pátek 11. ledna 2019

Habr obecný sazenice

Sazenice pro výsadbu živého plotu. Nelze zasílat poštou - nutný osobní odběr. Okvětní lístky rozkvetou od dubna do května. Listy mají zelenou barvu.


Zelené listy na zimu opadávají před zimními měsíci.

Náš domácí strom nebo keř s rozložitými větvemi a poměrně tenkými větévkami, s vejčitě kopinatými, na okraji dvakrát ostře pilovitými. Některé kvetoucí byliny ponecháváme v porostu z ekologických důvodů. Navíc, jako jeden z mála listnáčů, na podzim neopadává, jen změní barvu listů - proto plní krycí funkci plotu i přes zimu. Výsadba možná po celý rok.


Je nenáročný na půdu, snese téměř jakékoli podmínky, ale lépe se mu daří v půdě propustné a živné. Jen nesmí být půda zmrzlá. Při výsadbě v letním období je nutná dostatečná zálivka.

Má rád slunce až polostín a hlinitou humózní půdu. Je velmi přizpůsobivý a odolný vůči vedru i mrazu. Pokud sázíme sazenice habru ve dvou řadách , použijeme trojúhelníkový spon s délkou cca cm.


Je možné bez problémů sázet i větší, ale většinou není potřeba živý plot větší výšky. Dříve se toto dřevo používalo v knihtiskařství, v současné době se využívá především k výrobě silně namáhavých nástrojů jako jsou např. Habr obecný poskytuje velmi tvrdé a pevné dřevo. Habr v živém plotu že je obyčejný?


Nabídka habrů na živé ploty za mimořádně výhodné ceny. Co, kdy a jak sázet, stálezelené, rychlerostoucí, neopadavé prostokořenné sazenice i habru obecného s balem i bez. Chceme aby se naše rostliny, pěstované s láskou a pečlivostí, dostaly v plné síle až k Vám na zahradu, proto nevyužíváme spediční dopravy třetí stranou.


Vzroszlé sazenice habru obecného, v l kontejneru. Vhodné pro výsadbu živých stěn. Ideální poměr mezi velikostí. Po domluvě možno vyzvednout osobně nebo mohu v omezeném množství zaslat na dobírku. Kontejnerované sazenice lze vysazovat kromě zimního období po celý rok.


Carpinus betulus - habr obecný je vhodný pro tvarované živé ploty.

Snáší hluboký řez, je nenáročný na půdní podmínky, roste i na stinných místech a je mrazu odolný. Roční přírustek až cm. Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu.


V přírodě se jedná o strom či keř pokud roste ve. Kmen je pokryt šedou hladkou kůrou , větve leskle hnědou. U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba porovnat ceny a ušetřit.


Neváhejte a využijte AKČNÍCH cen! Nabízíme kvalitní sazenice. Habr je výborným prostředkem na zánět vedlejších dutin nosních, křečovité rýmy a chronické bronchitidy.


Pomáhá při postmedikamentózní uzlovité periartritidě a při postupující chronické polyartritidě. Má zelené listy, které se na podzim zbarvují do oranžova a žluta. Staré listy zůstanou na dřevině až do nových listů. Kvete v dubnu a květnu, můžete ho použít jako stříhaný živý plot. Ráda bych koupila pěkné sazenice , ale potřebuji poradit, jestli si při výběru mám dát na něco pozor.


A proč se sazenice cenově tak liší. Habry lze použít jako soliteru a rovněž na živý plot. Narozdíl od buku si habr přes zimu nechává své mladší listy, které uschnou a opadají až na jaře při rašení listů nových. Habr (Carpinus) je rod stromů, vzácně keřů. Květy jsou jednopohlavné , v oddělených květenstvích.


V samčích jehnědách jsou jednotlivé květy umístěny jednotlivě v úžlabí listenů , okvětí i listénce u nich chybí, tyčinek obsahují 4-12. Systematicky se dříve řadil buďto do vlastní čeledi habrovitých , nebo, zejména ve starších systémech, do čeledi lískovitých.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky