pátek 17. května 2019

Jak stříhat bonsai

Kaufe Bonsai Schere Japan im Preisvergleich bei idealo. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! VIP demonstrátorů Jaroslav Pišl,Luboš Šebek, Šárka Jásenská, Milan Ryba, Pavel Slovák, Josef Psota a spoustu dalších. Podívejte se na vlastní oči, jak zastříhávají korunu tvarovaného stromu profesionálové. Poznámka: Video je v angličtině.


Prastaré umění pěstování bonsají je známé už více než tisíc let. Dříve bylo spojované s Japonskem, ale původně se bonsaje. Dostala jsem jako dárek malou bonsaipokojový ptačí zob.


Ale už se dosti rozrostla a nevím kdy ji mám stříhat,na fotce jsem označila jak dlouhé jsou nové přírustky. Nové přírůstky, které vyčnívají ze založené koruny, průběžně odstříháváme nůžkami nebo zaštipujeme nehty, pinzetou popř. Bonsai je v podstatě miniatura normálního stromu.


Různé tvary vycházejí z přírody (viz japonská typologie) a abychom z rostliny vytvořili bonsai nebo u bonsaje zachovali a udrželi její charakter, musí se občas tvarovat. Stříhání smokvoňových či fíkusových rostlin je prakticky stejné jako u všech druhů dřevin pro tvorbu bonsají, jak venkovních tak pokojových. Jak pěstovat levanduli, aby vás odměnila zápl… Ozdobí a provoní zahrádku, balkon, ale třeba i váš byt. Bonsai kompletně celou venku zahrabeme listím, chvojím, mulčem apod. Na jaře ji vyhrabeme a necháme opět obrazit.


Bonsaj (též bonsai, v Číně pak punsaj nebo penjing) je staré umění miniaturizace stromů a jejich pěstování v miskách. Doslova přeloženo má slovo bonsaj význam strom v misce, kde bon znamená miska a sai strom (též sázet). Jak jsme již uvedli, listnaté stromy mají sezónní cykly a nejlepší je tedy přesazovat je na jaře, po zimním období spánku. Pokud máte listnatou bonsaj uvnitř v domě, dejte jí dost času na zakořenění a až přijde léto, budete ji moci přenést ven, abyste podpořili její přirozený růst. Jsem začátečník a chtěla bych se zeptat jaký je mezi stříháním a zaštipáváním rozdíl a jak se to dělá.


Před prořezáním si rozmyslete a následně ujistěte, že je jasné, proč zrovna v tomto místě je potřeba řezat, jak bude nová větvička do budoucna vypadat a kam má směřovat. Už vás vytlačuje z obýváku a nedá si říci? Roste a roste, a určitě by potřeboval radikální zásah?


Návod na správní rychlení a pěstování Amarylisu. Přihlásit k odběru novinek: V. Takový zákrok používáme pouze ojediněle, např. Jak správně na balkónovky, 3. Pokud si chcete doma vypěstovat bonsaj , nesmíte zapomenout ji pravidelně stříhat. Jaké pomůcky k tomu budete potřebovat? Po roce můžeme začít s tvarováním korunky zastřižením a drátováním.


Stříhat musíte kvalitními ostrými nůžkami a speciální drátky na bonsaje zakoupíte ve specializovaném obchodě. S drátováním větviček se začíná odspodu tak, že větvičku omotáte drátkem a poté ji ohnete do tvaru podle svých představ. Podobně lze tvarovat i kmínek, jehož výsledná podoba může být vzpřímená, ohnutá, šikmá či kaskádovitá.


Bonsai hnojíme speciálními hnojivy podlnávodu výrobce. Velmi vhodné je kapalné hnojivo s poměrem NPK 4-3-9. Jak tedy zajistit, aby měla bonsai vždy dost vody a neuschla? Tento poměr nesou často hnojiva pro bonsaje.


Nejste-li pokročilí pěstitelé, kteří dokáží přesně odhadnout potřebu zálivky jednotlivých druhů bonsají, máme pro vás jednoduchou radu. Je vůbec možné starší vzrostlé fíkusy zmlazovat, jak moc „drastické“ zásahy snesou a jak se má postupovat? Zmlazení snesou i vzrostlé rostliny Většina z běžně pěstovaných fíkusů snáší řez dobře i jako starší , větší rostliny , zvláště jednáli se o drobnolisté druhy jako např.


Kdy a jak řezat oleandr? Poradí mi někdo jak mám ostříhat, popř. Zatímco ve Středomoří oleandry tvoří bujné živé ploty, u nás se musíme spokojit s jejich.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky