoletá bylinka, kterou musíme správně stříhat, aby nám vydržela co nejdéle. Teploty při klíčení semena melounu obvykle nesmí klesnout pod 15°C. Nejčastěji pěstujeme dva druhy melounů - meloun vodní a meloun cukrový.


Ať už se rozhodnete pěstovat kterýkoli z druhů celerů, důležité je jeho předpěstování. Začněte s tím již v únoru nebo březnu, protože celer má dlouhé vegetační období. Její původní domovinou je západní část Středomoří, dnes jsou pro ni typické především lány jihofrancouzského regionu Provence.


Stříhejte v únoru či březnu, než začne vrba rašit a to nejlépe velmi radikálně do tvaru koule, nebo do vámi požadovaného tvaru. Banánovníky, přestože vzhledem mohou připomínat stromy, jsou tropické byliny, jejichž domovem je jihovýchodní Asie. Konzumovat se dají i listy, které se skvěle hodí do salátů. Má tedy vyšší nároky na teplo, na kolísání teplot ve dne a ochlazení v noci, na déle trvající deště a špatné povětrnostní podmínky. Víte o nich, ale čtete výjimečně a považujete je za užitečné.


Občas čtete, ale nepovažujete je za užitečné. A jaké barvy květů mají jednotlivé odrůdy? Přečtěte si naše tipy a tato oblíbená rostlina s nádhernými velkými květy vám bude přinášet pouze radost.


Holý, zdřevnatělý stonek nese růžici z úzkých listů, zbarvených podle druhu. Mnozí lidé však nechtějí pokojové rostliny pěstovat tak, jak je všichni pěstují. Chtějí svůj interiér opravdu vyplnit živými, vkusnými rostlinami, ale chtějí je pěstovat jinak.


Pokud k těmto lidem patříte, přinášíme vám inspiraci na jedinečné až zvláštní pěstování pokojovek. Majitelé zahra kteří se chlubí atraktivními květy hortensií, většinou nevědí, že ještě přede dvěma stoletími byla tato vévodkyně mezi květinami u nás zcela neznámou. Lopatkovec, zvaný také toulcovka nebo spatifylum, je pro svou nenáročnost a nádherné bílé květy jednou z nejoblíbenějších. Markéta Hubáčková Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou. Předchozí článek Další článek Chryzantémy jsou nenáročné rostliny, které se za dobrou péči odmění velkým množstvím květů.


Pěstovat můžete také cizrnu, která vyžaduje podobné podmínky jako výše uvedené fazole. Pěstování cizrny zabere více času, cizrna prostě roste déle. Jak pěstovat lopatkovec.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky