středa 15. května 2019

Odrůdy kanadských borůvek

Pozdní odrůdy borůvek Pink Lemonade – keř o výšce asi 1cm. Tato odrůda je zvláštní barvou plodů, která je výrazně růžová. V nabídce naleznete vedle nejoblíbenější odrůdy Spartan i takovou raritu, kterou je bez pochyby nová odrůda Jersey s extra velkými bobulemi dorůstajícími až do hmotnosti dvou gramů.


K dispozici máme obvykle skladem všechny tříleté sazenice kanadských borůvek o výšce kolem 50cm. Odrůdy kanadských borůvek Mezi odrůdy borůvky s nadměrnou násadou plodů patří hlavně ‚Bluecrop‘, ‚BlueRay‘, ‚Berkeley‘, ‚Goldtraube‘ a ‚Patriot‘, kterým musíte téměř každý rok odstranit i část rodivého dřeva, čili části výhonků s květními pupeny.

Dobrý den, chystám se nakoupit kanadské borůvky, asi tak keře. Nejlépe tak, aby postupně plodily - tj. Do kategorie kanadských borůvek spadají kultivary Polaris, North Country, North Blue. Kanadské borůvky ( half-high Varieties) vznikly křížením Vaccinium corymbosum a Vaccinium angustifolium.


Kvetou drobnými, konvalinkovými květy přibližně od konce května. Mají sytě zelené, tužší, elipčité, opadavé listy, jež se na podzim překrásně barví. Plody jsou bleděmodré, aromatické.

Dosahuje vysokou úrodnost. Snáší mrazy až do – °C. Pěstování kanadských borůvek jako takové složité není. Náročná je příprava na výsadbu.


Výběr místa, kde budete borůvky pěstovat, nepodceňte. Stanoviště by mělo být slunné, nevadí však ani polostín. Slunce je pro borůvky důležité. Když jim chybí, méně plodí a plody jsou méně chutné.


Důležitá je také příprava výsadbového místa. Námi nabízené rostliny převážně z vlastního množení, poze některé licenční odrůdy pochází z množení českých spolehlivých firem, všechny rostliny jsou následně pěstovány v naší školce v jižních čechách. Borůvky vyžadují především kyselou půdu a bohatou zálivku.


Vhodnou půdou na pěstování je borůvkový substrát, vrchovištní rašelina s přidáním borůvkového hnojiva nebo hrabanka. Borůvky jsou ovšem citlivé na chlór a vápník, proto bychom se měli zásadně. Odrůdy zahradních borůvek podle období sklizně Borůvky můžeme rozdělit do skupin podle toho, kdy dozrávají plody a jsou připravené ke sklizni.


Zde jsou ty nejčastěji pěstované a nejvíce oblíbené.

Rané odrůdy Rané odrůdy obvykle dozrávají od konce června do poloviny července. Bluetta – jedna z nečasnějších odrůd. V kuchyni je tedy můžeme upotřebit stejně jako borůvky lesní.


Exkluzivní odrůdy kanadských borůvek , prodáváme kvalitní sazenice ideální pro jarní výsadbu. Zálivka kanadské borůvky posts 21. Archiv Hodnocení: – ‎hlasů – ‎6Kč Pokud borůvka nemá dostatek rašeliny. Sbírají se zpravidla v první polovině července, v suchých a teplých letech i koncem června.


Celá sklizeň trvá asi šest týdnů. Sběr lesních borůvek je kromě houbaření jednou z mála příležitostí, jak spojit příjemnou rodinnou vycházku do přírody se sběrem lesních plodů. Jsou příbuzné našich lesních borůvek, ale na rozdíl od nich mají plody žlutozelenou dužinu a tudíž nebarví.


Testujeme vhodnost nových i starších kultivarů z celého světa pro naše podmínky s ohledem na mrazuvzdornost, velikost, množství, chuť a kvalitu plodů. Popis: Brusnice chocholičnatá, známá též jako kanadská borůvka je rostlina z čeledi vřesovcovitých. KOLEKCE KANADSKÝCH BORŮVEK (Pink lemonade, Berkeley, Bluegol Earliblue) V kolekci dodáváme Pink Lemonade P Berkeley P Bluegold P Earliblue P9.


RŮŽOVÁ KANADSKÁ BORŮVKA - PINK LEM. Při jejich šlechtění se šlechtitelé zaměřili zejména na jejich velikost, kvalitu plodů, chuť a také odolnost vůči mrazům. Jednotlivé odrůdy keřových (označovaných také jako kanadské, zahradní) borůvek se začali šlechtit počátkem 20. Vznikly tak mrazu odolné rostliny s velkými a chutnými plody, mezi než řadíme například odrůdu Bluecrop, Duke a nebo Patriot.


Největším pěstitelem borůvek je severní Amerika. Na rozdíl od lesních borůvek tvoří kanadské borůvky rozložité keře dorůstající až dvou a půl metru, které se dožívají desítek let. Nejlepší odrůdy Jak říkají zkušení pěstitelé, žádná nejlepší odrůda neexistuje.


Fakta o kanadských borůvkách 1g kanadských borůvek obsahuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky