středa 9. ledna 2019

Jarní závitky

Závitky smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí zeleninové saláty nebo zelenina. Již brzy audio verze v českém i anglickém jazyce. Vážení labužníci, závitků se dělá více druhů, dle oblastí, ale tenhle recept jsem nikde neviděl.


Patří tam trošku jiné věci, např.

Ale každému chutná něco jiného, tak ať se daří. Thajské jarní závitky (spring rolls) Vím, tento recept se moc neslučuje se zdravým životním stylem, ale toto tajemství jsem si prostě nemohla nechat pro sebe. Vietnamské jarní závitky s uzeným lososem Krevety nahraďte plátky uzeného lososa, místo lístků salátu na drobno nakrájejte ledový salát a doplňte jemnými nudličkami červené cibule. Z bylinek použijte čerstvý kopr a perilu.


V misce promíchejte sójovou omáčku, cukr a dejte stranou. V pánvi rozehřejte trochu arašídového oleje a za stálého míchání na něm osmahněte. Jarní závitky , Foto: KitchenStory.


KITCHEN STORY … aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Je dost tuhý a trhá se, spíš bych ho použila pro smažené závitky. Ve vietnamu připravují rýžový papír pro tyto závitky vždy čerstvý a výsledek je vynikající.


Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a. Křupavé jarní závitky , neboli Po pia po si můžete dát snad v každé asijské restauraci. Thajská kuchyně je ovlivněna hned několika jinými kuchyněmi. Uvaříme si rýži, kterou si necháme vychladnout. Oškrábeme mrkev, očistíme si zelí a nastrouháme.


Smícháme si nastrouhanou zeleninu s rýží a mletým masem. Chuťovka na party, na setkání s přáteli nebo rychlý obě který zažene chuť na asijskou kuchyni – jarní závitky se hodí na každou z těchto. Tenké rýžové nudle ponořte do vroucí vody, nechtě změknout, zceďte. Krevety krátce povařte ve vývaru nebo osmahněte na másle.


Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City. Poměr masa a zeleniny můžeme libovolně měnit, popř. Vietnamské letní závitky Kromě letních závitků existují i jarní (u nás jsou známé spíš z čínské kuchyně), jejichž příprava je o něco složitější, a balíčky se po naplnění ještě smaží.


Křupavá pochoutka, kterou můžete vzít jako svačinu na cesty, předložit ji jako součást oběda či večeře nebo s ní potěšit hosty na oslavě.

Klasicky jsem je smažila - teda spíš snažila jsem se smažit - a výsledkem byla naprostá příšernost. Pokud se nám nechce do nějakého extra složitého vaření, řešení je nasnadě, můžeme si připravit jarní závitky ! Výhodou je, že si do nich můžeme dát cokoliv, co nám chutná a chuť to rozhodně nezkazí. Existují i sladké varianty, zde je ale pro inspiraci slaná verze. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Na prudším ohni osmahneme houby a papriky, jen rychle, aby neztratily křupavost.


Houby enoky necháme syrové. A jarní závitky mají od každého trochu. Jedním z názvů pro toto jídlo jsou císařské závitky , jelikož dříve byly připravovány především pro vietnamskou šlechtu.


Koncept kombinování zeleniny, masa a rýžového papíru no jednoho závitku měl potěšit vyšší vrstvy a zároveň přinést jídla, které obsahuje správný poměr mezi yin a yang. Potřebujeme, aby byl papír dobře vyschlý, křupavý. Jinak se nám budou závitky pořád lepit k sobě.


Až sou pěkně do křupava, necháme je trochu okapat od oleje a podáváme s miskou čisté jasmínové rýže a do další mističky si dáme tmavou sojovou omáčku na máčení (nebo si můžete udělat více různých omáček).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky