pátek 17. května 2019

Černé skvrny na rajčatech

Alternaria solani je houba zodpovědná za tuto chorobu a je rozšířena v chladném, vlhkém počasí, často po období deště. Máte na rajčatách nebo paprikách tmavé skvrny ? Je to tím, že v půdě není dost vápníku a také tím, že jsou vysoké teploty. Fyziologickou nekrózu květního konce plodů rajčat i paprik má na svědomí nedostatek vápníku v půdě.


Za vlhkého počasí jsou nekrotické skvrny šedé, mokré, někdy druhotně pokryté saprofytickými houbami.

Když je sucho, skvrny zasychají a jsou vpadlé a černé. U rajčat se velmi často projevuje zmíněný deficit při pěstování v nádobách. Prosím o radu, co by to mohlo být a jak s tím bojovat. Našli jsme, že by to mohla být septoriová skvrnitost, ale nejsme si jisti. Většina parazitních hmyzu na rajčatech , odkazuje k nebezpečnému druhu mšic druhu.


Rozšiřuje onemocnění prostřednictvím virů, způsobuje anomálie v rostlinách. Tento útok lze předvídat během letní sezóny, zejména během vegetačního období a dozrávání plodů. Jestliže se na rostlině objeví šedé až černé skvrny místy i žluté, pak se jedná právě o tuto nemoc.

Nejlepší ošetřením je napadené listy otrhat a spálit. Nikdy je nenechávejte volně zetlít na kompostu, jelikož bakterie, které způsobují toto onemocnění, byste si pouze jen přemnožili a následně roznesli po celé zahrádce. Pokud často prší, je v hodné v. Od července objevují na rajčatech vodnaté skvrny , které se rychle šíří (zasahují listy, lodyhu i plody) a později hnědnou. Příroda to vyřešila sama a ekologicky.


Bakteriální tečkovitost Původcem tohoto problému je bakterie Pseudomonas syringae pv. První se nazývá whitefly, druhá okřídlenka v populární - cikádka. Dnes jsem po deštích našel na rajčatech drobné, takřka černé skvrnky.


Choroby rajčat – černé skvrny na plodech rajčat, terminální nekróza plodů rajčat , plíseň bramborová na rajčatech , ochrana. Plíseň na rajčatech Nejčastěji rajčata onemocní plísní bramborovou, kterou snadno poznáte tak, že na rajčatech se objeví šedozelené nebo šedé skvrny. Ty se pak, bohužel, rychle rozšiřují. Zpočátku se objevují jen na listech, násle. Nebudu reagovat na svrny ani na to, co se jim stalo.


Jen upozorním na to, že to rajče je podle pokroucených nejmladších listů a špičky buď přehnojené a nebo je v půdě se zbytky herbicidu. Nemusí být zasažena vždy pouze špička, někdy okrouhlé skvrny vznikají i na plodech o něco výše. Tyto skvrny jsou však vždy v té polovině plodu, kde je špička (tedy dále od stopky).

Tak to pozor na ochranné lhůty, některé přípravky ji mají sakra dlouhou. Můžete proti msicim zkusit česnek nebo kopřivy, je to bio. Osobně bych počkal až tam uvidím těch potvor víc, ideálně ve stádiu které všichni známe, kdy saji z rostliny. Diagnostika příčinu černé skvrny na rostlin rajčete vám umožní určit odpovídající přírodní lék - pokud je k dispozici - na místa Blossom koncového Rot Blossom end rot se objeví na květu.


Na plodech vznikají hnědé a černé skvrny. Mezi další choroby rajčat patří bronzovitost, plíseň, hnědá skvrnitost a bakteriální vadnutí. Rozvoj plísně bramborové na rajčatech usnadňuje hustá výsadba rajčat, protože se mezi rostlinami udržuje hodně vlhka. Na líci listových čepelí světlé skvrny.


Později žloutnou, hnědnou a zasychají. Skvrny žloutnou a zasychají. Ale jsou to dost velké skvrny a nevidím v nich žádné černé tečky. Možná nějaká plíseň, botritida. Jejich larvičky se drží při povrchu hlíny.


Informace a články o tématu Černé skvrny na holeni nohou. Praktické tipy o zdraví, nemoci a Černé skvrny na holeni nohou. Jsou průhledné, dlouhé asi. Podrobné informace a praktické tipy ve článcích o Černé skvrny na holeni nohou.


Překonejte všechny zdravotní obtíže s Černé skvrny na holeni nohou a buďte opět fit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky